Ik heb in mijn erg korte hardloop carrière pas 2 wedstrijden gelopen. De eerste was in Haarlem een Grachtenloop van 5 km, de tweede was een halve marathon ook in het mooie Haarlem. De derde staat aankomende zondag in Madrid op de planning. Hartstikke leuk, helemaal zin in maar dit hardloopgroentje heeft wel een kleine uitdaging zullen we maar zeggen..

Lotte met d’r autistische trekjes

ontbijt dilemma's wanderlotje

Ik heb stiekem toch wel wat autistische trekjes en naar alle waarschijnlijkheid heeft ieder persoon wel wat van deze trekjes die gekenmerkt kunnen worden als onderdeel van het autistisch spectrum. Mijn ontbijtritueel voorafgaande aan een loopwedstrijd of obstaclerun is er één van. Tijdens mijn studie verpleegkunde heb ik het psychologie boek van voor naar achter moeten uitlezen en de daarbij behorende symptomen van al deze toch wel enge ziektes moeten leren. Na verloop van tijd ga je, jezelf herkennen in een aantal symptomen. Als je denkt dat je gek bent laat dat boek dan lekker op de boekenplank staan want tegen de tijd dat je het uit hebt, heb je jezelf met minsten 3 persoonlijkheidsstoornissen gediagnosticeerd en daar word niemand vrolijk van! Ik heb dus een aantal autistische trekjes en misschien wel de grootste is dus dat ontbijtritueel.. Ik heb dan misschien maar 2 hardloopwedstrijden gelopen, maar ik heb wel al een flink aantal Strong Vikings en mudmasters gelopen.  Ik doe niet aan bijgeloof, heb geen ‘gelukskleding’ maar dat ontbijtritueel is wel echt een dingetje bij mij.. En gelukkig niet alleen bij want mijn favoriete mudbuds sluiten ook altijd graag aan in dit ritueel, bestaande uit banaan havermout pannenkoeken!!

Pannenkoek fanaat

Mijn 3de hardloopwedstrijd is dus in het buitenland in het prachtige Madrid, maar What to do about breakfast…? Voorafgaande aan mijn 1ste halve marathon heb ik samen met mijn zusje nog flink zitten bunkeren 3 uur van te voren op dit fijne goedje.. Hoe ga ik dit in Madrid doen..? Ga ik zelfgebakken havermout pannenkoeken meenemen

ontbijt dilemma's wanderlotje

in mijn koffer 2 nachten bewaren in mijn hotelkamer en op hoop van zegen dat dit goed gaat? Ik ben absoluut geen Dixie fan dus die vermijd ik als de pest. Dus ik denk niet dat ik deze pannenkoeken naast mijn foamroller in mijn koffertje prop, want het dixie risico wil ik tot het minimum beperken. Ik heb op google in mijn beste Spaans al zitten kijken of ze ergens havermout pannenkoeken serveren in Madrid maar ook dat heb ik niet kunnen vinden..  Nu kan ik natuurlijk zelf gaan zitten knoeien met een van die tupperware nagel verknaller bakjes met heet water en mijn havermout. Dan is het misschien niet in pannenkoek vorm maar dan kan ik wel in een andere vorm van deze fijne haver variant genieten. Ik weet dat ik niet de enige ontbijt autist ben op dit gebied, wat de een heeft met brood, ontbijtkoek of gewone pannenkoeken heb ik dus met banaan havermoutpannenkoeken!

Gezocht: de E=MC in het kwadraat op het gebied van ontbijt tips..

Einstein gevraagd!

Maar stiekem ben ik eigenlijk nog op zoek naar de ideale oplossing voor mijn ontbijt struggle.. Dus ik ben eigenlijk heel benieuwd of iemand mij kan helpen aan deze ideale oplossing! Je moet wel een aantal dingen van mij weten: Ik ga niet bij een wildvreemde vragen of ik daar een paar pannenkoeken mag bakken, true ik heb wel eens een Spaans

ontbijt dilemma's wanderlotje

feestje gecrasht maar dat was samen met iemand anders die wel vloeiend Spaans sprak en zelfs dat was niet heel succesvol te noemen.. Dus aanbellen en vragen of ik even iemand zijn koekenpan mag lenen en daar voor keukenprinses mag spelen.. Not gonna happen! Die persoonlijkheidsstoornis mis ik dan toch weer net wel. Oh en als tweede: brood eten doe ik ook niet.. Ik ben er dol op maar niet voorafgaande aan het lopen van een halve marathon. Dit voornamelijk met het oog op de haat liefde verhouding die ik heb met deze voedselgroep.. Dus iemand met een gouden tip, de E = MC2 van het ontbijt mag zich bij deze bij mij melden, over een beloning kan altijd onderhandeld worden! De delivery man/woman met banaan havermout pannenkoeken is ook altijd welkom daar in Madrid!