Proza over 2023 en toekomstmuziek voor 2024

Lotte van trigt

De eerste maand van het jaar  2024 is inmiddels al ruim over de helft maar ik mijmer graag nog even heel kort terug over vorig jaar. Goede proza kost tijd om te schrijven en zoals ze in het Engels zo mooi zeggen:’ You can’t rush perfection!” In dit stukje Proza neem ik jullie mee in mijn poëtische beschrijving van 2023 en maak ik alvast een lekker deuntje toekomstmuziek met mijn dromen en doelen voor dit jaar! 

Proza en sport

Best of nine 2023Ik krijg al een tijdje de vraag: Hoe kan dit jaar nu nog beter worden dan vorig jaar want wat een prachtig jaar heb ik gehad! Mijn grote droom, starten op het WK Ironman op Hawaii is uitgekomen. Dat was toch wel het sportieve hoogtepunt van vorig jaar. De wedstrijd waar bijna elke lange afstandstriatleet van droomt: ‘been there done that’ en dat was echt fantastisch! Maar naast Hawaii heb ik zoveel meer sportieve hoogtepunten gehad dit jaar. In Maart tijdens Ironman Zuid Afrika mocht ik weer met mij door spierpijn getergde benen het podium opkruipen en zo’n mooie trofee omhoog houden. Ik heb zoveel leuke wedstrijden gedaan en behoorlijk afgezien maar nog meer genoten van al die mooie sport momenten. Ik ben weer een aantal stappen verder gekomen. In alle  drie de disciplines heb ik afgelopen jaar PR’s kunnen neerzetten. Ik heb 2 nieuwe fietsen mogen verwelkomen in de familie en daar geniet ik nu ook nog elke fietskilometer van. Mijn coach noemt mij niet voor niks een trainingsbeest en hard trainen is iets wat ik echt fantastisch vind! 

Let’s fly

Het is hier fantastischIets wat ik met de vliegschaamte op de kaken opschrijf, maar waar ik echt enorm van geniet, dat is nieuwe plekken ontdekken. Ik voel mij af en toe een hedendaagse Columbus. Vorig jaar heb ik 3 nieuwe landen mogen ontdekken en 1 goede bekende weer opgezocht. Van trainen en bijkomen in Lanzarote naar de Big five in Zuid-Afrika en daar wil ik heel graag nog een keer naartoe want, dat is echt zo mooi! Ik heb echt enorm genoten van het feit dat je kilometers ver kan kijken en niks anders ziet dan natuur, bergen en nog meer natuur. Dat in combinatie met het wildlife daar leeft, is echt fantastisch. Na het exotische Zuid-Afrika zijn we ook nog naar Finland geweest, zwemmen onder een skischans en ook hier aan natuur geen gebrek! Als kers op de vakantie taart was daar natuurlijk Hawaii. Niet alleen een fantastische triatlon bestemming maar ook echt een dikke aanrader voor een vakantie. De natuur is ook hier echt waanzinnig! Mooie stranden, bergen, vulkanen, bossen het is er allemaal en dat een heerlijk warme temperatuur en iedereen is te verstaan. Ik heb echt enorm genoten van deze mooie eilanden en ik zou er zeker nog een keer naartoe willen. 

Private parts

Mr & Mrs HubertsNaast het sporten en werken zijn er nog genoeg andere leuke dingen geweest. Het leukste was toch wel op 1 augustus, de dag waarop ik in het wit was en waardoor ik Tijn nu mijn man mag noemen. Ik had van te voren nooit gedacht dat ik het zo leuk zou vinden maar ik kan nu achteraf met volle overtuiging zeggen dat ik het iedereen kan aanraden om een keer te doen! Het was een fantastische dag met familie en vrienden en dat zou ik best elk jaar willen herhalen. 

Werk is iets wat ontzettend veel vrije tijd kost maar waar ik gelukkig ook veel creativiteit in kwijt kan. Ook vorig jaar weer leuke opdrachten mogen doen als ZZP’er en ik werk nu al 6 jaar voor dezelfde werkgever, regiomarketeer in het openbaar vervoer. 

Toekomstmuziek

Tijdrijden!Zelfs na het finishen van mijn droomrace zijn er nog genoeg races en doelen die ik graag wil behalen want ik heb zeker nog een appeltje te schillen met bepaalde afstanden en sporten. 

Dit jaar begint met een trainingskamp op Lanzarote. Nog 2 weken aftellen en dan vlieg ik naar de zon. In alle eerlijkheid, ik kan niet wachten. De kou en nattigheid ben ik en mijn kadaver inmiddels wel echt zat. Op het fijne Lanzarote ga ik heerlijk 10 dagen trainen om mij klaar te maken voor de doelen van dit jaar. Mijn doelen voor dit jaar zijn onder andere:

 • Een 5 kilometer onder de 20 min. Nog steeds een appeltje te schillen met deze afstand en ook al moest mijn coach hardop lachen toen ik dit weer noemde het is iets wat ik echt graag wil behalen. 
 • Een tijdrit met 40km/h gemiddeld. Nou staat ook de tijdrit van Almere weer op de planning, 42 km knallen in het epische Almere nou verwacht ik niet dat ik dat doel hier gelijk ga halen want 42 km is lang, zeker in Almere met wind. Maar ik ga op zoek naar nog meer tijdritten en dan moet die 39,9 km/h toch echt veranderen in 40 of hoger per uur. 
 • Een halve Triatlon onder de 5 uur. Ik heb hier al een aantal keer heel dicht tegen aan geschuurd maar nog net niet kunnen afvinken en dat is toch wel echt het doel voor dit jaar! 
 • Nog meer WK’s! Het WK in Hawaii was fantastisch en dat smaakt naar meer. Ik wil kijken of het mogelijk is om mij ook te plaatsen voor het WK halve Ironman in 2025 want dit jaar is het WK halve Ironman in Nieuw-Zeeland en hoewel ik heel graag daar nogmaals naartoe wil is dat voor dit jaar misschien een beetje te gek..
 • Nog meer WK’s 2: Naast het WK Ironman heb je ook nog WK’s op het gebied van Grandfondo en Gravel tochten En dat lijkt mij ook hartstikke leuk. Dus het plan is om mijn MTB in te ruilen voor een Gravelbike en te gaan gravelen! En om mee te doen aan de Grandfondo in Luxemburg dit jaar, de Schleck Grandfondo. Eens even kijken of ik het fietsen ook een beetje goed kan zonder eerst te zwemmen en daarna te lopen…

What else…

De wedstrijd kalenderDe wedstrijd kalender begint langzaam vorm te krijgen. De eerste wedstrijden staan al vast. 

 • 10 maart CPC loop Den Haag. Doel was om hier mijn 5 km PR aan te vallen maar de komende weken qua training gaan dit bepalen. 
 • 30 maart Tijdrit Almere 42 km lang afzien over de dijk met gaten en hobbels scheuren, nu al zin in! 
 • Brouwersdam90 nu nog met vraagteken maar ik vind dit altijd een hele fijne seizoensstarter! 
 • Bilzen111 Vorig jaar uitermate goed bevallen en daar wil ik dit jaar graag proberen nog een potje te breken. 

De rest is nog niet set in stone… 

Same, same but different….

Let's go!Dit jaar ga ik er dus weer vol voor! Met hetzelfde kadaver dat het na de inspanningen van afgelopen jaar echt even genoeg had van mijn doelen, dromen en wensen. Gelukkig gaat het nu weer de goede kant op en droom ik weer volop! Ik ga verder met dezelfde coach want zij is echt the best en dat Belgisch is echt te leuk om naar te luisteren. Want iets niet moeten doen tussen de soep en de patatten klinkt toch zoveel beter dan: neem er even goed te tijd voor. Iets wat wel verandert vanaf dit jaar is dat ik geen ambassadeur van Hoka meer ben. Na 3 jaar ambassadeur zijn komt daar een einde aan jammer maar dat biedt weer mogelijkheden voor andere samenwerkingen en merken om nieuwe dingen te proberen. Zoals Marco al zong afscheid nemen bestaat niet dus ik zal mijn Hoka’s nog vaak genoeg dragen.

Iets wat ik vorig jaar voor het eerst deed en wat ik heel leuk vond was een lezing geven op een basisschool over mijn weg van niet kunnen hardlopen naar het WK Ironman. Ik zou het super leuk vinden om dat vaker te doen en misschien daarmee nog meer mensen aan het sporten te krijgen. Ik wordt echt blij van hard trainen en nog meer trainingsbeestjes in Nederland zou echt super leuk zijn! 

De statistieken…

 • Totale afstand sportend afgelegd: 9639 km
 • Totale hoogteverschil overwonnen: 74.740
 • Ik was 326 dagen actief in 2023
 • 8014 km gefietst, 1270 km hardgelopen en 261 km gezwommen.
 • 3 PR’s en 36 Strava kroontjes
 • Vier ziekenhuis bezoekjes aan de reumatoloog. Daarnaast ruim 2.195 medicatie pillen. 
 • Ontelbaar veel gelletjes, sportrepen, gummies en electrolyten tabletten. 
 • Mooiste zwemplek van 2023: Kona Hawaii zwemmen en visjes kijken tegelijkertijd. 
 • 103 Taartjes en toetjes gemaakt voor dinerparty’s of gewoon voor Tijn en mij! 

Ik verheug mij nu al op de statistieken van dit jaar! 

Op de euromast
medaille foto!
Best team ever
Finland selfie
Zuid-afrika selfie

Deel dit bericht met je vrienden

3 Reactie's
 • Gaby
  Geplaatst op 07:16h, 22 januari Beantwoorden

  Heerlijk geschreven Lotte en ik kijk uit naar je mooie dingen dit jaar, veel plezier en succes en laat dat kadaver maar weer lekker draaien.
  Veel liefs
  Gaby

  • Lotte
   Geplaatst op 17:42h, 22 januari Beantwoorden

   Dank je wel Gaby! Ik ga mijn best doen!

 • Edith Horst van der
  Geplaatst op 18:01h, 25 februari Beantwoorden

  Wat heb je alles toch weer leuk opgeschreven en wat heb je veel gedaan en dan ook nog die hele aardkloot overgegaan en overal je wedstrijd en of je training en dan soms ook nog met een prijs naar huis of in ieder gevallen goede tijd en mooie herinneringen. Het is altijd leuk jou verhalen te lezen. Het was nu al wee ff een tijdje terug dat ik gelezen had dus toen ik je net tegenkwam dacht ik ohhh januari eerst lezen.
  Ik heb veel bewondering voor jou en je doorzettingsvermogen. Echt top. Veel plezier nog en ik kijk uit naar de volgende bloigof vlag, of in ieder geval weer een leuk verhaal.

  groetjes Edith

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Zoek

Check m'n Instagram

Meest Recente Artikelen

Proza over 2023 en toekomstmuziek

Proza over 2023 en toekomstmuziek voor 2024

De eerste maand van het jaar  2024 is inmiddels al ruim over de helft maar ik mijmer graag nog even heel kort terug over vorig jaar. Goede proza kost tijd om te schrijven en zoals ze in het Engels zo mooi zeggen:’ You can’t rush

Lees verder »

Dromen zijn geen bedrog

Marco zong vroeger dromen zijn bedrog.. Maar ik kan je zeggen dat er toch een droom is uitgekomen en hoe! Al vanaf de allereerste keer dat ik over de triatlon sport hoorde wilde ik meedoen aan het WK Ironman op Hawaii en ik heb deze

Lees verder »
De fiets-foto op hawaii- just like a pro

Where it all started – Holomua

Eindelijk is het zover…Ik ben op dé plek where it all started, de Ironman, 45 jaar geleden op Hawaii. Waar een aantal mensen de discussie hadden welke atleet, zwemmer, fietser of loper de meest fitte persoon was. Ze besloten dan ook een uitdaging met elkaar

Lees verder »

Dit vind je misschien ook leuk om te lezen

Dromen zijn geen bedrog

Marco zong vroeger dromen zijn bedrog.. Maar ik kan je zeggen dat er toch een droom is uitgekomen en hoe! Al vanaf de allereerste keer dat ik over de triatlon sport hoorde wilde ik meedoen aan het WK Ironman op Hawaii en ik heb deze

Lees verder »
De fiets-foto op hawaii- just like a pro

Where it all started – Holomua

Eindelijk is het zover…Ik ben op dé plek where it all started, de Ironman, 45 jaar geleden op Hawaii. Waar een aantal mensen de discussie hadden welke atleet, zwemmer, fietser of loper de meest fitte persoon was. Ze besloten dan ook een uitdaging met elkaar

Lees verder »