Why I run Amsterdam

Lotte van trigt

Why the hell not is het eerste wat in mij opkomt!  Ik ga op 15 oktober dit jaar mijn eerste hele marathon lopen! Gek genoeg heb ik daar nu al zin in! Ik heb best lang getwijfeld of ik dit nu al zou doen.. Oorspronkelijk was het plan om mijn eerste marathon in 2019 te doen in New York.. Samen met Janneke een vriendinnetje van mij, sorry Janneke ik kan niet wachten.. Maar New York gaan wij nog steeds samen doen! Begin dit jaar droomde ik al van het lopen van mijn eerste marathon, in die droom liep ik de marathon van Honolulu in werkelijkheid wordt het dus Amsterdam scheelt een paar duizend KM en een paar graden maar verder maakt het natuurlijk niks uit! 

Jeuk

Sinds dit jaar ben ik wat fanatieker gaan hardlopen. Na mijn eerste halve marathon in mijn hometown Haarlem had ik niet echt een doel meer en dus was ik letterlijk doelloos in de rondte aan het rennen. Gelukkig was daar Madrid en dus weer een doel, het verbeteren van mijn PR. Dat ging letterlijk met vallen en opstaan en ik heb daar nog steeds de permanent markers van in de vorm van een bult op mijn heup en de littekens op mijn elleboog en knie, de een zijn tattoos ik heb mijn littekens! Twee weken voordat ik naar Madrid vloog ben ik wezen kijken in Rotterdam bij de marathon en toen is de jeuk zogezegd begonnen.. Wat een evenement en wat een respect voor al die lopers die zich 42,195 km lang in het zweet werken want het is inderdaad echt een pleuris eind! Samen met andere toch ook wel ambitieuze hardlopers stonden we daar die zwetende lopers aan te moedigen. Toen ik daar zo stond dacht ik dit wil ik ook.. Ik wil dit ook doen en die gedachte heeft mij eigenlijk niet meer losgelaten. Hoe meer mensen die ik leer kennen die ook zo gek zijn als ik en hier hun hobby of sport van hebben gemaakt hoe leuker ik het allemaal ga vinden.

Crazy Loco

De gedachte van het lopen van een marathon werd voor mij nog zekerder na Madrid. Het moment dat de halve zich daar afsplitste van de hele wilde ik eigenlijk met hun mee.. en geloof het of niet de ook dat heb ik gedroomd dat ik daar in Madrid gewoon per ongeluk een hele liep in plaats van een halve omdat ik de verkeerde afslag had genomen.. Daar toen net nadat ik gevallen eh.. gefinished was had ik eigenlijk al in mijn hoofd dat ik Amsterdam zou gaan lopen maar dacht ik hou nog even een slag om de arm gezien mijn fysieke gesteldheid. Maar als ik eenmaal iets in mijn hoofd heb is dat er eigenlijk met geen stormram er meer uit te krijgen. De een was heel enthousiast over mijn plan anderen wat minder vroegen zich af of het wel verstandig was gezien mijn weinige loopervaring en mijn getergde lijf. Maar na overleg met de fysio heb ik besloten gewoon weer voor mezelf te kiezen en te doen waar ik gelukkig van wordt en in dit geval is dat dus een pleuris eind hardlopen half oktober. Een maand voordat ik naar Zuid- Amerika vlieg om het Inca trail en vulkanen te gaan beklimmen ga ik dus een marathon lopen. Lijkt mij een prima voorbereiding en volgens een vriend van mij is het heel goed voor mijn conditie en ‘recuperatie’ zoals hij dat zo leuk zegt.. en dat in combinatie met een het blijven squatten wordt die Chimborazo een wandeling volgens hem(het vulkanen verhaal gemist klik dan hier). Dit jaar staat dus bol van de firsts, en ik hou er van!!!

Een gelukkig mens

Ik mag mij een gelukkig mens prijzen dat ik zoveel lieve mensen in mijn omgeving heb die ondanks dat sommigen van hun mij voor gek verklaren, mij wel allemaal willen helpen met tips en tricks en mooie trainingsschema’s. Want ik ben wel gek, maar niet zo gek dat ik het allemaal zelf ga zitten uitvogelen.. Dus ik ga mij heel braaf houden aan wat ik voorgeschoteld krijg zogezegd! Tot 15 juli ga ik trainen zoals ik voor Madrid ook deed om op dat niveau te komen en te blijven.. En daarna ben ik heel benieuwd wat ik mag gaan doen! Het wordt een uitdaging, maar ik hou van een goeie uitdaging. Ik weet ook dat mijn lijf dit waarschijnlijk niet heel leuk gaat vinden maar Fuck de reuma en mijn slechte rug. Dit is waar ik heel erg blij van wordt, wat ik heel graag wil en ik laat mij niet tegenhouden. Ik geloof er heilig in dat waar een wil is ook een weg is en als je iets in je hoofd hebt, er de motivatie voor is dat het dan ook goed gaat komen! Bij mij is dat op sportief vlak altijd zo gebeurt, op de anderen vlakken is dat nog in ontwikkeling.. 😉 Maar ook daar geloof ik heilig in. Je komt zoveel verder met een positieve houding! En zoals Harvey Specter zegt in Suits (echt een wijs man): it is going to happen because I will make it happen!

Het zonnetje in huis op sprookjes jacht!

Van Trigtjes on tour

Buiten dat Amsterdam mijn eerste marathon wordt, wordt het ook de eerste marathon die ik samen met een andere van Trigt ga lopen die geen familie is, hoe leuk is dat! Frans wil mij helpen om mijn eerste marathon goed uit te lopen want buiten het feit dat ik deze wil lopen, zou ik Lotte niet zijn als ik daar ook niet een bepaald misschien iets ambitieus doel aan bind in de vorm van een tijd.. Het doel is om deze onder de vier uur te lopen. Ik vind het echt super dat mijn naamgenoot mij daarbij wil helpen en daarvoor zijn eigen (snellere)tijd opzij zet! In aanloop naar mijn eerste marathon staan er nog wel een aantal andere mooie loopevenementen gepland, hier terug te vinden!

Om ook maar met een quote van de beste Harvey Specter af te sluiten I don’t have dreams I have goals.. En Amsterdam onder de vier uur is er eentje van mij en ik ga daar alles aan doen om dat te halen zodat ik compleet fit, goed gerecupereerd als marathoner naar Zuid-Amerika vlieg om daar om daar zo dicht mogelijk bij de zon te komen als maar mogelijk is want ik wil het zonnetje zij in huis!!! Als ik dan heel stiekem alvast verder kijk naar de toekomst dan is het stiekem een doel van mij om als Disney lover en sprookjes gelover die Unicorn medaille te halen, en alle major six marathons te lopen.. maar laat ik maar beginnen in Amsterdam!!

Oh en aanmoedigen in het mooie Amsterdam wordt zeer gewaardeerd en ernstig op prijs gesteld!! 😀

Deel dit bericht met je vrienden

3 Reactie's
 • Marion
  Geplaatst op 20:53h, 30 mei Beantwoorden

  Wow het enige wat ik kan zeggen is RESPECT. Jouw naamgenoot vond ik al loco maar jij wint het van hem hoor. HEEL VEEL STERKTE MET JE ZWARE DROMEN.

  • Lotte
   Geplaatst op 12:39h, 01 juni Beantwoorden

   Dank je wel!!! Wat super lief van je om te zeggen! Ach en een beetje gek is niet erg.. Denk ik zo.. Prettig gestoord noem ik het en ik geniet er volop van!! 😀

  • Frans
   Geplaatst op 05:35h, 02 juni Beantwoorden

   Uhhhh… Marion…. is this you?? Ik bedoel mijn enige echte Marion?? En noem jij mij nou Loco?? P.S. Waar Lotte mee afsluit…. ze heeft het ook over jou als ze zegt…. “Aanmoedigen in het mooie Amsterdam wordt zeer gewaardeerd en ernstig op prijs gesteld!!”

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Zoek

Check m'n Instagram

Meest Recente Artikelen

Proza over 2023 en toekomstmuziek

Proza over 2023 en toekomstmuziek voor 2024

De eerste maand van het jaar  2024 is inmiddels al ruim over de helft maar ik mijmer graag nog even heel kort terug over vorig jaar. Goede proza kost tijd om te schrijven en zoals ze in het Engels zo mooi zeggen:’ You can’t rush

Lees verder »

Dromen zijn geen bedrog

Marco zong vroeger dromen zijn bedrog.. Maar ik kan je zeggen dat er toch een droom is uitgekomen en hoe! Al vanaf de allereerste keer dat ik over de triatlon sport hoorde wilde ik meedoen aan het WK Ironman op Hawaii en ik heb deze

Lees verder »
De fiets-foto op hawaii- just like a pro

Where it all started – Holomua

Eindelijk is het zover…Ik ben op dé plek where it all started, de Ironman, 45 jaar geleden op Hawaii. Waar een aantal mensen de discussie hadden welke atleet, zwemmer, fietser of loper de meest fitte persoon was. Ze besloten dan ook een uitdaging met elkaar

Lees verder »

Dit vind je misschien ook leuk om te lezen

Proza over 2023 en toekomstmuziek

Proza over 2023 en toekomstmuziek voor 2024

De eerste maand van het jaar  2024 is inmiddels al ruim over de helft maar ik mijmer graag nog even heel kort terug over vorig jaar. Goede proza kost tijd om te schrijven en zoals ze in het Engels zo mooi zeggen:’ You can’t rush

Lees verder »

Dromen zijn geen bedrog

Marco zong vroeger dromen zijn bedrog.. Maar ik kan je zeggen dat er toch een droom is uitgekomen en hoe! Al vanaf de allereerste keer dat ik over de triatlon sport hoorde wilde ik meedoen aan het WK Ironman op Hawaii en ik heb deze

Lees verder »
De fiets-foto op hawaii- just like a pro

Where it all started – Holomua

Eindelijk is het zover…Ik ben op dé plek where it all started, de Ironman, 45 jaar geleden op Hawaii. Waar een aantal mensen de discussie hadden welke atleet, zwemmer, fietser of loper de meest fitte persoon was. Ze besloten dan ook een uitdaging met elkaar

Lees verder »