De Rode Spetter

Lotte van trigt

My best friends wedding een toch wel behoorlijk slechte film met de Oscar winnares en stiekem toch wel een van mijn favoriete actrices bedoel die lach in de film Pretty Woman probeer ik tot op heden nog na te doen.. Maar in dit geval gaat het niet om een film maar op de bruiloft van mijn beste vriendinnetje! Voor degene die mij een beetje kennen, onder dat soms wat harde uiterlijk of no nonsens en down to earth innerlijk gaat toch een stiekeme sucker voor romance schuil en zoals ik het graag zeg een echt Disney believer! Mijn beste vriendinnetje ging trouwen en vroeg mij om haar getuige te zijn. Wat een ontzettende eer en vanaf dat moment heb ik zitten broeden op een speech, want ik zou Lotte niet zijn als ik daar niet ook een leuk ‘verhaaltje’ zou vertellen.. Bij deze deel ik mijn speech ook met jullie.

Lieve Roode Spetter,Lieve Anne, Lieve Rob, Anne ik begin bij jou! Want ik ken jou immers het langste!  Sinds de dag dat jij mij vroeg als jouw getuige heb ik zitten broeden op dit verhaal, so embrace yourself for impact! Sinds de middelbare school zijn wij al ‘besties’, god, wat klinkt dat leuk! Stonden wij na school in onze haarborstels: it’s all coming back to me now van Celine Dion te zingen in de keuken van jouw ouders! Tijdens het schrijven kwam dit dus ook weer allemaal terug.. Droegen wij op ons 16de hetzelfde groene jasje, en werden wij twins genoemd (Sorry Joske!) Ik heb dat leuke groene jasje pas 4 jaar geleden weg gedaan.. I know I am een sucker voor nostalgie.. Ook al gingen wij op een gegeven moment allebei een andere kant op, jij naar Centraal Amerika ik naar Australië en Nieuw-Zeeland we bleven contact houden.. Ik hoef jullie waarschijnlijk niet te vertellen wie Anne is want jullie kennen haar allemaal net zo goed of misschien zelfs beter… Maar ik wil wel graag vertellen wie Anne voor mij is en betekent behalve dus mijn Bestie, Yes ik heb het nog een keer gezegd..! Anne is de eerste persoon die tegen mij zei dat ik voor mezelf op moest komen en dat ik van mezelf af mocht bijten, en tot op heden volg ik haar goeie advies op! Anne is een though cookie, maar het is ook iemand diethuis tranen kan laten om het verdriet van een ander en echt hoopt dat je je snel weer beter voelt of er bovenop komt! Ze stuurt de leukste en attenste kaartjes en deze worden zeer gekoesterd en tot op heden allemaal bewaard! Er zijn momenten dat Anne totaal geen gêne kent. Zoals het moment dat ze aan iemand, die ze pas 30 seconde kent begint over SOA testen.. Dat het daarna nog goed is gekomen is een wonder! Met Anne kan je heerlijk een avond dansen, ze is gek op een goed feestje dus ik heb goeie hoop voor de rest van deze mooie avond! Onder het genot van een drankje en wat te eten wordt Anne nog vrolijker, want zorg ten allen tijden dat Anne op tijd gevoederd wordt anders kan haar humeur 180 graden draaien. Lieve Anne, jij bent een schat, een tough cookie en degene die ik zou bellen om een lichaam te verbergen mocht dit ooit nodig zijn! Ik ben echt gek op je!!

Ik ben zo blij dat je in Rob of Rubberen Robbie zoals ik hem graag noem jou ander gekkie hebt gevonden! Rob ik ken je pas 6 jaar, klinkt als een eeuwigheid maar voor iemand die zich af en toe nog 16 voelt is dat het niet.. Wat ik wel weet is dat jij en Anne heerlijk matchen samen! Rob is het soort jongen dat op een onchristelijk uur bij zijn schoonouders aanbelt, iets mompelt over lenzenvloeistof en naar binnen stormt. Of tijdens het naar huis fietsen ineens peper in zijn reet krijgt, er als een speer vandoor gaat om vervolgens 15 min later de deurbel te horen gaan en daar Anne voor de deur te zien staan.. en aan haar vraagt waarom ze in godsnaam buiten staat.. En dat was allemaal op dezelfde avond! Draai niet het liedje Krokobil want Rob is er gek op.. en dan hoor je de hele avond niks anders meer. Ik kan dat nummer niet meer horen gezien de max daarvan ruimschoots bereikt is.. Rob is een schaakkoning maar als je wil winnen met een spelletje van hem ga dan Twisteren! Zelfs met een klein slokje op lukt het Rob niet om te winnen en het woord Vomeren vind Rob heel erg mooi.. Begrijp tot op heden nog steeds niet helemaal waarom precies. Rob je bent een gouden gozer, je bent lief, attent en zelfs een beetje romantisch en je draagt Anne, jouw beestje of snoeps snoes, op handen! Zorg goed voor Anne want als haar getuige vind ik het ook gedeeltelijk mijn taak om jouw dat duidelijk te maken.. Ik zet mijn handtekening namelijk niet zomaar.. Zorg goed voor deze mooie en lieve Tough cookie, dit beestje en mijn andere twin van dat groene jasje, mijn partner in crime en mijn duo partner van dat ‘heerlijke’ liedje van Celine Dion.  Je hebt ons zo’n drie jaar geleden samen nog in actie gehoord tijdens een Spaanse avond in het ‘mooie en pittoreske’ Velserbroek met het desbetreffende nummer. Die hoge noten heb ik toen niet gehaald en eerlijk gezegd hoop ik ze ook nooit te hoeven halen.. If you get my drift! Dus zorg goed voor jouw koningin!

Jullie zijn zo leuk samen, zelfs als jullie in de keuken staan gaat dat goed en als het heel gezellig is worden er met Christallen kandelaars gegooid, dat is dus een goed teken bij dit stel.. (god wat waren die kandelaars lelijk!)

Lieve Anne Lieve Rob jullie zijn nu getrouwd pfff ik vind het maar gek, heel erg mooi maar, gek tegelijkertijd. Ergens weet ik dat wij niet meer die brugpiepers zijn of die 16 jarigen met dezelfde groene jasjes, al voel ik mij soms wel nog zo! Ik ben echt ontzettend blij voor jullie! Dat jullie samen zoiets moois hebben en dat hebben kunnen bezegelen met zo’n mooie dag vind ik echt fantastisch!

Dat wat jullie hebben gun ik iedereen, dat je iemand vind door wie je je schaakmat wil laten zetten, of om in Twister termen te blijven compleet in te storten op rood.. Ik vind het te gek dat ik hier deelgenoot van mag zijn, jullie zijn een prachtig stel en matchen in elkaars crazyness. Ik hoop van harte hier af en toe van mee te mogen genieten en ik gun jullie al het geluk van de wereld samen. Aangezien Koninginnedag als een rode draad al zes jaar door jullie relatie loopt zet ik nu spreekwoordelijk gezegd mijn hoedje voor jullie af , stelletje knapperds!!

Deel dit bericht met je vrienden

Geen reactie's

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Check m'n Instagram

Meest Recente Artikelen

Fourth time's a charm

Fourth time’s a charm

Zuid-Afrika zit nog vers in mijn geheugen.. We zijn inmiddels een maand later, het lichaam is hersteld en de eerst volgende wedstrijd staat alweer voor de deur! Maar ik gun mezelf en jullie ook kleine terugblik op de wedstrijd van 5 maart. Een beetje nostalgie

Lees verder »
Best nine 2022

Oud en Opnieuw

Tijd voor een ietwat nostalgische terugblik op het voorbije jaar en alvast een vooruitblik in de glazenbol van Jomanda voor 2023, kortom, een stukje oud en Opnieuw? Elk jaar rakel ik herinneringen op uit het afgelopen jaar op. Zoals ze in het Engels zeggen, the

Lees verder »

Dit vind je misschien ook leuk om te lezen

Fourth time's a charm

Fourth time’s a charm

Zuid-Afrika zit nog vers in mijn geheugen.. We zijn inmiddels een maand later, het lichaam is hersteld en de eerst volgende wedstrijd staat alweer voor de deur! Maar ik gun mezelf en jullie ook kleine terugblik op de wedstrijd van 5 maart. Een beetje nostalgie

Lees verder »
Best nine 2022

Oud en Opnieuw

Tijd voor een ietwat nostalgische terugblik op het voorbije jaar en alvast een vooruitblik in de glazenbol van Jomanda voor 2023, kortom, een stukje oud en Opnieuw? Elk jaar rakel ik herinneringen op uit het afgelopen jaar op. Zoals ze in het Engels zeggen, the

Lees verder »