Hoop doet leven

Lotte van trigt

Even een kleine 2020 update met een iets spirituelere titel dan jullie van mij gewend zijn. Er zijn al heel veel verhaaltjes geschreven over het feit dat het jaar 2020 niet helemaal gaat zoals iedereen gedacht en gehoopt had. Ik ga daar geen extra woorden aan toevoegen. Want dit is absoluut waar maar zoals de bekend Griekse filosoof Epictetus zei: Iets waar je geen invloed op hebt, daar moet je je ook niet te druk om maken. De welbekende stoïcijnse filosofie en zelfs de Romeinse keizers waren hiervan onder de indruk en ik kan mij hier ernstig in vinden.

Wilde plannen

wilde plannenNa in februari een fijne 2 weken in Colombia had ik op 7 april mijn PR op de marathon heel graag willen verbeteren naar een tijd onder de 3 uur en 30 minuten. Maar het allerbelangrijkste doel was de hele Ironman van Kopenhagen op 16 augustus. Al vanaf begin van dit jaar was ik hiervoor aan het trainen. In de winter vooral op loopgebied, duurlopen, 2x in de week interval en met zwemmen. Drie keer in de week nam ik mijn chloorbadje en op woensdag avond volgde ik braaf de zwemtraining die ik altijd grappend mijn zwemles doopte. Het fietsen deed ik ook zeker wel: in januari met 2 graden had ik mijn eerste 100 km of gran fondo om in Strava termen te spreken er al op zitten. Maar het fietsen was vooral in de weekenden als het licht was want in het donker stap ik niet op mijn racefiets. Gezien mijn trackrecord met ongelukken ben ik hierin enigszins terughoudend.

Elk nadeel heeft zijn…

elk nadeel heeft zijn voordeelVanaf maart veranderde het allemaal enigszins, de Corona invloed! Ik had nooit gedacht dat het zo heftig zou worden of dat het zo’n invloed zou hebben. Maar opeens was mijn hele wedstrijd kalender leeg en is het werkelijk nog maar de vraag of er dit jaar iets gaat gebeuren op het gebied van wedstrijden of evenementen. In plaats van naar kantoor zit ik hele dag thuis te werken en is Tijn mijn nieuwe en beste collega. Zijn mijn freelance opdrachten nagenoeg verschwunden zoals ze dat zo mooi in het Duits weten te zeggen. Mijn sociale kalender is net zoals die van vele anderen zo goed als leeg. Maar zoals de Cruijffianen zeggen: ‘ elk nadeel heeft zijn voordeel’ Ik heb nog nooit zoveel trainingsuren kunnen maken als tijdens de Corona lockdown. Geen reistijd meer hebben heeft zo zijn voordelen.

Omdenken

tijdritmonsterVan een mooi samengestelde wedstrijd kalender en maandagochtenden in badpak heb ik nu al meer dan 2 maanden mijn badpak niet aangeraakt. Daarentegen maak ik nu de leukste fietstochten! Inmiddels heel Zeeland afgevinkt en maak ik meer fietskilometers dan in heel 2019 bij elkaar. Heb ik mijn nieuwe tijdritmonster dan wel nog niet uitgeprobeerd tijdens een wedstrijd  maar de km’s tikken lekker weg en zo kunnen Liv en ik even rustig aan elkaar wennen. Het gebrek aan afspraken bij de fysio zorgde wel voor extra pijnklachten maar wat heb ik nog een hoop behandelingen over voor de rest van het jaar! Voor en na werktijd kunnen er nu mooie trainingen gedaan worden en de homemade lunches zijn natuurlijk stukken beter dan de kleffe zelf meegebrachte broodjes. De dagelijkse dilemma’s over wat moet ik aantrekken zijn ook een stuk ingewikkelder want als ik een vergadering heb worden er ‘normale’ kleren aangetrokken en anders voldoet het sportkloffie prima!

Lekker stoïcijns, hopen op een nazomer in Portugal

Ironman

Maar het missen van die Ironman van Kopenhagen bleef en blijft toch wel een beetje knagen. Ondanks dat niemand invloed heeft op deze omstandigheden en je er dus niet te druk om moet maken, heb ik best even gebaald. Regelmatig kregen we een mailtje van de organisatie met hoe het ervoor stond en wat de mogelijkheden waren. Op 5 mei kregen we een e-mail met opties. Onze inschrijving zou automatisch naar 23 augustus 2021 gaan of we konden deze verplaatsen naar: Ironman Kazachstan op 23 augustus 2020, Ironman Talinn op 5 september 2020 of Ironman African championship op 15 november 2020. Aangezien ik heel graag Kopenhagen wil doen en de inschrijvingen voor 2021 dus eigenlijk al vol zitten met alle refferalls van dit jaar hebben wij gekozen voor een compleet andere optie! Inschrijven voor Ironman Cascais Portugal op 26 september 2020, dus Portugal it is, op hoop van zegen!

Hoop doet leven

Hoop doet levenIs het voorbarig? Misschien! Is het tegen beter weten in? Misschien! Is het een beetje dom? Misschien ook wel! Maar stel dat ik dit jaar als nog die gedroomde hele af kan leggen dan ben ik koningin te rijk of beter gezegd een Ironman! Het zou zo maar kunnen dat ook deze niet doorgaat maar gelukkig is de organisatie zo netjes dat je dus verschillende opties krijgt om door te schuiven en iets anders te kiezen. Ik blijf gewoon hopen op het feit dat ik in september daar in Cascais aan de start sta en dat ietwat heuvelige parcours daar kan verslaan op mijn mooie tijdritfiets. Dat wij na afloop ons tegoed kunnen doen aan wat Portugese lekkernijen en dat wij onze vermoeide beentjes in Lissabon tot rust kunnen laten komen. Bedoel een nazomer in Portugal kan slechter.

Epictetus

Ik blijf misschien tegen beter weten in hoop houden maar hoop doet leven en mij druk maken op dingen waar ik geen invloed op heb vind ik verspilde energie! Die energie besteed ik liever ergens anders aan… Epictetus had het hierin denk ik bij het juiste eind. De beste man heeft ongeveer van 50 na Chr. tot 130 na Chr. geleefd en is dus ongeveer 80 jaar oud geworden in een tijd waarin ze vaak de 50 niet haalde dus ik denk dat het werkt als een tierelier en zou het iedereen van harte aanbevelen.

Nederland op zijn mooist - fietsen en tulpen

Nederland op zijn mooist – fietsen en tulpen

Liz en ik Fietsen in Nederland - Zeeland

Liz en ik Fietsen in Nederland – Zeeland

Colombia – Valle de Cocora

Liz en ik - Fietsen door Nederland - marken

Liz en ik – Fietsen door Nederland – marken

Liv en ik

Liv en ik

Colombia -Cartagena

Deel dit bericht met je vrienden

Geen reactie's

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Zoeken

Check m'n Instagram

Meest Recente Artikelen

Proza over 2023 en toekomstmuziek

Proza over 2023 en toekomstmuziek voor 2024

De eerste maand van het jaar  2024 is inmiddels al ruim over de helft maar ik mijmer graag nog even heel kort terug over vorig jaar. Goede proza kost tijd om te schrijven en zoals ze in het Engels zo mooi zeggen:’ You can’t rush

Lees verder »

Dromen zijn geen bedrog

Marco zong vroeger dromen zijn bedrog.. Maar ik kan je zeggen dat er toch een droom is uitgekomen en hoe! Al vanaf de allereerste keer dat ik over de triatlon sport hoorde wilde ik meedoen aan het WK Ironman op Hawaii en ik heb deze

Lees verder »
De fiets-foto op hawaii- just like a pro

Where it all started – Holomua

Eindelijk is het zover…Ik ben op dé plek where it all started, de Ironman, 45 jaar geleden op Hawaii. Waar een aantal mensen de discussie hadden welke atleet, zwemmer, fietser of loper de meest fitte persoon was. Ze besloten dan ook een uitdaging met elkaar

Lees verder »

Dit vind je misschien ook leuk om te lezen

Proza over 2023 en toekomstmuziek

Proza over 2023 en toekomstmuziek voor 2024

De eerste maand van het jaar  2024 is inmiddels al ruim over de helft maar ik mijmer graag nog even heel kort terug over vorig jaar. Goede proza kost tijd om te schrijven en zoals ze in het Engels zo mooi zeggen:’ You can’t rush

Lees verder »

Dromen zijn geen bedrog

Marco zong vroeger dromen zijn bedrog.. Maar ik kan je zeggen dat er toch een droom is uitgekomen en hoe! Al vanaf de allereerste keer dat ik over de triatlon sport hoorde wilde ik meedoen aan het WK Ironman op Hawaii en ik heb deze

Lees verder »
De fiets-foto op hawaii- just like a pro

Where it all started – Holomua

Eindelijk is het zover…Ik ben op dé plek where it all started, de Ironman, 45 jaar geleden op Hawaii. Waar een aantal mensen de discussie hadden welke atleet, zwemmer, fietser of loper de meest fitte persoon was. Ze besloten dan ook een uitdaging met elkaar

Lees verder »