Healthy Chocolade mousse

Lotte van trigt

Als foodlover en chocolade lover kan ik natuurlijk niet achterblijven met een lekker recept voor een ‘gezonde’ chocolade mousse! Nou ik deel mijn trots met heel veel plezier!

Ingrediënten

De hoeveelheid hangt een beetje af van hoeveel je nodig hebt en hoe zoet je, je mousse wil hebben. Over het algemeen gebruik ik de volgende hoeveelheden:

  • 1 blikje kokosmelk (400ml)
  • 6-8 verse dadels (van die lekkere, mooie, grote dikke)
  • 3 eetlepels cacao poeder
  • 100 gram gesmolten chocolade van tenminste 82%
  • 1 eiwit

Bereidingswijze

  • Snij de dadels mooi klein en doe deze in een maatbeker samen met het hele blikje kokosmelk, staafmixer erin of gooi dit in de blender en lekker lang mixen. Het mengsel moet al dikker worden en je dadels moeten onherkenbaar gemixt zijn met de kokosmelk.
  • Doe hierbij de cacoapoeder en mix dit ook met de staafmixer
  • Mix  vervolgens de gesmolten chocolade er ook doorheen.
  • Sla het eiwit stijf in en andere kom en spatel deze met een plastic lepel door het chocomengsel. Even paar uurtjes in de koelkast en smullen maar! Of smeer het over je taart, pannenkoeken etc.!

Mocht je deze heerlijke creatie hebben gemaakt en met mij willen delen doe dat vooral, vind ik alleen maar leuk!

 

Deel dit bericht met je vrienden

Geen reactie's

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Zoek

Check m'n Instagram

Meest Recente Artikelen

Proza over 2023 en toekomstmuziek

Proza over 2023 en toekomstmuziek voor 2024

De eerste maand van het jaar  2024 is inmiddels al ruim over de helft maar ik mijmer graag nog even heel kort terug over vorig jaar. Goede proza kost tijd om te schrijven en zoals ze in het Engels zo mooi zeggen:’ You can’t rush

Lees verder »

Dromen zijn geen bedrog

Marco zong vroeger dromen zijn bedrog.. Maar ik kan je zeggen dat er toch een droom is uitgekomen en hoe! Al vanaf de allereerste keer dat ik over de triatlon sport hoorde wilde ik meedoen aan het WK Ironman op Hawaii en ik heb deze

Lees verder »
De fiets-foto op hawaii- just like a pro

Where it all started – Holomua

Eindelijk is het zover…Ik ben op dé plek where it all started, de Ironman, 45 jaar geleden op Hawaii. Waar een aantal mensen de discussie hadden welke atleet, zwemmer, fietser of loper de meest fitte persoon was. Ze besloten dan ook een uitdaging met elkaar

Lees verder »

Dit vind je misschien ook leuk om te lezen

Proza over 2023 en toekomstmuziek

Proza over 2023 en toekomstmuziek voor 2024

De eerste maand van het jaar  2024 is inmiddels al ruim over de helft maar ik mijmer graag nog even heel kort terug over vorig jaar. Goede proza kost tijd om te schrijven en zoals ze in het Engels zo mooi zeggen:’ You can’t rush

Lees verder »

Dromen zijn geen bedrog

Marco zong vroeger dromen zijn bedrog.. Maar ik kan je zeggen dat er toch een droom is uitgekomen en hoe! Al vanaf de allereerste keer dat ik over de triatlon sport hoorde wilde ik meedoen aan het WK Ironman op Hawaii en ik heb deze

Lees verder »
De fiets-foto op hawaii- just like a pro

Where it all started – Holomua

Eindelijk is het zover…Ik ben op dé plek where it all started, de Ironman, 45 jaar geleden op Hawaii. Waar een aantal mensen de discussie hadden welke atleet, zwemmer, fietser of loper de meest fitte persoon was. Ze besloten dan ook een uitdaging met elkaar

Lees verder »