This time for africa

Lotte van trigt

This time for afrika! Ik heb hier een behoorlijk lange tijd naartoe geleefd! Nieuw continent, nieuwe race maar nog steeds dezelfde ambitie. Same same but different. Na vorig jaar zo dichtbij te hebben gezeten in Barcelona is de ambitie flink aangewakkerd, ik wil mij proberen te plaatsen voor Kona!  Ik heb de Ironman kalender uitbundig bestudeerd, excel sheets gemaakt van alle pro’s en cons van elke race en na goed overleg met mijn wederhelft, coach en bankrekening is daar Zuid-Afrika uitgekomen. Nou stond reizen naar Zuid-Afrika sowieso al op de wishlist en om dat te mogen combineren met een Triathlon is voor triatleten een droom die uitkomt. Dus daar gingen we weer. Ironman Barcelona was nog geen 2 maanden geleden de derde prijs stond nog steeds in de woonkamer of ik mocht mij weer opmaken voor een nieuwe trainingsperiode richting een fulltime distance. 

parcours checken
Best coach die ik wensen kan

Een wedstrijd meedoen begin maart betekent wel trainen in de winter. In plaats van met een kop thee en een dekentje op de bank mocht ik de winterse elementen trotseren. Gezien mijn lijf en de winter niet de best denkbare combinatie zijn ( op Tinder zouden ze elkaar zeker weg swipen).  Is er in goed overleg wel gekozen voor een iets andere aanpak dan wanneer de wedstrijd in de zomer zou zijn geweest. Waar ik normaal voor een long distance race wel 4-6 keer tussen de 4,5 en 5,5 uur fiets heb ik dat nu een stuk minder gedaan. De tacx en ik zijn beste vriendjes geworden en ik heb nog nooit zoveel indoor kilometers gemaakt, het hek van de buren kunnen bestuderen of zweet druppels op het laminaat achter gelaten. In plaats van de langere uren op laag hartslag heb ik veel kwaliteits trainingen gedaan met harde blokjes op wattages, ik heb afgezien en mijn leven soms een klein beetje vervloekt. Ook met lopen hebben we eerst gefocusseerd op kort en snel en daarna pas de langere kilometers gemaakt. Die 5 km onder de 20 min staat ook nog steeds op de wishlist. Het zwemmen of het spartelen zoals ik dat liefkozend zeg is nog steeds de discipline waar ik het meeste moeite mee heb. Na Ironman Barcelona kwam dit zelfs op een all time dieptepunt en was elke chloor sessie een gevecht tegen mezelf en het H2O. Na veel zwemfilmpjes, sessies met elastieken en dan niet de spelletjes die de kinderen op het schoolplein doen en wat privéles voelt het minder als vechten en soms zelfs als zwemmen. Wat mij dan gelijk aan de lengte van het bad laat twijfelen. Maar het ging weer de goede kant op! Ook de andere disciplines gingen vooruit: mijn FTP behaalde een nieuw record en het lopen ging steeds makkelijker.

In mijn voorbereiding naar deze race heb ik ook wat kilometers in het buitenland mogen maken. Eind november vloog ik naar Israël waar Tijn de hele Ironman deed en zo heb ik daar mooi een harde interval kunnen lopen op de snelweg en een lange duurkoop op de boulevard van Tel Aviv. Heerlijke temperaturen en super gaaf om daar ook mijn hardloopsporen achter te laten.

Op 1 januari begon voor iedereen het nieuwe jaar, voor velen dry januari en bij mij begonnen de trainingen serieuzere vorm aan te nemen. Mijn zwaarste trainingen mocht ik op Lanzarote doen, het Triathlon eiland bij uitstek. Op mijn nieuwe wegfiets heb ik daar mooie lange ritten gemaakt, intervaltrainingen afgewerkt, een duurloop in de zon en weer in open water gezwommen. Ik heb bijna 2 weken mogen genieten van de zon, de wind en ben zowaar dit jaar niet van mijn fiets afgewaaid! Het was genieten en ik heb daar uitstekend kunnen trainen, en nog wat Strava records gezet.

Ameland
Trainen op lanzarote

Na twee weken Lanzarote Was het ook tijd weer naar huis te gaan want mijn kadavertje begon langzaam tegen te spartelen van de zware trainingen. Dat is iets waar ik af en toe nog steeds ontzettend van kan balen. Ik wil zo graag maar helaas gooit mijn kadaver af en toe zijn kont in de krib. Al ben ik ook enorm dankbaar dat ik dit wel kan doen. Dat ik niet meer inkrimp van de pijn na 20 min op een stoel zitten maar het blijft een struggle om datgene wat ik graag zou willen te matchen met de juiste mogelijkheden. Maar als ik morgen op 5 maart daar weer aan de start sta kan ik alleen maar in mijn handjes knijpen dat ik niet heb opgegeven en dat ik het gewoon weer mag doen! Trainen in de winter voor een fulltime distance is misschien niet ideaal maar het is zeker mogelijk.

Long distance Numero 4 is aanstaande en wie weet sleep ik de zo’n geliefd Kona slot in de wacht en mag ik mij in oktober gaan meten met de allerbeste op het tropische eiland en wie weet stuur ik de orthopeed en de reumatoloog dan toch even een kaartje.. want dan ben ik een van de allereerste vrouwen met reumatoïde artritis en ingezakte ruggenwervels die zich in dat Kona geweld mag mengen. Dan kunnen we mooi onze huwelijksreis combineren met een Triathlon wedstrijd op Hawaï!

Maar First things First: morgen starten, kneiterhard genieten van deze race en dan zien we wel waar het schip NIET gaat stranden. Ik voel mij ook enorm bevoorrecht dat ik de mogelijkheid heb om hier te mogen en kunnen race, het asfalt mag dan niet super smooth zijn ( ik verdenk de Belgen van het leggen van dit wegdek) de omgeving is prachtig en daar heb ik al echt enorm van genoten! En daar ga ik morgen ook knetterhard van genieten. Zoals Tijn van de week bij het ontbijt buffet zei: ‘ I don’t want champions ( hij wilde geen mushrooms) zou ik best champion(s) willen worden maar het feit dat ik weer een fulltime distance mag en kan doen is al mushroom waardig op zich!Ik ben gevolgen via de Ironman tracker met nummer 108 klik hier voor de link. Alvast bedankt voor alle lieve berichtjes ik ga ervoor met het kadaver morgen! Trainen op lanzarote
Ready

South africa
Ameland
Better together
Training op lanzarote
Op het parcours

Deel dit bericht met je vrienden

1 Reactie
 • Edith van der Horst
  Geplaatst op 22:08h, 04 maart Beantwoorden

  Mooi om te lezen. Petje af voor jou voor je trainen en doorzettingsvermogen.
  Heel bijzonder dat je nu in Zuid Afrika gaat lopen en enz.
  Heel succes. Het gaat je vast lukken sterker nog het Jan bijna niet anders als je zo intensief traint. Dat dien die anderen vast niet hi hi hi
  Veel succes ❤️❤️

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Zoek

Check m'n Instagram

Meest Recente Artikelen

Proza over 2023 en toekomstmuziek

Proza over 2023 en toekomstmuziek voor 2024

De eerste maand van het jaar  2024 is inmiddels al ruim over de helft maar ik mijmer graag nog even heel kort terug over vorig jaar. Goede proza kost tijd om te schrijven en zoals ze in het Engels zo mooi zeggen:’ You can’t rush

Lees verder »

Dromen zijn geen bedrog

Marco zong vroeger dromen zijn bedrog.. Maar ik kan je zeggen dat er toch een droom is uitgekomen en hoe! Al vanaf de allereerste keer dat ik over de triatlon sport hoorde wilde ik meedoen aan het WK Ironman op Hawaii en ik heb deze

Lees verder »
De fiets-foto op hawaii- just like a pro

Where it all started – Holomua

Eindelijk is het zover…Ik ben op dé plek where it all started, de Ironman, 45 jaar geleden op Hawaii. Waar een aantal mensen de discussie hadden welke atleet, zwemmer, fietser of loper de meest fitte persoon was. Ze besloten dan ook een uitdaging met elkaar

Lees verder »

Dit vind je misschien ook leuk om te lezen

Proza over 2023 en toekomstmuziek

Proza over 2023 en toekomstmuziek voor 2024

De eerste maand van het jaar  2024 is inmiddels al ruim over de helft maar ik mijmer graag nog even heel kort terug over vorig jaar. Goede proza kost tijd om te schrijven en zoals ze in het Engels zo mooi zeggen:’ You can’t rush

Lees verder »

Dromen zijn geen bedrog

Marco zong vroeger dromen zijn bedrog.. Maar ik kan je zeggen dat er toch een droom is uitgekomen en hoe! Al vanaf de allereerste keer dat ik over de triatlon sport hoorde wilde ik meedoen aan het WK Ironman op Hawaii en ik heb deze

Lees verder »
De fiets-foto op hawaii- just like a pro

Where it all started – Holomua

Eindelijk is het zover…Ik ben op dé plek where it all started, de Ironman, 45 jaar geleden op Hawaii. Waar een aantal mensen de discussie hadden welke atleet, zwemmer, fietser of loper de meest fitte persoon was. Ze besloten dan ook een uitdaging met elkaar

Lees verder »