Chocolade soufflé next level

Lotte van trigt

Naast al mijn sportieve activiteiten speel ik ook graag voor keukenprinsesje en dan vooral met het oog op de desserts, toetjes, nagerechten, taartjes! Suikerrush of diabetische coma gegarandeerd in sommige gevallen en in dit geval ook! Als je fan bent van chocola, magnum en Nutella zit je helemaal dikke prima met deze chocolade souflé next level! 

En voor de glutenvrije fans goed nieuws!! Deze is glutenvrij!! Het gebrek aan gluten wordt dan wel weer gecompenseerd door het feit aan andere ongezonde dingen.. Maar alle grote der aarde compenseren dus daar maak ik mij absoluut geen zorgen over, en in dit geval heb je er geen dure auto of horloge voor nodig! Ik zeg win win!

Een extra plus: Dit recept is echt Idiot proof! Zelfs met 2 linkerhanden of voeten lukt het jou om dit te maken!

benodigdhedenChocolade soufflé next level - wanderlotje

 • Ramequins 4 stuks
 • Mixer
 • Oven op 200 graden

Ingrediënten voor de Chocolade Soufflé next level

 • Suiker maar dit kan ook verpulverde hazelnoten of amandelen zijn
 • 300 gram Nutella
 • 4 magnum mini’s
 • 50 gram gesmolten boter
 • 4 eieren

Bereidingswijze

 1. Boter de bakjes in en doe vervolgens de suiker of de hazelnoot of amandelkruimels over de boter zodat de soufflé niet aan de randen gaat plakken.
 2. Verwarm de oven voor op 200 graden Celcius.
 3. Scheidt de eieren. Klopt de eiwitten stijf zodat je de kan/bak/whatever op zijn kop kan houden zonder dat het spulletje eruit valt.
 4. Doe bij de eidooiers de 300 gram Nutella en mix dit door elkaar samen met een eetlepel eiwit spul. Vervolgens met een spatel roer/vouw je de rest van het eiwitspul door het Nutella dooier goedje.
 5. Verdeel dit heerlijke chocolade Nutella goedje over de bakjes.
 6. Zet de bakjes in de oven voor 25 min. Ik heb zo’n fantastische combi magenetron oven dus moet het goedje iets langer maar kan zomaar zijn dat als je wel een goede oven hebt dat het dan in 20 min al gaar is. Het moet een beetje uit zijn bakje stijgen.. Harde bovenkant maar wel dat je nog wat vochtigs zit zitten onder het dakje!
 7. En nu komt veruit de moeilijkste stap…. Pak de magnum mini’s en stop ze één voor één in de soufflé’s! En serveer uit! Ik zou zeggen geniet ervan!

Je kan natuurlijk allerlei crazy combinaties verzinnen.. Door er nog zeezout door heen te doen of chocolade chips, nootjes, pindakaas je kan het zo gek niet verzinnen. Ik ben heel benieuwd naar wat voor variaties jullie nog kunnen verzinnen! Ik zou zeggen maak mij gek! Want je weet wat ze zeggen hé.. Hoe dikker je, je vrienden en vriendinnen maakt hoe slanker jij lijkt… Dus maak dit receptje en laat mij even weten hoe of wat! Vind ik leuk en is goed voor mijn ego.. 😉

Voor meer recepten klik hier

Chocolade soufflé next level - wanderlotje

 

Deel dit bericht met je vrienden

2 Reactie's
 • Liek
  Geplaatst op 10:58h, 12 mei Beantwoorden

  I run for Chocolate ❤️

  • Lotte
   Geplaatst op 10:26h, 20 mei Beantwoorden

   hahah Ik ook!! Chocolade is zo lekker! Maar ik ren ook voor koek, snoep, patat en pizza… 😉

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Zoek

Check m'n Instagram

Meest Recente Artikelen

Proza over 2023 en toekomstmuziek

Proza over 2023 en toekomstmuziek voor 2024

De eerste maand van het jaar  2024 is inmiddels al ruim over de helft maar ik mijmer graag nog even heel kort terug over vorig jaar. Goede proza kost tijd om te schrijven en zoals ze in het Engels zo mooi zeggen:’ You can’t rush

Lees verder »

Dromen zijn geen bedrog

Marco zong vroeger dromen zijn bedrog.. Maar ik kan je zeggen dat er toch een droom is uitgekomen en hoe! Al vanaf de allereerste keer dat ik over de triatlon sport hoorde wilde ik meedoen aan het WK Ironman op Hawaii en ik heb deze

Lees verder »
De fiets-foto op hawaii- just like a pro

Where it all started – Holomua

Eindelijk is het zover…Ik ben op dé plek where it all started, de Ironman, 45 jaar geleden op Hawaii. Waar een aantal mensen de discussie hadden welke atleet, zwemmer, fietser of loper de meest fitte persoon was. Ze besloten dan ook een uitdaging met elkaar

Lees verder »

Dit vind je misschien ook leuk om te lezen

Proza over 2023 en toekomstmuziek

Proza over 2023 en toekomstmuziek voor 2024

De eerste maand van het jaar  2024 is inmiddels al ruim over de helft maar ik mijmer graag nog even heel kort terug over vorig jaar. Goede proza kost tijd om te schrijven en zoals ze in het Engels zo mooi zeggen:’ You can’t rush

Lees verder »

Dromen zijn geen bedrog

Marco zong vroeger dromen zijn bedrog.. Maar ik kan je zeggen dat er toch een droom is uitgekomen en hoe! Al vanaf de allereerste keer dat ik over de triatlon sport hoorde wilde ik meedoen aan het WK Ironman op Hawaii en ik heb deze

Lees verder »
De fiets-foto op hawaii- just like a pro

Where it all started – Holomua

Eindelijk is het zover…Ik ben op dé plek where it all started, de Ironman, 45 jaar geleden op Hawaii. Waar een aantal mensen de discussie hadden welke atleet, zwemmer, fietser of loper de meest fitte persoon was. Ze besloten dan ook een uitdaging met elkaar

Lees verder »