Ik ben een groot Disney fan en niet alleen vanwege de fantastische tekeningen! Ik vind de verhalen leuk, de liedjes vaak heel mooi (jep, ik ben een sucker voor die heerlijke Disney liedjes) en natuurlijk het moraal van het verhaal vind ik mooi! Mijn favoriete sprookje is met grote voorsprong The Lion King

The lion king wanderlotje grampians australie

Waarom kies ik voor de The Lion King? Ten eerste het is altijd leuk om de scene waarin Simba aan alle beesten op de savanne soort van wordt gepresenteerd na te spelen op elke willekeurige rots, geloof mij dat heb ik best wel eens gedaan.. De muziek van Elton John in de film en dan vooral het nummer the lion sleeps tonight en als Simba terug naar huis rent.. Tranen met tuiten elke keer weer..;-)  En toch ook het moraal van het verhaal, Dat je niet kunt weglopen voor dat waarvoor je geboren bent, dat je niet alles moet geloven wat je vertelt wordt, maar dat je eerst dingen met eigen ogen moet gaan zien.

theetopic favoriete sprookje