Het kadootje dat Ecuador heet (1)

Lotte van trigt

All you need is Ecuador

Wat een land! Een land waar je door wildvreemde wordt aangesproken met: Muy bonita gringa is een land waar je wel van moet houden! Nee hoor geintje, al hadden ze mij voor gekke, lelijke Hollander uitgemaakt dan nog had ik dit een geweldig land gevonden! 

Na het behalen van mijn Bachelor commerciële economie aan de opleiding sportmarketing mocht ik van mijn ouders een kadootje uitkiezen. Ik heb hier lang over na moeten denken want eigenlijk alles wat ik echt graag wilde was niet met geld te koop of kocht ik zelf wel, uiteindelijk wist ik het! Ik wilde samen met mijn vader op reis. Waarnaartoe was de vraag: Madagascar of Ecuador zei ik toen! Uiteindelijk riep alles in mij dat ik voor Ecuador moest kiezen en aangezien mijn vader een’ Diehard’ vogelaar is had ik mijn zinnen op Ecuador en de Galapagos eilanden gezet. Flink wat uurtjes research en overleg later, gekozen om voor een rondreis met een reisorganisatie. Mijn vader is een schat, maar niet echt gewend aan de situatie: Koop een ticket en we zien wel wat er gebeurt, aangezien ik niet 4 weken voor reisleider wilde spelen leek mij dit de ideale oplossing!

D-day

Boarden 5 tipsEindelijk was het dan zo ver: vrijdagochtend 18 november heel vroeg uit de veren om nog even snel een lekkere workout te doen zodat ik minder last zou hebben van mijn lijf tijdens de vlucht. Dikke tranen tijdens het afscheid, want mijn moeder moest mijn vader 4 weken missen.. Nee hoor ze heeft hem nog net niet lachend uitgezwaaid! Daar gingen we dan door de douane. Tijdens de heenreis vroegen mijn vader en ik ons de hele tijd af wie er nog meer in ‘onze’ groep of reisgezelschap zou zitten. Het grote raden was begonnen zeg maar! Na een vlucht van 12 uur kwamen we aan op Quito, probleemloos door de de douane en bij de uitgang stond daar iemand te wachten met het bordje van onze reisorganisatie: Sawadee.. Toch altijd een leuk moment heeft wel iets speciaals in plaats van op taxi jacht staat er iemand op jou te wachten! Wij voegde ons bij de rest van de groep en toen, toen moest ik toch wel even twee keer slikken.. Ik had wel verwacht dat ik de jongste zou zijn maar ik had niet verwacht dat mijn vader daarna de jongste zou zijn.. (op de reisleider na dan)! Het oogcontact tussen mij en je vader dat was wel even een momentje, daar had je zeg maar bij moeten zijn! Ik heb mij er snel bij neergelegd, ik was daar immers niet voor iemand anders maar voor mezelf en voor mijn vader, om er samen een mooie reis van te maken en wij hadden in principe helemaal niemand anders nodig!

Quito wanderlotje Ecuador

Quito

Wat was ik allemamaggies blij dat ik na 12 uur in zo’n koekblik te hebben gezeten weer mocht en kon bewegen! Duf van mijn pijnstillers en stijf van het lange zitten, was ik blij dat ik mijn backpack weer op mocht en 4 verdiepingen omhoog mocht rennen in het hotel.. En dan merk je dat je in Quito zit op een hoogte van 2800 meter ligt en dat je daar dus net even minder zuurstof hebt als thuis en dus je hartslag iets sneller omhoog gaat, god wat een verademing! De volgende ochtend merkte ik dat nog beter tijdens mijn HIIT training, waar de artsen mij nog waarschuwde doe rustig aan de eerste dagen laat je lichaam wennen aan het hoogte verschil bla bla, heb ik lateerlijk en figuurlijk aan mijn sportschoenen gelapt.

Quito Wanderlotje Ecuador

De eerste dag zijn mijn vader en ik door Quito wezen banjeren ik had natuurlijk al uitgezocht wat ik allemaal wilde zien en doen, want een goeie voorbereiding is het halve werk! Het meeste kwam aan bod tijdens de wandeling door de stad met de rest van de groep en gids. Ik vind het heerlijk om door zo’n stad te banjeren, mensen te kijken en te zien wat er allemaal gebeurt en Quito is een enorme stad met super mooie en leuke pleinen duQuito wanderlotje Ecuadors genoeg mooie plekken! Quito ligt op een hoogte van ongeveer 2800 meter boven zeeniveau.

Rondom de Pinchincha vulkaan en de heuvels van Panecillo en Ichimbia. Ik wist dat er een mogelijkheid was om met een kabelbaan, de Teleferico naar boven te gaan, naar de flanken van de Pinchincha vulkaan op 4100 meter hoogte en vanaf daar kan je naar de top van de Pinchincha wat gek genoeg ook wordt afgeraden voor de eerste dag..

Quito, Pinchincha, Ecuador, WanderlotjeMijn vader en ik zijn wel naar boven gegaan want de uitzichten vanaf de Teleferico over Quito schijnen fantastisch te zijn.. Nou moet ik wel zeggen dat wij niet heel veel geluk hadden want het was bij vlagen redelijk bewolkt maar de hoogte, en zo dichtbij een grote stad zitten en toch soort van midden in de natuur zijn is top!

 

 

 

Als jongste van de groep was ik misschien het lekkerste muggenvoer, wat een feest om uitverkoren te zijn!

 

Met mijn hoofd in de Nevel

Mijn vader is niet een enorm stadsmens en was heel blij toen wij de volgende ochtend vertrokken naar het Nevelwoud van Maquipucuna, de tocht alleen al was prachtig, met wat hele mooie stops onderweg, een mooie vulkaan krater zal jullie de naam besparen en het evenaars museum waar ze er twee van hebben in Ecuador. Bedoel het feit dat de evenaar door je land loopt kan je maar beter goed gebruiken! Al is dat niet de reden van de twee verschillende museums, de ene is het historisch museum en de ander is het Itinan museum waar je volgens satelliet metingen dan precies op de evenaar bent. Vroeger hadden ze nog geen satellieten dus werd het op een andere ingenieuze manier berekend en ze zaten er niet ver vanaf wat het hebben van tToekan, Nevelwoud, Ecuador, Mindowee museums verantwoordt, vind ik persoonlijk! Mijn vader is dus een diehard vogelaar, had in de voorbereiding voor deze trip een boek met alle vogels van Ecuador gekocht en was dus druk bezig met zijn ‘vogeljacht’. Het nevelwoud staat bekend om de vele vogels dus mijn vader was drie dagen in vogel heaven. Ik moet toegeven we hebben echt prachtige vogels gezien, een armadillo (a.k.a. gordeldier) en een paar mooie wandelingen gemaakt, gedipt in een waterval en ik heb mij helemaal laten opeten door de muggen ondanks de deet, lange broek en weet ik veel wat voor gekkigheid. Misschien omdat ik de jongste was en dus het jongste bloed had, was ik de uitverkoren persoon. Ik kan je vertellen ik voelde mij uiterst vereerd, ik weet nu hoe Harry Potter zich gevoeld moest hebben. Het brailleschrift op mijn benen was prachtig en een verhaal apart! Als je van flora en fauna houdt is dit echt een aanrader, je kan hier hele mooie wandelingen maken en voor iemand als ik, die dol is op buitenspelen, rennen, springen en andere gekkigheid is dit een prima plek.

mocht je meer willen lezen over het Nevelwoud kijk dan even op mijn gastblog voor Reismomentjes.com daar heb ik een heel blog geweid aan deze mooie omgeving! klik hier

 

Deel dit bericht met je vrienden

Geen reactie's

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Zoek

Check m'n Instagram

Meest Recente Artikelen

Proza over 2023 en toekomstmuziek

Proza over 2023 en toekomstmuziek voor 2024

De eerste maand van het jaar  2024 is inmiddels al ruim over de helft maar ik mijmer graag nog even heel kort terug over vorig jaar. Goede proza kost tijd om te schrijven en zoals ze in het Engels zo mooi zeggen:’ You can’t rush

Lees verder »

Dromen zijn geen bedrog

Marco zong vroeger dromen zijn bedrog.. Maar ik kan je zeggen dat er toch een droom is uitgekomen en hoe! Al vanaf de allereerste keer dat ik over de triatlon sport hoorde wilde ik meedoen aan het WK Ironman op Hawaii en ik heb deze

Lees verder »
De fiets-foto op hawaii- just like a pro

Where it all started – Holomua

Eindelijk is het zover…Ik ben op dé plek where it all started, de Ironman, 45 jaar geleden op Hawaii. Waar een aantal mensen de discussie hadden welke atleet, zwemmer, fietser of loper de meest fitte persoon was. Ze besloten dan ook een uitdaging met elkaar

Lees verder »

Dit vind je misschien ook leuk om te lezen

Proza over 2023 en toekomstmuziek

Proza over 2023 en toekomstmuziek voor 2024

De eerste maand van het jaar  2024 is inmiddels al ruim over de helft maar ik mijmer graag nog even heel kort terug over vorig jaar. Goede proza kost tijd om te schrijven en zoals ze in het Engels zo mooi zeggen:’ You can’t rush

Lees verder »

Dromen zijn geen bedrog

Marco zong vroeger dromen zijn bedrog.. Maar ik kan je zeggen dat er toch een droom is uitgekomen en hoe! Al vanaf de allereerste keer dat ik over de triatlon sport hoorde wilde ik meedoen aan het WK Ironman op Hawaii en ik heb deze

Lees verder »
De fiets-foto op hawaii- just like a pro

Where it all started – Holomua

Eindelijk is het zover…Ik ben op dé plek where it all started, de Ironman, 45 jaar geleden op Hawaii. Waar een aantal mensen de discussie hadden welke atleet, zwemmer, fietser of loper de meest fitte persoon was. Ze besloten dan ook een uitdaging met elkaar

Lees verder »