fbpx

Naast mijn werkzaamheden als freelance sportmarketeer ben ik sinds 2018 ben ik werkzaam als regiomarketeer bij EBS public transportation bv. Voor de concessies Waterland en Voorne-Putten & Rozenberg. In deze functie ben ik verantwoordelijk voor de interne en externe communicatie, marketing acties, promotie en verkoop. Naast mijn marketing baan in het OV ben ik sinds 2018 ook actief als freelance sportmarketeer. Nadat ik in juli 2016 ben afgestudeerd aan de opleiding sportmarketing Johan Cruyff University aan de Hogeschool van Amsterdam. Heb ik weinig echt sport specifieke marketing gedaan en dat zou ik wel graag blijven doen. Naast het schrijven van soms leuke stukjes of blogs heb ik ook nog andere talenten. Deze talenten wil ik heel graag inzetten voor jou of jouw bedrijf, zaak of idee!

Iedereen heeft bepaalde doelen in zijn of haar leven. Voor mij is dit buiten het sporten en schrijven ook het inzetten van mijn kennis, creativiteit, frisse blik, nieuwsgierigheid en doorzettingsvermogen voor jou en je bedrijf! Ik wil heel graag mijn tomeloze energie ook op het gebied van sportmarketing inzetten!

Wat is sportmarketing precies?

Sportmarketing is een begrip dat uit twee delen bestaat – sport en marketing. De betekenis van marketing: Marketing is de verzamelnaam voor die categorie activiteiten die ervoor moet zorgen dat een bepaald product of bepaalde dienst bij zoveel mogelijk klanten bekend wordt. Zodat, daaruit voortvloeiend, zoveel mogelijk omzet worden gegenereerd. In principe werkt marketing als volgt: je wilt vanuit een werkelijke situatie naar een gewenste situatie. Daarbij wil je dat alle betrokken partijen ‘winst’ boeken, waarbij winst vertaald kan worden in diversen vormen (nettowinst, naamsbekendheid, stijging verkoopcijfers, et cetera). Ik zeg vervolgens altijd: Sportmarketing is niks anders als marketing maar dan van sport. Maar aan de hand van onderstaande tekst is het misschien net even wat duidelijker.

Sportmarketing is een onderdeel van de reguliere marketing dat zich focust op zowel de promotie van sportteams, -evenementen en sporters. Alsmede de promotie van diverse producten en diensten via sportteams, -evenementen en sporters.
Sportmarketing is verdeeld in drie gebieden:
1. Het eerste is de promotie van sportteams en -evenementen zoals het WK, de Olympische Spelen. Dit kan onder de noemer “marketing van sport” geplaatst worden.
2. Het tweede gaat in op het vermarkten van producten en of diensten die niet direct iets met sport te maken hoeven hebben. Hierbij worden sportteams, -evenementen en/of sporters ingezet als promotiemiddel voor de producten of diensten. Dit noemt men de “marketing via sport”.
3. Een derde, minder voorkomend gebied is de promotie van de sport om meer mensen te laten participeren binnen een bepaalde sporttak. De nadruk ligt hierbij op de participatie van de sport.
De precieze definitie:
Sportmarketing wordt omschreven als de analyse, planning en implementatie van programma’s die leiden tot de creatie en stimulering van ruilprocessen van sportgoederen en sportdiensten. Door de toegevoegde waarde van het sportproduct te identificeren en te benadrukken, probeert de sportmarketeer zo efficiënt en effectief mogelijk de behoeften en wensen van sportconsumenten en overige belanghebbenden te bevredigen. Door middel van dit proces worden de marketingdoelstellingen van de sportorganisatie bereikt.

Freelance sportmarketeer

Ik ben op freelance basis in te huren op het gebied van (sport)marketing. Ik kan jou helpen om je product op een andere manier in de markt te zetten, met het schrijven van een marketing plan, het organiseren van een (sport)evenement, het maken van een mediaplan, het beheren van social media of het schrijven van teksten, etc.

In de afgelopen periode heb ik al aan verschillende projecten gewerkt. Marketingplan voor een sportvoedingsmerk. Marketingstrategie voor onderhoudsbedrijf, beheren van social media van sportvoedingsmerk. Eventorganisatie van ouder kind sportevenement. Social media advertenties maken en beheren en als assistent venue manager tijdens het EK vrouwenvoetbal.  Maar onder andere ook: De Spierathlon, De Wintertijdchallenge en de loting voor het EK vrouwenvoetbal.

Voor mijn afstudeerscriptie heb ik onderzoek gedaan naar fondsenwervende sportevenementen, het adviesrapportage is door op deze link te klikken, te downloaden en door te lezen. Wil je ook het onderzoeksrapport inlezen, geef mij dan even een berichtje!

Heb jij een leuke opdracht voor mij? Wil je iets meer van mij weten of mijn CV bekijken? Deze is hier te vinden.

Heb je nog vragen, lijkt het je leuk om in contact te komen en samen is te kijken naar de verschillende mogelijkheden voor jou? Neem dan vooral contact met mij op! Ik ben altijd te benaderen voor leuke samenwerkingen of te kijken naar nieuwe mogelijkheden, klik hier!