Change is good

Lotte van trigt

Verandering is goed wordt er vaak geroepen. Er is zelfs een cheesy quote die zegt: life is like underwear, change is good. In het geval van ondergoed ben ik het daar zeker mee eens, maar dat is een ander onderwerp. Nou is zeker niet alle verandering goed, denk aan lege oceanen, meer wegen in plaats van natuur etc. maar ook dat is een ander onderwerp. Niet iedereen is fan van verandering zeker niet als je een aanhanger bent van het conservatisme. Over het algemeen ben ik wel fan van veranderingen en zeker als het goede veranderingen zijn. Aanstaande zondag heb ik mijn eerste wedstrijd van 2021 en ik durf wel te zeggen dat de veranderingen mij goed hebben gedaan en dat nieuw in dit geval ook echt beter is! Maar ik zal niet verder in raadselen praten en vertellen wat er dan nieuw en verandert is en dat heeft niks met een uitblijvend bezoek aan de kapper of iets degelijks te maken.

Teamwork makes the dream work

Team work makes the dream workZoals jullie waarschijnlijk weten ben ik sinds februari lid van team Sirius Europe en train ik onder de bezielende leiding van Natasja Daniels en Yvonne van Vlerken. Ik ben dus nu een soort schema junkie of slaaf. Soms is het even passen en meten maar het geeft mij heel veel rust. Plus ik kan nu oprecht genieten van een rustdag en alleen dat al is pure winst. Daarnaast heb ik niet 1 of 2 coaches maar een heel team vol met meiden en een aantal heren die je altijd een vraag kan stellen en dat is toch wel ideaal. Op alle onderdelen van de triathlon ben ik inmiddels iets anders gaan trainen of heb ik nieuwe dingen geleerd.

Keep calm and put your goggles on!

Zwemmen is het eerste onderdeel en zeker niet mijn sterkste punt. Het is puur overleven en ik roep altijd dat de pretKeep calm and swim pas begint zodra ik bij mijn fiets ben.. Maar ik begin het zwemmen steeds leuker te vinden tenminste in het zwembad.. Hoe dat straks in wedstrijd verband is moeten we nog maar zien. Maar de trainingen die Siri Lindley schrijft voor het team en de aanvullingen van Natasja daarop vind ik leuk om uit te voeren. Minder focus op dingen als: hoge ellebogen, slepen met je vingers over het water, roteren etc. Nee gewoon je arm zo snel mogelijk naar voren smijten, compleet uitduwen voorbij je heup en gaan met die banaan. Dat past wel in mijn straatje moet ik eerlijk zeggen. Ik merk dat ik sterker wordt in het water mede dankzij de extra baantjes met paddles en hopelijk gaat dat zondag een betere 1900 meter opleveren dan de vorige keer!

Just keep pedaling!

Keep kalm and just keep pedalingFietsen is iets wat mij wel aardig ligt. Ondanks dat ik dit nog niet zo lang doe voel ik mij als een vis in het water maar dan op de fiets. Ook de fietstrainingen zijn verandert. Er is iets toegevoegd dat ze bij team Sirius big gear training noemen. En dat betekent niks anders dan op een zware versnelling vol tegen de wind intrappen. Pure krachttraining en als je niet oppast heb je straks net zulke sterke bovenbenen als de sprinters die op de baan fietsen tijdens de Zesdaagse in Ahoy. Maar je wordt er wel sterk van. De intervalls zijn korter dus helaas is het aantal strava kroontjes is niet verder toegenomen, daar moet ik toch even over in conclaaf maar de fietskracht is wel degelijk toegenomen! Het fietsen in de niets zeggende grijze zone gebeurt ook nog nauwelijks dus zoals een veelzeggend spreekwoord klinkt: Kwaliteit boven kwantiteit!

Run your heart out

Run your heart outDat laatste onderdeel doet je altijd de das om.. Of misschien is het wel het feit dat je eerst dus hebt geprobeerd om niet te verdrinken en vooral niet van je fiets af te vallen en dan nog een stukkie moet hobbelen. Maar ook in dit opzicht denk ik dat de trainingen mij goed hebben gedaan. Zoals in het begin al was aangekondigd hard is hard en zacht is echt beschamend traag (voor mij doen dan). Zone 3/4 wordt nauwelijks gebruikt want daar valt geen winst te behalen. Het is of lage hartslag of in het oranje/rood zoals de zones zo leuk kleurrijk worden weergegeven. Qua interval trainingen zijn zowel in het schema als bij mij zelf de hillreps favoriet. Je werkt niet alleen aan je snelheid maar het is goed voor de billen en potverdikkie het is elke keer zwaar ondanks dat de Alpen hier ver te zoeken zijn. De playlist met 190 bpm is inmiddels favoriet want het loopcadans moet omhoog. Liefst boven de 180, kleine maar felle pasjes. Zo valt er altijd iets te verbeteren en ben je nooit te oud om iets te leren!

Daarnaast is nuchter lopen en überhaupt nuchter trainen een echte No Go! En dat is iets wat ik wel even heb moeten afleren. Maar uiteindelijk ben ik niet voor niks een triathleet want ik ben dol op eten. Dus dat extra ontbijtje ’s ochtends is helemaal zo gek nog niet. Dat nuchter trainen schopt bij ons vrouwpersonen ons hormoonstelsel compleet in de war en je lichaam heeft eigenlijk de rest van de dag nodig om bij te komen en te zoeken naar de juiste balans. Je maakt er meer mee kapot dan dat je, je lijf er een plezier mee doet dus bij ons is het zoals Yvonne dat in het Duits zo leuk weet te zeggen: VERBOTEN!

Eigenwijs is ook een vorm van wijs..

Don’t drown, don’t crash, don’t walk

Eigenlijk is deze kop de algehele samenvatting van de sport die ik met veel plezier uitoefen. Nou hoop ik van harte dat ik het allemaal begrepen heb en geen rare dingen schrijf. Ik ben ook wel een klein beetje eigenwijs en soms interpreteer ik het op zijn ‘Lotte’s’  maar ik vind het fijn trainen en ben heel benieuwd waar dit mij gaat brengen. Mijn wat ik altijd liefkozend kadaver noem verteert de trainingen goed en ondanks de reuma en de ingezakte ruggenwervels zijn er geen extra pijntjes bijgekomen. Zolang ik mijn medicijnen braaf blijf slikken, kan ik spreekwoordelijk gezien bijna de hele wereld aan. Ik heb dus ook zonder blessures of andere gekkigheden naar St.Polten kunnen trainen en ben daar dus ook zeer content mee. Aanstaande zondag is het dan zover! Ik mag eindelijk mijn strakke pakkie weer eens aan en dat tijdritmonster opstappen voor een echte wedstrijd. Voor degene die het leuk vinden om mij te volgen tijdens de halve triathlon. Ik ben te volgen met startnummer: 1054 en via deze link kan je mij dan daadwerkelijk volgen.

Don't drown, crash or walk, triathlon

Fotoshoot 2.0

Deel dit bericht met je vrienden

Geen reactie's

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Check m'n Instagram

Meest Recente Artikelen

Fourth time's a charm

Fourth time’s a charm

Zuid-Afrika zit nog vers in mijn geheugen.. We zijn inmiddels een maand later, het lichaam is hersteld en de eerst volgende wedstrijd staat alweer voor de deur! Maar ik gun mezelf en jullie ook kleine terugblik op de wedstrijd van 5 maart. Een beetje nostalgie

Lees verder »
Best nine 2022

Oud en Opnieuw

Tijd voor een ietwat nostalgische terugblik op het voorbije jaar en alvast een vooruitblik in de glazenbol van Jomanda voor 2023, kortom, een stukje oud en Opnieuw? Elk jaar rakel ik herinneringen op uit het afgelopen jaar op. Zoals ze in het Engels zeggen, the

Lees verder »

Dit vind je misschien ook leuk om te lezen

Fourth time's a charm

Fourth time’s a charm

Zuid-Afrika zit nog vers in mijn geheugen.. We zijn inmiddels een maand later, het lichaam is hersteld en de eerst volgende wedstrijd staat alweer voor de deur! Maar ik gun mezelf en jullie ook kleine terugblik op de wedstrijd van 5 maart. Een beetje nostalgie

Lees verder »
Best nine 2022

Oud en Opnieuw

Tijd voor een ietwat nostalgische terugblik op het voorbije jaar en alvast een vooruitblik in de glazenbol van Jomanda voor 2023, kortom, een stukje oud en Opnieuw? Elk jaar rakel ik herinneringen op uit het afgelopen jaar op. Zoals ze in het Engels zeggen, the

Lees verder »