Letselschade

Lotte van trigt

Letselschade, mijn verhaal! Wat is letselschade precies? De betekenis van letselschade is als volgt: Letselschade is de lichamelijke of geestelijke (immateriële) schade die u lijdt, nadat u betrokken bent geweest bij een ongeluk. Ik roep altijd grappend dat ik net B100, ben omdat ik net als dat beroemde personages uit Bassie en Adriaan niet altijd even veel geluk heb. Na mijn aanrijding in 2006 en aanrijding van 2018 heb ik blijvende lichamelijke pijnklachten overgehouden en een licht trauma als het op letselschade en advocaten van verzekeraars aankomt.. 

De dag erna..

De dag na mijn ongeluk in 2006 werd ik gelijk gebeld door slachttoffer-hulp en een letselschade advocaat. Dat was totaal niet wat ik wilde, het kwam niet eens in mij op om bezig te zijn met een schadevergoeding. Over 6 weken ging dat gipsen korset eraf en dan zou alles weer normaal zijn. Ik wilde niks te maken hebben met dat soort telefoontjes en of mensen, ik wilde het vergeten en weer doorgaan. Dat doorgaan heb ik al vroeg meegekregen. Vroeger als ik weer eens over mijn eigen voetjes struikelde en dus vol op mijn plaat ging dan riepen mijn ouders altijd: ‘ niks aan de hand, opstaan en doorlopen’ en dat heb ik na het ongeluk dus ook gedaan. Opstaan en doorlopen.

Na de medische molen

letselschade-mijn verhaalNa 6 weken ging mijn korset eraf en mochten ik weer gaan opbouwen, sporten en mijn leven hervatten. De klachten bleven, ik heb ik nog flink wat therapieën en hail-mary’s geprobeerd maar niks hielp. De artsen en therapeuten hadden mij allemaal weggestuurd met de boodschap: Sorry mevrouw, niks meer aan te doen je zal hier de rest van je leven last van blijven houden. Vanaf dat moment begon ik ook te beseffen dat ik misschien toch actie moest ondernemen in de vorm van een schadevergoeding. Natuurlijk was de juridische molen wel al opgestart want ik had een rechtsbijstand verzekering. Die was wel al voor mij aan de slag gegaan want mijn medische kosten wilde ik toch terug hebben net als mijn fiets en net nieuwe spijkerbroek. Ik heb na een hele tijd een voorschot gekregen maar veel verder dan dat kwamen we niet. De tegenpartij wilde geen volledige aansprakelijkheid erkennen en hadden in een aantal brieven in dure juristentaal gezegd dat ik mij niet zo aan moest stellen. Na meer dan 1 jaar vonden ze dat ze mij wel konden afkopen met 3000 euro. Het feit dat ik elke dag pijn in mijn rug had, mijn opleiding was gestopt vonden zij dus 3000 euro waard…

Het juristen feestje

Aangezien ik een hekel heb aan onrechtvaardigheid en zo voelde dat eerste aanbod. Ben op zoek gegaan naar een letselschade-mijn verhaalechte letselschade jurist. Bij de rechtsbijstand deden ze hun best maar een rechtsbijstand advocaat heeft nog 50 andere dossiers, dus ik had niet de hoogste prioriteit. Zo kwam ik uiteindelijk terecht bij Tjip de Ridder van Ridderletselschade. Hij heeft van een rommelig dossier, een hoop verwarring een duidelijke zaak gemaakt. Voor het eerst voelde ik mij gehoord en mijn klachten erkend en had ik echt het gevoel dat er iemand voor mij wilde vechten. Er kwam een duidelijke intake, er kwam iemand bij mij thuis op bezoek, er werd gekeken naar mogelijke beroepskeuzes, arbeidsdeskundige werd ingeschakeld en ik mocht gelijk voor een medisch expertise onderzoek. Er kwam beweging in de zaak!

De andere kant van letselschade.

De juristen van de tegenpartij bleven echt verschrikkelijk en hadden naar mijn idee totaal geen compassie of inlevingsvermogen in mijn situatie. Zij vonden het namelijk raar dat ik ondanks mijn vele pijnklachten wel verpleegkundige wilde worden, of dat ik 6 maanden heb gereisd door Australië en Nieuw-Zeeland. In hun ogen was dat namelijk niet mogelijk met mijn klachten en dus stelde ik mij aan, was ik een leugenaar en moest ik vooral niet teveel eisen. Nederland is een lastig land betreft letselschade en schadevergoedingen. Hoe wordt het bepaalt? Aan alles hangt een prijskaartje. Heb je een jaar studie vertraging krijg je zoveel, huishoudelijk hulp nodig zoveel etc. Alleen smartengeld is iets wat de niet aan een bepaald kader vast zit. 8 ton is het hoogste bedrag ooit in Nederland en dat is voor iemand die compleet arbeidsongeschikt is verklaard. Mensen die denken dat je wel even snel rijk kan worden in Nederland zal ik bij deze dus teleur moeten stellen..

Rocky Balboa stijl..

The story continues

letselschade-mijn verhaalNa die eerste intake, medische expertise en gesprek met een arbeidsdeskundige werd er een schade rapport opgesteld. Zo gaat dat in Nederland alle mogelijke kosten die jij hebt gemaakt, nog gaat maken of op jou van toepassing zijn worden in kaart gebracht en daar hangt dan een prijskaartje aan. Dat eerste schade rapport werd al snel geweigerd en er gingen weer maanden overheen voordat er een reactie kwam of dat we verder konden. Uiteindelijk heb ik nog een mediation gehad. Dan gaan beide partijen aan tafel bij elkaar zitten onder begleiding van een mediator die in veel gevallen ook een onpartijdige advocaat is. Tijdens de bijeenkomst de tranen mij nader stonden dan het lachen. Constant te horen krijgen dat je je aanstelt, dat je liegt is niet iets dat echt goed is voor je mojo. De advocaten van de tegenpartij spitten echt je hele leven uit en om. Ze kijken wat ze kunnen vinden en trekken dan hun eigen conclusies. Vragen stellen deden ze niet, ze vonden mijn reisblog, wat vol stond met positieve verhalen. Hun conclusie was daaruit dat het dus allemaal wel meeviel.  Gelukkig had ik veel e-mail verkeer naar mijn ouders, vrienden en andere bekenden waarin ik het wel had over de pijn en daarmee kon ik punten scoren, en hun argument onder tafel vegen.

The winner takes it all..

letselschade-mijn verhaalUiteindelijk is er in 2016 een definitieve overeenkomst bereikt voor mijn schadevergoeding met de tegenpartij. Daar is eindeloos veel discussie, correspondentie, meerdere medische expertise aan voorafgegaan. Elke keer als ik weer een mailtje of een brief kreeg brak het zweet mij uit. Na 10 jaar kon ik het dossier sluiten. Het is dat ik zo kneiter eigenwijs ben anders had ik allang toegegeven. De constante strijd en het gevecht dat je moet leveren om jou gelijk te behalen voelt echt zwaar oneerlijk en onterecht. Want je kiest er niet zelf voor maar vervolgens moet je, je wel constant over alles verdedigen en verantwoorden. Ik wilde gewoon studeren, dingen doen die mijn leeftijdsgenoten ook deden. Maar stappen tot diep in de nacht dat kon ik niet, op een tribune zitten bij een sportwedstrijd, hels! Dan ga je jezelf wel afvragen wat daar qua waarde tegenover moet staan dat jij concessies moet doen. Geen excuses maar naar mijn idee wel het maximaal haalbare.

And again..

letselschade-mijn verhaalToen ik in 2018 weer werd aangereden en de klachten sindsdien niet meer zijn weggegaan heb ik Tjip de Ridder weer een bericht gestuurd, daar gaan we weer was alles wat ik dacht. Weer de mallemolen in en weer de strijd leveren en aantonen dat ik geen grapjes maak of een leugenaar ben. Gelukkig is het nu iets minder ingewikkeld ondanks dat ik er nog steeds last van heb, maar whiplash klachten zijn moeilijk te bewijzen en in de geneeskunde worden ze zelfs niet altijd erkend. Dus ik open weer met frisse tegenzin de e-mails die ik krijg.

Dat ik er niet elke dag over praat of klaag betekent niet dat er een toverfee op bezoek is geweest. Al is dat voor juristen blijkbaar moeilijk te begrijpen. Dat is gelijk ook het lastige aan dit verhaal want juristen lezen ook blogs en kijken ook op Instagram en hebben daar dan hun mening over. Ik zou alles zo inruilen als ik daarmee een pijnloos lichaam heb. Wat dat betreft ben ik net zo cliché als een romantische komedie.

De belangrijkste regels

De mensen die zeggen dat ik een geld wolf ben daar wil ik alleen maar dit aan vragen: Wat is jouw pijnloze rug waard? Of het feit dat je niet bij het opstaan door je benen heen zakt? Wat zou jij rekenen of willen hebben voor meer dan 1,5 jaar hoofdpijn? Of om gewoon weer zonder pijn jouw hoofd op de schouder van je vriend te kunnen leggen? De tweede regel: Zeg nooit dat pijn went, mensen die dat zeggen hebben nooit echt pijn gehad in mijn opinie. Het went nooit! Je leert er wel mee omgaan en dat zijn twee totaal verschillende dingen. De moraal van dit verhaal: Denk niet dat jezelf laten aanrijden lekker makkelijk geld verdienen is, je kan beter bitcoins kopen.. En mocht het je toch gebeuren ga tekeer als Rocky Balboa en laatje niet met een kluitje het riet in sturen!

 

Deel dit bericht met je vrienden

2 Reactie's
 • Hans
  Geplaatst op 20:26h, 20 augustus Beantwoorden

  Hallo Lotte , ik heb een paar blogs van je gelezen. Leuk geschreven maar best pittig van inhoud . Ongelukken, pijn, letselschade gedoe maar wel volop plezier in sporten. Mooi om te lezen dat sport je kracht geeft. Ik ben zelf ook een hobbywielberijder maar wel met bel en heb meerdere kwart triatlons uitgelopen. Geeft idd een kik om dit te behalen .Succes met sporten en het behalen van je doelen

  • Lotte
   Geplaatst op 18:31h, 01 oktober Beantwoorden

   Dank je wel Hans! Zeker een hoop gedoe maar nog meer plezier en positiviteit! Jij ook veel succes met sporten, lekker van blijven genieten!

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Zoek

Check m'n Instagram

Meest Recente Artikelen

Proza over 2023 en toekomstmuziek

Proza over 2023 en toekomstmuziek voor 2024

De eerste maand van het jaar  2024 is inmiddels al ruim over de helft maar ik mijmer graag nog even heel kort terug over vorig jaar. Goede proza kost tijd om te schrijven en zoals ze in het Engels zo mooi zeggen:’ You can’t rush

Lees verder »

Dromen zijn geen bedrog

Marco zong vroeger dromen zijn bedrog.. Maar ik kan je zeggen dat er toch een droom is uitgekomen en hoe! Al vanaf de allereerste keer dat ik over de triatlon sport hoorde wilde ik meedoen aan het WK Ironman op Hawaii en ik heb deze

Lees verder »
De fiets-foto op hawaii- just like a pro

Where it all started – Holomua

Eindelijk is het zover…Ik ben op dé plek where it all started, de Ironman, 45 jaar geleden op Hawaii. Waar een aantal mensen de discussie hadden welke atleet, zwemmer, fietser of loper de meest fitte persoon was. Ze besloten dan ook een uitdaging met elkaar

Lees verder »

Dit vind je misschien ook leuk om te lezen

Proza over 2023 en toekomstmuziek

Proza over 2023 en toekomstmuziek voor 2024

De eerste maand van het jaar  2024 is inmiddels al ruim over de helft maar ik mijmer graag nog even heel kort terug over vorig jaar. Goede proza kost tijd om te schrijven en zoals ze in het Engels zo mooi zeggen:’ You can’t rush

Lees verder »

Dromen zijn geen bedrog

Marco zong vroeger dromen zijn bedrog.. Maar ik kan je zeggen dat er toch een droom is uitgekomen en hoe! Al vanaf de allereerste keer dat ik over de triatlon sport hoorde wilde ik meedoen aan het WK Ironman op Hawaii en ik heb deze

Lees verder »
De fiets-foto op hawaii- just like a pro

Where it all started – Holomua

Eindelijk is het zover…Ik ben op dé plek where it all started, de Ironman, 45 jaar geleden op Hawaii. Waar een aantal mensen de discussie hadden welke atleet, zwemmer, fietser of loper de meest fitte persoon was. Ze besloten dan ook een uitdaging met elkaar

Lees verder »