Healthy Chocolade mousse

Lotte van trigt

Als foodlover en chocolade lover kan ik natuurlijk niet achterblijven met een lekker recept voor een ‘gezonde’ chocolade mousse! Nou ik deel mijn trots met heel veel plezier!

Ingrediënten

De hoeveelheid hangt een beetje af van hoeveel je nodig hebt en hoe zoet je, je mousse wil hebben. Over het algemeen gebruik ik de volgende hoeveelheden:

  • 1 blikje kokosmelk (400ml)
  • 6-8 verse dadels (van die lekkere, mooie, grote dikke)
  • 3 eetlepels cacao poeder
  • 100 gram gesmolten chocolade van tenminste 82%
  • 1 eiwit

Bereidingswijze

  • Snij de dadels mooi klein en doe deze in een maatbeker samen met het hele blikje kokosmelk, staafmixer erin of gooi dit in de blender en lekker lang mixen. Het mengsel moet al dikker worden en je dadels moeten onherkenbaar gemixt zijn met de kokosmelk.
  • Doe hierbij de cacoapoeder en mix dit ook met de staafmixer
  • Mix  vervolgens de gesmolten chocolade er ook doorheen.
  • Sla het eiwit stijf in en andere kom en spatel deze met een plastic lepel door het chocomengsel. Even paar uurtjes in de koelkast en smullen maar! Of smeer het over je taart, pannenkoeken etc.!

Mocht je deze heerlijke creatie hebben gemaakt en met mij willen delen doe dat vooral, vind ik alleen maar leuk!

 

Deel dit bericht met je vrienden

Geen reactie's

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Check m'n Instagram

Meest Recente Artikelen

Back to the future

Back to the future

Een recap van mijn Ironman race in Barcelona. De 3de full distance race. En gelijk een tipje van de sluier over mijn volgende race, volgend jaar.

Lees verder »

Strade Bolzano

Zijn er dingen die beter klinken dan volledig verzorgd naar Italië gaan om daar een paar dagen te fietsen? Voor mijn gevoel niet dus die uitnodiging greep ik met beide handen en benen aan. Gravelen in Italië, Ik had nog nooit gegraveld maar met een

Lees verder »
Samen aan de start in Barcelona

Bumpy Barcelona ride

Aan de vooravond van wat coaches en pro’s een A race noemen, mijn hoofddoel van het seizoen is het een uitstekende tijd om even nostalgisch te worden over de voorbije maanden. Hoe ben ik ben ik op dit punt beland zullen we maar zeggen. Het

Lees verder »

Dit vind je misschien ook leuk om te lezen

Back to the future

Back to the future

Een recap van mijn Ironman race in Barcelona. De 3de full distance race. En gelijk een tipje van de sluier over mijn volgende race, volgend jaar.

Lees verder »

Strade Bolzano

Zijn er dingen die beter klinken dan volledig verzorgd naar Italië gaan om daar een paar dagen te fietsen? Voor mijn gevoel niet dus die uitnodiging greep ik met beide handen en benen aan. Gravelen in Italië, Ik had nog nooit gegraveld maar met een

Lees verder »
Samen aan de start in Barcelona

Bumpy Barcelona ride

Aan de vooravond van wat coaches en pro’s een A race noemen, mijn hoofddoel van het seizoen is het een uitstekende tijd om even nostalgisch te worden over de voorbije maanden. Hoe ben ik ben ik op dit punt beland zullen we maar zeggen. Het

Lees verder »