Chocolade amandel cake

Lotte van trigt

Ik weet niet of jullie dat al door hadden maar ik heb wel een ‘kleine’ zwakte voor chocola en taarten met chocola.. Dit is al zeg ik het zelf ook wel een klein pareltje! 

chocolade amandelcake wanderlotje

Ingrediënten voor de cake

 • 1 banaan
 • 260 gram boekweitmeel (kan ook speltmeel of gewoon meel gebruiken) of een mix van boekweitmeel en amandelmeel!
 • 240 ml gesmolten kokosolie je kan ook amandelmelk gebruiken of 50/50 doen. Ik gebruik amandelmelk
 • 240 ml maple syrup of dadelstroop
 • 50 gram cacao poeder
 • 1 theelepel bakpoeder/wijnsteenpoeder
 • 1 theelepel balsamico azijn
 • 240 ml water
 • 75 gram gebroken amandelen
 • 1 eetlepel amandelpasta

Ingrediënten voor de topping

 • 200 gram donkere chocolade
 • optioneel: aardbeien of ander lekker vers fruit
 • geraspte kokos

Bereidingswijze

 • Verwarm de oven op 175 graden en bekleed een taartvorm met bakpapier ik had er een van 18 cm.
 • Mix alle ingrediënten op de amandelen na door elkaar en mix goed door, dit kan met handmixer of staafmixer. (doe je het met een handmixer zorg dan eerst dat je de banaan al helemaal fijn hebt gemaakt).
 • Voeg als laatste de amandelen erdoor en doe het beslag in de taartvorm en zet deze in de oven voor 30-40 min. Elke over is anders.. Als de prikker er enigszins droog uitkomt is de taart goed, mag best nog klein beetje klef zijn anders wordt ie zo droog en ik hou niet zo van droge cake.
 • Laat de cake afkoelen en smelt ondertussen de chocolade au bain marie. Verdeel deze over je taart en strooi de geraspte kokos erover heen en de eventuele andere verse producten zoals aardbeien. Nu kan het feest beginnen en mag je lekker eten!

Mocht je deze heerlijke creatie hebben gemaakt en met mij willen delen doe dat vooral, vind ik alleen maar leuk!

Deel dit bericht met je vrienden

Geen reactie's

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Zoek

Check m'n Instagram

Meest Recente Artikelen

Proza over 2023 en toekomstmuziek

Proza over 2023 en toekomstmuziek voor 2024

De eerste maand van het jaar  2024 is inmiddels al ruim over de helft maar ik mijmer graag nog even heel kort terug over vorig jaar. Goede proza kost tijd om te schrijven en zoals ze in het Engels zo mooi zeggen:’ You can’t rush

Lees verder »

Dromen zijn geen bedrog

Marco zong vroeger dromen zijn bedrog.. Maar ik kan je zeggen dat er toch een droom is uitgekomen en hoe! Al vanaf de allereerste keer dat ik over de triatlon sport hoorde wilde ik meedoen aan het WK Ironman op Hawaii en ik heb deze

Lees verder »
De fiets-foto op hawaii- just like a pro

Where it all started – Holomua

Eindelijk is het zover…Ik ben op dé plek where it all started, de Ironman, 45 jaar geleden op Hawaii. Waar een aantal mensen de discussie hadden welke atleet, zwemmer, fietser of loper de meest fitte persoon was. Ze besloten dan ook een uitdaging met elkaar

Lees verder »

Dit vind je misschien ook leuk om te lezen

Proza over 2023 en toekomstmuziek

Proza over 2023 en toekomstmuziek voor 2024

De eerste maand van het jaar  2024 is inmiddels al ruim over de helft maar ik mijmer graag nog even heel kort terug over vorig jaar. Goede proza kost tijd om te schrijven en zoals ze in het Engels zo mooi zeggen:’ You can’t rush

Lees verder »

Dromen zijn geen bedrog

Marco zong vroeger dromen zijn bedrog.. Maar ik kan je zeggen dat er toch een droom is uitgekomen en hoe! Al vanaf de allereerste keer dat ik over de triatlon sport hoorde wilde ik meedoen aan het WK Ironman op Hawaii en ik heb deze

Lees verder »
De fiets-foto op hawaii- just like a pro

Where it all started – Holomua

Eindelijk is het zover…Ik ben op dé plek where it all started, de Ironman, 45 jaar geleden op Hawaii. Waar een aantal mensen de discussie hadden welke atleet, zwemmer, fietser of loper de meest fitte persoon was. Ze besloten dan ook een uitdaging met elkaar

Lees verder »