De stier op de horens nemen

Lotte van trigt

De halve marathon in Madrid

Tegen het einde van deze maand op 23 april ga ik mijn tweede halve marathon lopen, in Madrid dit keer!  Ik krijg veel de vraag waarom Madrid? Waarom wil je nog een halve marathon rennen als je ook al vulkanen gaat beklimmen..? Mijn standaard antwoord is dan altijd:’ waarom niet!!” Er is niks wat ik liever wil dit jaar dan op de top van de Chimborazo staan maar.. ik wil het lopen niet overslaan, dus waarom niet allebei?! Want als je het doet moet je het goed doen is mijn motto en met een halve marathon in Madrid doe je wel iets goed vind ik zelf! Het is de ideale combinatie van mijn twee passies: reizen en sporten! Naast het feit dat ik dit jaar echt niks liever wil dan zo dicht mogelijk bij het zonnetje komen daar in Ecuador, wil ik ook echt heel graag mijn tijd van mijn eerste halve marathon verbeteren. Ik ben verder niet zo ambitieus of competitief hoor!

‘Tweedste’ keer

Halve marathon madrid wanderlotje

Mijn eerste halve marathon liep ik in september van 2016 in Haarlem mijn hometown, als je als Haarlemse mug dan toch ergens moet beginnen met een beetje een decent afstand dan gewoon lekker op eigen bodem. Dat we tijdens het rennen ook dat toch niet hele knappe dorp Zandvoort aandeden vergeet ik maar even. De duinen die er tussen liggen zijn top en maakten het een leuke uitdaging. Waar de meeste mensen tijdens het lopen van hun eerste keer een halve marathon het doel hebben om deze uit te lopen had ik mezelf als doel gesteld om te finishen in 1 uur en 50 minuten. Het heeft mij wat moeite gekost, zeker de laatste drie kilometer nadat ik voor mij iemand zag instorten en een hartmassage zag krijgen. Dat gaat je niet in de koude kleren zitten, toen realiseerde ik mij opeens dat je best wel heel wat van je lichaam vraagt. Gelukkig is het allemaal goed afgelopen met degene! En ik mocht mij gelukkig prijzen met een eindtijd van 1 uur en 50 minuten over je doel behalen gesproken! Gelijk daarna had ik wel zoiets dit wil ik nog een keer doen maar dan leuker, exotischer en wat spannender! Want hoe leuk Haarlem ook is, echt exotisch of spannend is het niet..  Afgelopen november vroeg een vriendinnetje van mij waarom ik ook niet mee zou doen in Madrid als zij de halve marathon daar ging lopen… Toen dacht ik gelijk waarom eigenlijk ook niet! Mijn tweede halve marathon gaat dus plaatsvinden in Madrid de stad of streek van de stier, en net als een stier ben ook ik erg koppig en vastberaden!

De stad van de stier en niet de ezel

madrid wanderlotje

Laat ik beginnen met het feit dat ik Madrid echt een fantastische stad vind! Ik vind het vele malen leuker dan Barcelona. Natuurlijk is Barcelona ook een prachtige stad, aan het strand en ook Gaudi heeft meerder steentjes bij gedragen aan dat feit!! Ik vind Madrid op een één of andere manier veel Spaanser. Het is wat gemoedelijker, het is ook wel wat minder toeristisch en het eten daar is fantastisch! Ik mag dan wel een fanatieke sporter zijn maar op een houtje bijten zal je mij niet zien doen. Ik ben er heel goed in hoor, op zo’n houtje bijten maar ik prefereer een heerlijke maaltijd! Het liefst een paar keer per dag en dat kan prima in dat mooie Madrid! Je kan er ook heel erg goed shoppen. Moet je alleen niet in de zomervakantie gaan want dan zijn opeens de winkels waar jij graag die schoenen met die bekende rode zolen had willen kopen gesloten….Symbolisch gezien staat Madrid en omgeving bekend als de stad van de stier en Barcelona als hoofdstad van de streek Catalonië als die van de ezel. Uit de tijd dat Catalonië zich graag als onafhankelijke zag van de rest van Spanje was de ezel dus het symbool van deze mooie streek.

halve marathon van madrid

Madrid had de stier en als je goed op Google zoekt kan je daar nog steeds wat 16 plus afbeeldingen vinden van hoe dat precies ging tussen die stier en de ezel. Hoe leuk en handig zo’n ezel ook is doe mij maar Madrid!

Vol vaart

Na een maand vakantie te zijn geweest en op 3 trailruns na had ik een maand niet hardgelopen. Terug in het koude Nederland heb ik het gelijk weer opgepakt want ik had weer een doel! Helaas gooide de combinatie vrieskou en mijn reumalijf toch wat roet in het eten.

Halve marathon madrid wanderlotje

Een blessure aan mijn bovenbeen waardoor ik 4 weken niet kon rennen.. Lijkt een soort terugkerend iets te zijn aangezien mijn

voorbereiding voor mijn eerste halve marathon ook zo ging.  Zeven weken voordat ik naar Madrid zou vliegen kreeg ik weer groen licht van de fysio om te gaan rennen. Wat een feestje! Wat had ik dat gemist zeg, de weg op en gewoon even gedachten op nul, niet nadenken gewoon kop leeg maken en gaan met die pisang! Die rondjes rennen maken een nog vrolijker meisje van mij en dan weet je weer waarom je het oz leuk en lekker vind! Ik heb nu nog 2,5 week om de puntjes op de I te zetten en alles op alles zetten om mijn doel te halen. Ik weet echt wel dat ik ook gewoon tevreden mag zijn als ik niet sneller ben dan 1 uur en 50 min, maar als ik eenmaal wat in mijn kop heb…

Taper Crazies is mijn onbekend.. Ik ben al crazy genoeg en tot 2 weken geleden was het woord ’taper’ bij mij nog onbekend..

Aftellen

Vrijdag 21 april vlieg ik in mijn Remi naar Madrid ga daar 2 dagen heerlijk rondbanjeren.. Het scheelt

madrid wanderlotje

dat ik totaal geen last heb van Taper Crazies want ik ben al crazy genoeg en 2 weken geleden wist ik nog niet eens van het bestaan van zoiets als Taperen af.. Er valt voor mij dus nog een hoop te leren en bij te schaven wat een mooi project is voor na Madrid! Twee dagen rondsjokken in een mooie stad, lekker eten en mijn spaans opfrissen is dus het plan en op zondag een mooie tijd neerzetten op die 21,1 km maar met de main focus om te genieten want demn wat is het allemaal leuk om dit gewoon te kunnen doen met dat uitdagende lijf van mij! Nu ga ik nog even snel een hotel boeken anders liggen mijn foamroller en ik ergens onder een Madrileense brug, wat op zich heel leuk kan zijn maar dat is misschien toch net iets te cultureel..

 

Deel dit bericht met je vrienden

Geen reactie's

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Zoek

Check m'n Instagram

Meest Recente Artikelen

Proza over 2023 en toekomstmuziek

Proza over 2023 en toekomstmuziek voor 2024

De eerste maand van het jaar  2024 is inmiddels al ruim over de helft maar ik mijmer graag nog even heel kort terug over vorig jaar. Goede proza kost tijd om te schrijven en zoals ze in het Engels zo mooi zeggen:’ You can’t rush

Lees verder »

Dromen zijn geen bedrog

Marco zong vroeger dromen zijn bedrog.. Maar ik kan je zeggen dat er toch een droom is uitgekomen en hoe! Al vanaf de allereerste keer dat ik over de triatlon sport hoorde wilde ik meedoen aan het WK Ironman op Hawaii en ik heb deze

Lees verder »
De fiets-foto op hawaii- just like a pro

Where it all started – Holomua

Eindelijk is het zover…Ik ben op dé plek where it all started, de Ironman, 45 jaar geleden op Hawaii. Waar een aantal mensen de discussie hadden welke atleet, zwemmer, fietser of loper de meest fitte persoon was. Ze besloten dan ook een uitdaging met elkaar

Lees verder »

Dit vind je misschien ook leuk om te lezen

Proza over 2023 en toekomstmuziek

Proza over 2023 en toekomstmuziek voor 2024

De eerste maand van het jaar  2024 is inmiddels al ruim over de helft maar ik mijmer graag nog even heel kort terug over vorig jaar. Goede proza kost tijd om te schrijven en zoals ze in het Engels zo mooi zeggen:’ You can’t rush

Lees verder »

Dromen zijn geen bedrog

Marco zong vroeger dromen zijn bedrog.. Maar ik kan je zeggen dat er toch een droom is uitgekomen en hoe! Al vanaf de allereerste keer dat ik over de triatlon sport hoorde wilde ik meedoen aan het WK Ironman op Hawaii en ik heb deze

Lees verder »
De fiets-foto op hawaii- just like a pro

Where it all started – Holomua

Eindelijk is het zover…Ik ben op dé plek where it all started, de Ironman, 45 jaar geleden op Hawaii. Waar een aantal mensen de discussie hadden welke atleet, zwemmer, fietser of loper de meest fitte persoon was. Ze besloten dan ook een uitdaging met elkaar

Lees verder »