Chocolade amandel cake

Lotte van trigt
Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on whatsapp
Share on email

Ik weet niet of jullie dat al door hadden maar ik heb wel een ‘kleine’ zwakte voor chocola en taarten met chocola.. Dit is al zeg ik het zelf ook wel een klein pareltje! 

chocolade amandelcake wanderlotje

Ingrediënten voor de cake

 • 1 banaan
 • 260 gram boekweitmeel (kan ook speltmeel of gewoon meel gebruiken) of een mix van boekweitmeel en amandelmeel!
 • 240 ml gesmolten kokosolie je kan ook amandelmelk gebruiken of 50/50 doen. Ik gebruik amandelmelk
 • 240 ml maple syrup of dadelstroop
 • 50 gram cacao poeder
 • 1 theelepel bakpoeder/wijnsteenpoeder
 • 1 theelepel balsamico azijn
 • 240 ml water
 • 75 gram gebroken amandelen
 • 1 eetlepel amandelpasta

Ingrediënten voor de topping

 • 200 gram donkere chocolade
 • optioneel: aardbeien of ander lekker vers fruit
 • geraspte kokos

Bereidingswijze

 • Verwarm de oven op 175 graden en bekleed een taartvorm met bakpapier ik had er een van 18 cm.
 • Mix alle ingrediënten op de amandelen na door elkaar en mix goed door, dit kan met handmixer of staafmixer. (doe je het met een handmixer zorg dan eerst dat je de banaan al helemaal fijn hebt gemaakt).
 • Voeg als laatste de amandelen erdoor en doe het beslag in de taartvorm en zet deze in de oven voor 30-40 min. Elke over is anders.. Als de prikker er enigszins droog uitkomt is de taart goed, mag best nog klein beetje klef zijn anders wordt ie zo droog en ik hou niet zo van droge cake.
 • Laat de cake afkoelen en smelt ondertussen de chocolade au bain marie. Verdeel deze over je taart en strooi de geraspte kokos erover heen en de eventuele andere verse producten zoals aardbeien. Nu kan het feest beginnen en mag je lekker eten!

Mocht je deze heerlijke creatie hebben gemaakt en met mij willen delen doe dat vooral, vind ik alleen maar leuk!

Deel dit bericht met je vrienden

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on whatsapp
Share on email
Geen reactie's

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Check m'n Instagram

Meest Recente Artikelen

Trainingstips voor vrouwkes

Vijf trainingstips voor Vrouwkes

We kennen allemaal het gezegde “mannen komen van Mars en vrouwen van Venus”. Nou is daar nooit wetenschappelijk bewijs voor gevonden. Maar we weten inmiddels wel dat dat X en Y chromosoom een groot verschil kan maken. Er is heel lang gedacht dat vrouwen een

Lees verder »
Lanzarote het triathlon eiland

Lanzarote, dé triathlon locatie to be!

Drie keer eerder was ik al op dit kale, rode, rotsachtige vulkaan eiland geweest. Dit keer had ik een duidelijk doel: Trainen! Ik mocht 2 weken de Nederlandse koude winter ontsnappen om mij hier op Lanzarote uit te leven met het zwemmen, fietsen en lopen.

Lees verder »
Oudejaarsconference

Sportieve oudejaarsconference

Mijn sportieve oudejaarsconference van 2021 of zoals je het ook kan zien even nostalgisch mijmeren over wat al is geweest in dit geval dus het jaar 2021. Nou ben ik absoluut geen Peter Pannekoek en trek ik alles behalve volle zalen, maar dit is mijn

Lees verder »

Dit vind je misschien ook leuk om te lezen

Trainingstips voor vrouwkes

Vijf trainingstips voor Vrouwkes

We kennen allemaal het gezegde “mannen komen van Mars en vrouwen van Venus”. Nou is daar nooit wetenschappelijk bewijs voor gevonden. Maar we weten inmiddels wel dat dat X en Y chromosoom een groot verschil kan maken. Er is heel lang gedacht dat vrouwen een

Lees verder »
Lanzarote het triathlon eiland

Lanzarote, dé triathlon locatie to be!

Drie keer eerder was ik al op dit kale, rode, rotsachtige vulkaan eiland geweest. Dit keer had ik een duidelijk doel: Trainen! Ik mocht 2 weken de Nederlandse koude winter ontsnappen om mij hier op Lanzarote uit te leven met het zwemmen, fietsen en lopen.

Lees verder »
Oudejaarsconference

Sportieve oudejaarsconference

Mijn sportieve oudejaarsconference van 2021 of zoals je het ook kan zien even nostalgisch mijmeren over wat al is geweest in dit geval dus het jaar 2021. Nou ben ik absoluut geen Peter Pannekoek en trek ik alles behalve volle zalen, maar dit is mijn

Lees verder »