Het grote zwarte gat

Lotte van trigt

Het grote zwarte gat. Je hebt er vast wel eens van gehoord. Er wordt wel gezegd dat als je een lange periode ergens naartoe hebt geleefd bijvoorbeeld een bepaald evenement of datum zoals je verjaardag of kerst (kan ik mij persoonlijk beide niks bij voorstellen maar dat is een ander verhaal). Dat als die datum of dat evenement dan is geweest je in een zwart gat schijnt te kunnen vallen. Je je weet niet zo goed meer wat je wil, je bent je focus kwijt. Hoe zit dat bij mij ervaar ik nu ook dat zwarte gat? Nu ik na maanden trainen voor de Marathon van Amsterdam, ben ik nu dan ook een soort van doelloos en mijn focus kwijt??  Ik was en ben niet bang voor het zwarte gat, ik ben persoonlijk ook best dol op de kleur zwart ook al schijnt het officieel geen kleur te zijn… Ik ben stiekem ook wel een beetje fan van zwartgallige humor. Maar eerlijk waar ik heb nog geen zwart gat gezien.. Veel te veel plannen!

Anticlimax

herstelloopje - wanderlotjeBuiten de kleur en mijn gevoel voor humor dat zwarte gat dus.. Ik heb dagen op een wolk gezeten en ik wil er eigenlijk niet vanaf want god dit voelt zo fijn! Zelfs zaterdag nog toen ik mijn startnummer weer even zag liggen besefte ik het mij weer.. Ik heb het gewoon gedaan! Ik blijf dus voorlopig nog even op die wolk zitten. Het is een beetje hetzelfde als na vakanties dat je dat gevoel wat je had tijdens je vakantie het liefst zo lang mogelijk wil vasthouden en niet gelijk weer verder wilt in de dagelijkse sleur.. Het enige gekke is dat de afgelopen weken/maanden de dagen heel gestructureerd waren door mijn trainingen. Op maandag herstelloop, dinsdag interval woensdag etc. Dat heb ik nu even niet want je schijnt te moeten herstellen, dus de dagen erna waren wel een beetje een anticlimax! Zeker omdat ik mij eigenlijk prima voelde.. Waar andere grote voorstanders waren van de pinguïn walk liep ik eerder als een kievit en op dag twee kon alweer opspringen en belangrijker nog gewoon als een 29 jarige weer rond lopen. Niet mogen trainen daar had ik dus totaal geen rekening mee gehouden.. Maar goed er zijn mensen die er langer en beter over na hebben gedacht dan ik, dus we doen het nog heel even een beetje rustig aan. Al wil ik eigenlijk deze week alweer iets meer snelheid in die trainingen proberen te gooien..

Vuur en ijs

bergen beklimmen en over ijs wandelenHeel eerlijk ik kan mij dat zwarte gat ook totaal niet permitteren want er staan zoveel leuke dingen op de planning! Om te beginnen vlieg ik 17 november naar Zuid-Amerika, Peru wel te verstaan.. Ik ga een week in de Andes van Peru rondlopen, hollen en de Inca’s achterna richting Machu Picchu. Ik wil dus zo fit mogelijk blijven want ik kan je vertellen op een hoogte van boven de 3000 meter iets van lichamelijke activiteit doen is geen kattenpis, ik ben trouwens verre van een fan van kattenpis maar dat is een ander verhaal..

Op 27 november arriveer ik in Quito en dan begint het volgende mooie avontuur… Eerst een paar dagen met een vriend van mij die in het mooie Quito woont en mij daar de omliggende bergen gaat laten zien, extra acclimatiseren, trailrunning en klimmen. Ik wil zo goed mogelijk in shape die kant op want vorige keer dat ik samen met hem de bergen in ging om te hobbelen werd het inderdaad hobbelen. Want allememaggies na 10 minuten voelde ik mijn armen niet meer.. Zuurstof gebrek op een hoogte van 3500 meter vol gas willen rennen trok dit kadaver niet. Ik moest het rustig aan doen.. Ik hoop nu iets beter getraind te zijn en het minstens 20 minuten vol te houden voor ik mijn meerdere moet erkennen in de beste man. Vanaf 3 december voeg ik mij bij de rest van een gezelschap en gaan we vijf van de hoogste vulkanen beklimmen met als hoogste punt 6310 meter, de Chimborazo deze vulkaan is hoger dan de Kilimanjaro en ik ga dus als het goed is kraters van heel dicht bij bekijken. Sneeuw, ijs en hoogtes overwinnen.

Ik kijk enorm naar uit om mijn adem te laten benemen door al dat moois en de enorme fysieke activiteit die ik moet leveren op deze grote hoogte!

De ultieme zweetdate

De ultieme zweetdate Na Macchu Picchu en de vulkanen heb ik in 2018 ook al wat mooie dingen gepland staan en dat is gelijk mijn tip tegen het zwarte gat. Plan volgende evenementen! Nou die heb ik gepland hoor en het mooiste is ik ga de meeste doen samen met een vriendinnetje van mij ook een fanatieke loopster! Na Amsterdam is Rotterdam aan de beurt, volgens de reclames de mooiste Marathon van Nederland al bepaal ik dat liever zelf. Want dat is hetzelfde als dat de mensen van WC eend zeggen dat WC eend de beste is.. Als marketeer herken je een marketing trucje als je hem ziet. 8 april 2018 ga ik dus opnieuw dat pleuriseind rennen en dit keer met niemand minder dan Jeanique, samen wordt het onze tweede marathon waar we een mooie tijd willen neerzetten! Voorafgaande aan 8 april hebben we samen wat leuke evenementen gepland om alvast op elkaar ingelopen te raken.

Oeps I did it again

Oeps I did it again - een halve marathon in het buitenland14 januari gaan ik eindelijk is die bekende halve marathon op het mooie strand van Egmond lopen. Ik heb eigelijk een hekel aan zand en wind. Deze loop is 3 weken nadat ik terugkom uit Zuid- Amerika waar ik geen lange afstanden kan lopen, hopelijk wel een beetje kan intervallen. Al verwacht ik hier geen wonderen van mezelf. Die wonderen moeten even wachten tot in Split, ja je leest het goed Jeanique en ik vliegen samen naar Split als in Kroatië in februari en gaan daar een halve marathon rennen. Jep oeps I did it again een tweede halve marathon in het buitenland, als wereldreizigert moet je wat hé! In maart doen we samen nog een halve marathon of de 12 km op het circuit van Zandvoort. Welke van de twee het wordt houden we nog even spannend. April wordt dus mijn tweede marathon en nu weet ik het zeker, dat als ik daar de Coolsingel oploop dat ik dan iemand heb om een knuffel te geven!

In need of some luck

I need some luckOm dat zwarte gat in april weer te voorkomen heb ik alvast verder gekeken en mezelf opgegeven voor de loting van de marathon van Berlijn. Als ik die zes majors wil lopen zal ik ergens moeten beginnen en 2 marathons per jaar moet te doen zijn! Het is heel erg maar ik heb dus nu al zin om weer volop te gaan trainen. Ik hoef daar ook absoluut geen zin voor te maken, dit is wat ik heel graag wil. Ik zie het als een voorrecht dat ik het nog kan want dat had ook heel anders kunnen zijn of dat kan nog komen.. Dus ik geniet van elke training en zie het nooit als moeten, ik wordt er echt vrolijk van.. Wat ik het meest vervelend vind zijn de dagen dat ik niks mag… dat zie ik echt als straf. Beat Berlin lijkt mij een mooi begin van de Majors!

Gelpoezen gezocht of gelkaters..

Vacature of oproepje

Ik had in Amsterdam een top support team langs de kant staan met onder andere gelletjes. Gelpoezen zoals een vriendinnetje grappend zei. Er staan dus voor 8 april in Rotterdam een een aantal vacatures open voor Gelpoezen om mij en Jeanique te voorzien van de nodige brandstof. Gelkaters zijn ook meer dan welkom, misschien hebben wij dat zelfs liever maar hé ik discrimineer niet… Klapmutsen worden net zo gewaardeerd en op prijs gesteld! Belangstelling voor de rol als gelpoes of kater? Je kan je opgeven via het contactformulier in deze link.

Genoeg leuke gekkigheid in het verschiet om mij uit dat zwarte gat te houden en dat blijven we voorlopig lekker zo volhouden!

De ultieme zweetdate

De ultieme zweetdate

Deel dit bericht met je vrienden

2 Reactie's
 • Esther
  Geplaatst op 18:22h, 24 oktober Beantwoorden

  Wow zo gaaf!! Wat een vet mooie doelen!! En enorm gave vooruitzichten!!
  Jij gaat al een mooi nieuw jaar tegemoet met zeker geen zwart gat ruikend naar kattepis
  Zooo gaaf!! Es

  • Lotte
   Geplaatst op 18:41h, 24 oktober Beantwoorden

   Dank je wel Esther! Ja echt he! Zoveel mogelijk gave dingen doen.. Zoveel zin in!! 😀

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Search

Check m'n Instagram

Meest Recente Artikelen

Proza over 2023 en toekomstmuziek

Proza over 2023 en toekomstmuziek voor 2024

De eerste maand van het jaar  2024 is inmiddels al ruim over de helft maar ik mijmer graag nog even heel kort terug over vorig jaar. Goede proza kost tijd om te schrijven en zoals ze in het Engels zo mooi zeggen:’ You can’t rush

Lees verder »

Dromen zijn geen bedrog

Marco zong vroeger dromen zijn bedrog.. Maar ik kan je zeggen dat er toch een droom is uitgekomen en hoe! Al vanaf de allereerste keer dat ik over de triatlon sport hoorde wilde ik meedoen aan het WK Ironman op Hawaii en ik heb deze

Lees verder »
De fiets-foto op hawaii- just like a pro

Where it all started – Holomua

Eindelijk is het zover…Ik ben op dé plek where it all started, de Ironman, 45 jaar geleden op Hawaii. Waar een aantal mensen de discussie hadden welke atleet, zwemmer, fietser of loper de meest fitte persoon was. Ze besloten dan ook een uitdaging met elkaar

Lees verder »

Dit vind je misschien ook leuk om te lezen

Proza over 2023 en toekomstmuziek

Proza over 2023 en toekomstmuziek voor 2024

De eerste maand van het jaar  2024 is inmiddels al ruim over de helft maar ik mijmer graag nog even heel kort terug over vorig jaar. Goede proza kost tijd om te schrijven en zoals ze in het Engels zo mooi zeggen:’ You can’t rush

Lees verder »

Dromen zijn geen bedrog

Marco zong vroeger dromen zijn bedrog.. Maar ik kan je zeggen dat er toch een droom is uitgekomen en hoe! Al vanaf de allereerste keer dat ik over de triatlon sport hoorde wilde ik meedoen aan het WK Ironman op Hawaii en ik heb deze

Lees verder »
De fiets-foto op hawaii- just like a pro

Where it all started – Holomua

Eindelijk is het zover…Ik ben op dé plek where it all started, de Ironman, 45 jaar geleden op Hawaii. Waar een aantal mensen de discussie hadden welke atleet, zwemmer, fietser of loper de meest fitte persoon was. Ze besloten dan ook een uitdaging met elkaar

Lees verder »