Nostalgie ten top

Lotte van trigt

As promised en volgens de traditie even lekker nostalgisch doen. Het is eigenlijk bizar hoe nostalgisch mensen kunnen zijn tegen het einde van het jaar en hoeveel woorden of uitdrukkingen er zijn voor het inluiden van het nieuwe jaar. We wensen elkaar de beste wensen, een gelukkig nieuw jaar en mijn personal favorite: Een prettig uiteinde. Heel eerlijk uiteindelijk verandert er niet zoveel.. de 0 wordt een 1 en de zon komt opnieuw op. Voor sommige mensen is 1 januari nog net zo leuk of vreselijk als 31 december was. Maar aangezien ook ik toch niet helemaal van steen ben zal ik ook een beetje nostalgisch doen.

Mooi begin

Nostalgie ten topAfgelopen jaar begon net zoals de jaren ervoor, sportend! Er werden gewoon 100 km ritten gereden, mijn eerste lekke band was een feit en dan is fietsen met je kopman, materiaalman de ideale combinatie want dat scheelt vieze handen iets waar ik echt een hekel aan heb. Buiten dat ben ik lichamelijk ook niet in staat om zo’n bandje erop te leggen lang leve de reuma handjes. Naast het fietsen werd er ook veel gelopen want ik was vol goede moed aan het trainen voor de marathon van Rotterdam. Werd eerste vrouw op mijn enige cross/trail wedstrijd van afgelopen jaar en probeerde vooral niet te verzuipen tijdens mijn zwemlessen of eigenlijk zwemtrainingen maar zwemles klinkt toch iets mooier.. Alles deed ik met een gedachte die Ironman van Kopenhagen. De hoogtepunten van het prille begin van 2020 waren toch wel de komst van de Tijdritfiets, die ik liefkozend mijn snelheidsmonster noem a.k.a. En de vakantie naar het mooie Colombia. Hiken in de bergen, mountainbiken, rennen en beetje poedelen in mooie zwembaadjes is aan ons prima besteed!

Iets dat begint met een C

Nostalgie ten topEr kunnen hele epistels worden geschreven over hetgeen dat begint met een C en eindigt op OVID-19 zal ik niet doen want dat is oud nieuws. Maar half maart had iedereen opeens een stuk legere agenda dan waar van te voren vanuit was gegaan. Dit was ook de periode dat ik tante werd, mijn snelheidsmonster mee naar buiten nam, mijne Colombiaanse kleurtje begon te vervagen en de ritten van en naar Purmerend elke week werden vervangen door extra trainingstijd. Dat ‘virusje’ was voor niemand top maar ondanks deze grote bug in de 2020 software bracht dit ook mogelijkheden. Geen marathon maar gewoon lekker genieten van het lopen. Zelf georganiseerde tijdritten op mijn snelheidsduivel en de mooiste fietsritten. Elk weekend weer gingen wij op avontuur en deze eendaagse vakantie tripjes waren zeer zeker een hoogtepuntje van afgelopen jaar! Ondanks dat je Nederland niet uit mocht heb ik nog nooit zoveel grenspalen geknuffeld. Ik heb nog nooit begin april al buiten gezwommen en ook mijn verste afstand van bijna 5 km heb ik dit jaar zwemmend afgelegd!

Anticiperen kan je leren

Nostalgie ten topEr was eens een voetballer die al riep: Elk nadeel heeft zijn voordeel en dat ging zeker op voor ons dit jaar. De Ironman van Kopenhagen werd afgelast en toen besloten om ons in te schrijven voor de Ironman van Portugal, de teleurstelling omzetten in een andere uitdaging en een nieuwe vakantie bestemming in oktober is nooit een slecht idee. Uiteindelijk moesten we nog meer anticiperen want ook Portugal werd helaas afgelast… Voordeeltje hier was dat wij inmiddels de sleutel hadden gekregen van ons nieuwe paleisje en naast triathleten ook opeens Bob en Bobien de bouwer waren geworden. Gelukkig heb ik naast 1 hardloopwedstrijd ook 1 triathlon wedstrijd mogen doen en die ging gelijk best lekker ik mocht mezelf uiteindelijk zelfs 1ste dame noemen op de kwart.

Nieuwe bestemmingen

Nostalgie ten topOndanks het anticiperen werd de bucketlist niet vergeten. Ik mocht in totaal 3 nieuwe bestemmingen aftikken want zomers hebben wij Polen lichtelijk onveilig gemaakt gedurende een 2-weekse trip. Polen heeft mij zeer zeker positief verrast en ik heb daar een onvergetelijke verjaardag gehad vanwege een bezoek aan Auswitz-Birkenau, behoorlijk indrukwekkend om dat zo te zien. De laatste dagen in het verrassende Polen mogen dwalen door de bergen en dat is nog steeds favoriet! Als laatste nieuwe bestemming mocht ik tegen het einde van dit jaar Texel afstrepen. Ik heb voor het eerst van mijn leven een Waddeneiland bezocht, en dat was zeker wel even een emotioneel momentje.

Naast een nieuwe tijdritfiets, fijne nieuwe woning heb ik van mijn kopman, materiaalman, steun en toeverlaat ook nog een mooie mountainbike gekregen, dus ook die paden zijn nu niet meer veilig voor mij.. Ook het pad als ZZP’ er heb ik dit jaar iets vaker bewandeld met mooie, leuke klussen en samenwerkingen en ik hoop dat ik die paden in 2021 nog iets vaker kan en mag betreden.

Iets donkerdere nostalgie

Hierboven benoem ik alleen de mooie dingen er zijn al veel grapjes gemaakt over de hele virus situatie en daaraan kan ik als ex-rotterdammer en geboren en getogen mug alleen maar aan toevoegen dat een jaar met 020 erin ook niet veel kon gaan voorstellen. Maar zoals elk jaar en niet alleen vanwege een wereldwijde epidemie waren er ook minder mooie dingen. Teleurstellingen van dingen die anders lopen, geleden verliezen van mensen die overlijden. Iets wat ook elk jaar terug komt en nog niet benoemd heb maar wel bij mij hoort is de ‘strijd’ die ik lever om de dingen te doen die ik zo graag wil doen en de balans die ik daarin moet zoeken omdat mijn rug of reuma weer eens dwarsliggen. De letselschade zaak naar aanleiding van de aanrijding die mijn whiplash veroorzaakte is gelukkig afgesloten dit jaar en dat boek is dicht en verbrand.

Grote denkers en mooie plannen

Eyes on the price

Nostalgie ten topAlle grote denkers kijken vooruit.. Nou vind ik mezelf geen grote denker maar vooruitkijken doe ik wel. Dit jaar staan door het aflassen van de Ironman van Kopenhagen en Portugal 2 hele Ironmans op de planning.. De eerste op 22 augustus en op 23 oktober mag ik mij melden voor de hele afstand in Portugal. Ik hoop op mooie tripjes en fijne fietsrondes maar ook veel gezelligheid met vrienden. Dat we ons nieuwe huis echt helemaal af kunnen noemen en mijn grootste en natuurlijk belangrijkste doel van 2021 is het behalen van de 10.000 volgers want ik heb altijd geleerd dat je, je prioriteiten juist moet stellen en dit behalen maakt het leven natuurlijk helemaal compleet, daarbij valt de rest in het niets..*

In het kort..

Nostalgie ten topMocht je nou niet door het nostalgische epistel hebben kunnen heen worstelen.. Strava somde mijn 2020 als volgt op: 314 actieve dagen, 519 uren training, 9404 km in totaal. Waarvan ik 111.087 meter heb gezwommen, 7390 km heb gefietst met als langste tocht de Amstel gold race en 1821 km hardgelopen.

*Aangezien de disclaimer vorige keer goed in de smaak viel kan ik het niet nalaten er weer eentje te plaatsen want to be honest volgers, likes en dat soort gekkigheid is totaal niet belangrijk en nu klink ik net als Peter Heerschop, maar lief zijn voor jezelf en elkaar dat is belangrijk de rest is allemaal bijzaak! En mocht je, je er toch doorheen geworsteld hebben… Kudo’s!

 

Nostalgie ten top

Mijn nieuwe speelgoed!

Nostalgie ten top

Tijdens het fietsen kom je van alles tegen.. En soms iets wat precies de juiste gevoelens boven kan brengen over sommige aspecten van 2020

Nostalgie ten top

Warschau! Een Poolse bruiloft

Nostalgie ten top

buiten zwemmen is gelijk de baywatch moves oefenen..

Nostalgie ten top

Fietsen door Nederland! Dagtripjes maken

Nostalgie ten top

Op ontdekking in Nederland!

Deel dit bericht met je vrienden

Geen reactie's

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Zoek

Check m'n Instagram

Meest Recente Artikelen

Proza over 2023 en toekomstmuziek

Proza over 2023 en toekomstmuziek voor 2024

De eerste maand van het jaar  2024 is inmiddels al ruim over de helft maar ik mijmer graag nog even heel kort terug over vorig jaar. Goede proza kost tijd om te schrijven en zoals ze in het Engels zo mooi zeggen:’ You can’t rush

Lees verder »

Dromen zijn geen bedrog

Marco zong vroeger dromen zijn bedrog.. Maar ik kan je zeggen dat er toch een droom is uitgekomen en hoe! Al vanaf de allereerste keer dat ik over de triatlon sport hoorde wilde ik meedoen aan het WK Ironman op Hawaii en ik heb deze

Lees verder »
De fiets-foto op hawaii- just like a pro

Where it all started – Holomua

Eindelijk is het zover…Ik ben op dé plek where it all started, de Ironman, 45 jaar geleden op Hawaii. Waar een aantal mensen de discussie hadden welke atleet, zwemmer, fietser of loper de meest fitte persoon was. Ze besloten dan ook een uitdaging met elkaar

Lees verder »

Dit vind je misschien ook leuk om te lezen

Proza over 2023 en toekomstmuziek

Proza over 2023 en toekomstmuziek voor 2024

De eerste maand van het jaar  2024 is inmiddels al ruim over de helft maar ik mijmer graag nog even heel kort terug over vorig jaar. Goede proza kost tijd om te schrijven en zoals ze in het Engels zo mooi zeggen:’ You can’t rush

Lees verder »

Dromen zijn geen bedrog

Marco zong vroeger dromen zijn bedrog.. Maar ik kan je zeggen dat er toch een droom is uitgekomen en hoe! Al vanaf de allereerste keer dat ik over de triatlon sport hoorde wilde ik meedoen aan het WK Ironman op Hawaii en ik heb deze

Lees verder »
De fiets-foto op hawaii- just like a pro

Where it all started – Holomua

Eindelijk is het zover…Ik ben op dé plek where it all started, de Ironman, 45 jaar geleden op Hawaii. Waar een aantal mensen de discussie hadden welke atleet, zwemmer, fietser of loper de meest fitte persoon was. Ze besloten dan ook een uitdaging met elkaar

Lees verder »