Een enerverend bezoekje aan de bergsportbeurs..

Lotte van trigt

In het kader van verbreed je horizon en altijd eager naar kennis en informatie, dacht ik dat het misschien verstandig was om nog wat extra informatie in te winnen over het beklimmen van vulkanen en het volgen van een alpine cursus op de bergsportbeurs in de jaarbeurs van Utrecht! Ik heb wel een aantal mensen in mijn omgeving die er meer ervaring mee hebben dan ik maar toch hoe meer informatie hoe beter denk ik altijd maar! Daar ging ik dan samen met mijn schoonzus op zondagochtend richting de Jaarbeurs Utrecht allebei toch wel enigszins benieuwd wat ons te wachten zou staan, want ik ben geen fanatiek beurs bezoeker en zeker deze tak van sport had ik nog nooit in een beurs vorm meegemaakt!

Bergsportbeurs plezierbergsportbeurs wanderlotje

Als lid van de Nederlandse Klim en Bersport Vereniging (NKBV) mocht je gratis naar binnen, wat wij als Hollanders toch stiekem wel heel fijn vinden. Wat mij gelijk opviel en misschien ben ik een kniesoor maar ik struikelde daar over de mensen op bergschoenen en in bergsportkleren. Het grootste hoogte verschil wat ik daar gezien heb was te overbruggen met een roltrap oké, voor de echt dare devils was er ook een gewone trap, waar je je even flink op kon uitsloven. Maar waarom en dat vraag ik mij serieus af trek je, je bergschoenen en bergsportkleding aan als je naar een beurs gaat. Ik ben dan misschien niet van de modepolitie maar er zijn toch bepaalde dingen die in mijn ogen niet kunnen of gewoon onnodig zijn. Daar is het dragen van bergschoenen in een stedelijke omgeving er een van.. Crocs, afritsbroeken en camouflage broeken zijn trouwens ook een enorme afknapper, Zelfs al zit je drie weken in de jungle dan nog is een afritsbroek uit den boze vind ik persoonlijk! Maar ik dwaal af.. Ik heb daar op die beurs als misschien toch wel een klein modepopje mijn ogen uitgekeken. Naar mijn idee konden sommige van deze bezoekers zo drie weken door de Alpen lopen zonder eerst langs huis te hoeven.

Een goede voorbereiding is het halve werk, voordat ik straks met mijn goeie gedrag de Chimborazo oploop..

Recht op mijn doel af!

Mijn doel van het bezoeken van de Bergsportbeurs was niet om daar mode advies te geven dus ik heb mij snel op mijn doel gefocused, namelijk meer informatie over de Alpine Cursussen, bergschoenen en vulkanen beklimmen. De main focus was de alpine cursus, want die moet en eigenlijk belangrijker nog die wil ik vooral volgen voordat ik straks met mijn goede gedrag de Chimborazo oploop. We hadden eigenlijk al vrij snel de informatie die wij nodig hadden, ik weet nu meer over welke cursus ik moet gaan doen van de zomer en ik mag binnenkort voor Assepoester gaan spelen om daar van die toch wel uber charmante en hele modieuze bergschoenen te passen!

De minions van de bergsportbeurs

Een klein hoogte puntje van dit beurs bezoek was toch wel het feit dat er 3 mannen in alpine pakken rondliepen, wat zullen die arme jongens het warm hebben gehad zeg! Want die pakken draag je als je ergens boven de 6 of 7 duizend meter hoog bent en niet in een gebouw met verwarming en airconditioning. Als je met deze gele waarschijnlijk toch ietwat zweterige jongens op de foto ging dan maakte je kans op een waardebon van 500 euro voor een bersportreis. Nou daar had ik wel klapperende oortjes naar, want hoe leuk mijn plan ook is het is wel een kostbaar plawinnaar tegoedbon bergsportreis wanderlotjennetje. Daar ging ik dan in mijn zondagse kloffie met deze drie mannen in hun gele alpine pakken op de foto, even lief lachen, posten, hashtags erbij en op hoop van zegen! Na deze minions op de gevoelige plaat te hebben gelegd en nog een laatste rondje te lopen, kan je wel vertellen dat er een hoop leuk speelgoed te zien was. Voor mensen die graag buitenspelen in de bergen kon je genoeg leuke hebben dingetjes aanschaffen! Volgestouwd met informatie en een goodiebag, bedoel wat is een beurs bezoek zonder goodiebag.. Zijn wij weer richting Haarlem gegaan!

Finally a winner!

Een week later kreeg ik het ontzettende goede nieuws, op een dag dat ik het prima kon gebruiken omdat ik er letterlijk even doorheen zat van de pijn in mijn rug, frustratie bij de arts en het slaapgebrek door de pijn.. Ik had de prijs, de tegoed bon voor een bergsportreis gewonnen!! Whoop Whoop, ik heb dus een een waardebon van 500 euro voor een bergsportreis! Ik kan je vertellen dat het boeken van deze alpine cursus nu een nog groter feestje gaat worden! Voor het eerst in mijn leven heb ik een keer een prijs gewonnen! Allememaggies wat is dat prachtig! Waar dat bezoek aan de bergsportbeurs allemaal al niet goed voor was! Happy days!

Deel dit bericht met je vrienden

Geen reactie's

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Zoek

Check m'n Instagram

Meest Recente Artikelen

Proza over 2023 en toekomstmuziek

Proza over 2023 en toekomstmuziek voor 2024

De eerste maand van het jaar  2024 is inmiddels al ruim over de helft maar ik mijmer graag nog even heel kort terug over vorig jaar. Goede proza kost tijd om te schrijven en zoals ze in het Engels zo mooi zeggen:’ You can’t rush

Lees verder »

Dromen zijn geen bedrog

Marco zong vroeger dromen zijn bedrog.. Maar ik kan je zeggen dat er toch een droom is uitgekomen en hoe! Al vanaf de allereerste keer dat ik over de triatlon sport hoorde wilde ik meedoen aan het WK Ironman op Hawaii en ik heb deze

Lees verder »
De fiets-foto op hawaii- just like a pro

Where it all started – Holomua

Eindelijk is het zover…Ik ben op dé plek where it all started, de Ironman, 45 jaar geleden op Hawaii. Waar een aantal mensen de discussie hadden welke atleet, zwemmer, fietser of loper de meest fitte persoon was. Ze besloten dan ook een uitdaging met elkaar

Lees verder »

Dit vind je misschien ook leuk om te lezen

Proza over 2023 en toekomstmuziek

Proza over 2023 en toekomstmuziek voor 2024

De eerste maand van het jaar  2024 is inmiddels al ruim over de helft maar ik mijmer graag nog even heel kort terug over vorig jaar. Goede proza kost tijd om te schrijven en zoals ze in het Engels zo mooi zeggen:’ You can’t rush

Lees verder »

Dromen zijn geen bedrog

Marco zong vroeger dromen zijn bedrog.. Maar ik kan je zeggen dat er toch een droom is uitgekomen en hoe! Al vanaf de allereerste keer dat ik over de triatlon sport hoorde wilde ik meedoen aan het WK Ironman op Hawaii en ik heb deze

Lees verder »
De fiets-foto op hawaii- just like a pro

Where it all started – Holomua

Eindelijk is het zover…Ik ben op dé plek where it all started, de Ironman, 45 jaar geleden op Hawaii. Waar een aantal mensen de discussie hadden welke atleet, zwemmer, fietser of loper de meest fitte persoon was. Ze besloten dan ook een uitdaging met elkaar

Lees verder »