Healthy Chocolade mousse

Lotte van trigt
Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on whatsapp
Share on email

Als foodlover en chocolade lover kan ik natuurlijk niet achterblijven met een lekker recept voor een ‘gezonde’ chocolade mousse! Nou ik deel mijn trots met heel veel plezier!

Ingrediënten

De hoeveelheid hangt een beetje af van hoeveel je nodig hebt en hoe zoet je, je mousse wil hebben. Over het algemeen gebruik ik de volgende hoeveelheden:

  • 1 blikje kokosmelk (400ml)
  • 6-8 verse dadels (van die lekkere, mooie, grote dikke)
  • 3 eetlepels cacao poeder
  • 100 gram gesmolten chocolade van tenminste 82%
  • 1 eiwit

Bereidingswijze

  • Snij de dadels mooi klein en doe deze in een maatbeker samen met het hele blikje kokosmelk, staafmixer erin of gooi dit in de blender en lekker lang mixen. Het mengsel moet al dikker worden en je dadels moeten onherkenbaar gemixt zijn met de kokosmelk.
  • Doe hierbij de cacoapoeder en mix dit ook met de staafmixer
  • Mix  vervolgens de gesmolten chocolade er ook doorheen.
  • Sla het eiwit stijf in en andere kom en spatel deze met een plastic lepel door het chocomengsel. Even paar uurtjes in de koelkast en smullen maar! Of smeer het over je taart, pannenkoeken etc.!

Mocht je deze heerlijke creatie hebben gemaakt en met mij willen delen doe dat vooral, vind ik alleen maar leuk!

 

Deel dit bericht met je vrienden

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on whatsapp
Share on email
Geen reactie's

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Check m'n Instagram

Meest Recente Artikelen

Trainingstips voor vrouwkes

Vijf trainingstips voor Vrouwkes

We kennen allemaal het gezegde “mannen komen van Mars en vrouwen van Venus”. Nou is daar nooit wetenschappelijk bewijs voor gevonden. Maar we weten inmiddels wel dat dat X en Y chromosoom een groot verschil kan maken. Er is heel lang gedacht dat vrouwen een

Lees verder »
Lanzarote het triathlon eiland

Lanzarote, dé triathlon locatie to be!

Drie keer eerder was ik al op dit kale, rode, rotsachtige vulkaan eiland geweest. Dit keer had ik een duidelijk doel: Trainen! Ik mocht 2 weken de Nederlandse koude winter ontsnappen om mij hier op Lanzarote uit te leven met het zwemmen, fietsen en lopen.

Lees verder »
Oudejaarsconference

Sportieve oudejaarsconference

Mijn sportieve oudejaarsconference van 2021 of zoals je het ook kan zien even nostalgisch mijmeren over wat al is geweest in dit geval dus het jaar 2021. Nou ben ik absoluut geen Peter Pannekoek en trek ik alles behalve volle zalen, maar dit is mijn

Lees verder »

Dit vind je misschien ook leuk om te lezen

Trainingstips voor vrouwkes

Vijf trainingstips voor Vrouwkes

We kennen allemaal het gezegde “mannen komen van Mars en vrouwen van Venus”. Nou is daar nooit wetenschappelijk bewijs voor gevonden. Maar we weten inmiddels wel dat dat X en Y chromosoom een groot verschil kan maken. Er is heel lang gedacht dat vrouwen een

Lees verder »
Lanzarote het triathlon eiland

Lanzarote, dé triathlon locatie to be!

Drie keer eerder was ik al op dit kale, rode, rotsachtige vulkaan eiland geweest. Dit keer had ik een duidelijk doel: Trainen! Ik mocht 2 weken de Nederlandse koude winter ontsnappen om mij hier op Lanzarote uit te leven met het zwemmen, fietsen en lopen.

Lees verder »
Oudejaarsconference

Sportieve oudejaarsconference

Mijn sportieve oudejaarsconference van 2021 of zoals je het ook kan zien even nostalgisch mijmeren over wat al is geweest in dit geval dus het jaar 2021. Nou ben ik absoluut geen Peter Pannekoek en trek ik alles behalve volle zalen, maar dit is mijn

Lees verder »