Healthy Bounty’s Lotte Style

Lotte van trigt
Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on whatsapp
Share on email

Kokos en chocola vind ik persoonlijk echt een heerlijke combinatie! Dol op chocola dol en dol op kokos! Waar je mij echt niet blij mee maakt is chocola mixen met mint of sinaasappel, waarom doe je dat? Zo zonde van die heerlijke cacao! Ik weet dat ik daarmee aantal mensen voor het hoofd stoot die het heerlijk vinden maar ik blijf liever bij de combi Chocola met kokos, want daar ging het hier uiteindelijk om!

Nou moet ik toegeven dat dit recept heel makkelijk is om te maken, maar dat ik in dit geval dramatisch ben met de maten want zoals jullie misschien al beetje door hebben ik kook op gevoel en ik heb behoorlijk wat gevoel in mijn donder dus de maten schieten er bij mij altijd een beetje bij in… 

healthy bounty's lotte style

Ingrediënten

 • Verse dadels (van die grote verse, persoonlijk gebruik ik altijd die van de Appie ik vind ze top!)
 • Blikjes kokosmelk (even goed schudden voor gebruik want je wil zowel de room als het water en in zo’n blikje willen deze twee zich nog wel eens scheiden..)
 • Kokosrasp, Veel!
 • Pure chocola 82% of meer! 100 gram

In dit recept hangen alle hoeveelheden af van het aantal dadels dat je gebruikt. Hoe meer dadels je gebruikt hoe meer kokosrasp je nodig hebt. De kokosmelk gebruik je alleen om het geheel wat smeuïger te maken en daar heb je dus niet zoveel van nodig! Van 5-8 van die grote verse dadels maak je flink wat bounty’s!

 

Bereidingswijze

 1. Ontpit de dadels en snij ze in kleine stukjes!
 2. Doe de dadels in een maatbeker giet er een scheutje kokosmelk overheen en zet de staafmixer erin en maak ze fijn en klein. Dit kost wat tijd en het gaat makkelijker als de dadels goed op kamertemperatuur zijn of eerst een half uurtje in warm water hebben liggen weken.
 3. Nu voeg je de kokosrasp toe! De hoeveelheid is elke keer een beetje gissen en verschilt want dit hangt af van je hoeveelheid dadel prut zeg maar.. Het is de bedoeling dat je de kokosrasp bind met het dadel prutje. Ik doe dit ook altijd met de staafmixer, lekker makkelijk en snel maar je kan dit ook met een lepel mixen. Het is de bedoeling dat het kleverig genoeg is om er balletjes of kroketjes van te maken maar niet te plakkerig want dat rolt niet lekker en zeker niet te droog (bij teveel rasp) want dan valt het uit elkaar. Je kan altijd nog klein scheutje kokosmelk toevoegen of extra kokosrasp!
 4. Rol van de dadel en kokosrasp mix balletjes of kleine kroketjes (vind ik persoonlijk het leukst) en leg deze even een half uurtje in de vriezer.
 5. Smelt ondertussen de chocolade au bain marie en als het is gesmolten laat even afkoelen.
 6. Doop de gerolde dadelkokoskroketjes door de gesmolten chocola zodat ze helemaal bedekt zijn, gaat het makkelijkste met behulp van 2 vorken.
 7. Laat ze uitharden op een rekje, strooi er nog wat kokosrasp overheen en je hebt heerlijke healthy bounty’s!

Als je ze nog niet in de chocola hebt gedoopt kan je ze heel goed een tijd bewaren healthy bounty's lotte stylein de vriezer en eruit halen als je weer is trek hebt in een bounty. Afgedekt in de koelkast zijn ze ook best een tijdje te bewaren! Als ze groen worden van binnen zou ik ze persoonlijk niet meer opeten.. 😉

Enjoy! En laat even weten als je ze gemaakt hebt, vind ik leuk! 😀

Deel dit bericht met je vrienden

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on whatsapp
Share on email
Geen reactie's

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Check m'n Instagram

Meest Recente Artikelen

Trainingstips voor vrouwkes

Vijf trainingstips voor Vrouwkes

We kennen allemaal het gezegde “mannen komen van Mars en vrouwen van Venus”. Nou is daar nooit wetenschappelijk bewijs voor gevonden. Maar we weten inmiddels wel dat dat X en Y chromosoom een groot verschil kan maken. Er is heel lang gedacht dat vrouwen een

Lees verder »
Lanzarote het triathlon eiland

Lanzarote, dé triathlon locatie to be!

Drie keer eerder was ik al op dit kale, rode, rotsachtige vulkaan eiland geweest. Dit keer had ik een duidelijk doel: Trainen! Ik mocht 2 weken de Nederlandse koude winter ontsnappen om mij hier op Lanzarote uit te leven met het zwemmen, fietsen en lopen.

Lees verder »
Oudejaarsconference

Sportieve oudejaarsconference

Mijn sportieve oudejaarsconference van 2021 of zoals je het ook kan zien even nostalgisch mijmeren over wat al is geweest in dit geval dus het jaar 2021. Nou ben ik absoluut geen Peter Pannekoek en trek ik alles behalve volle zalen, maar dit is mijn

Lees verder »

Dit vind je misschien ook leuk om te lezen

Trainingstips voor vrouwkes

Vijf trainingstips voor Vrouwkes

We kennen allemaal het gezegde “mannen komen van Mars en vrouwen van Venus”. Nou is daar nooit wetenschappelijk bewijs voor gevonden. Maar we weten inmiddels wel dat dat X en Y chromosoom een groot verschil kan maken. Er is heel lang gedacht dat vrouwen een

Lees verder »
Lanzarote het triathlon eiland

Lanzarote, dé triathlon locatie to be!

Drie keer eerder was ik al op dit kale, rode, rotsachtige vulkaan eiland geweest. Dit keer had ik een duidelijk doel: Trainen! Ik mocht 2 weken de Nederlandse koude winter ontsnappen om mij hier op Lanzarote uit te leven met het zwemmen, fietsen en lopen.

Lees verder »
Oudejaarsconference

Sportieve oudejaarsconference

Mijn sportieve oudejaarsconference van 2021 of zoals je het ook kan zien even nostalgisch mijmeren over wat al is geweest in dit geval dus het jaar 2021. Nou ben ik absoluut geen Peter Pannekoek en trek ik alles behalve volle zalen, maar dit is mijn

Lees verder »