Oud en Opnieuw

Lotte van trigt

Tijd voor een ietwat nostalgische terugblik op het voorbije jaar en alvast een vooruitblik in de glazenbol van Jomanda voor 2023, kortom, een stukje oud en Opnieuw? Elk jaar rakel ik herinneringen op uit het afgelopen jaar op. Zoals ze in het Engels zeggen, the good, the bad and the ugly. Nou viel the bad and the ugly gelukkig ernstig mee. Uiteindelijk is 2022 gewoon een van de vele hoofdstukken en verandert er persoonlijk na morgen niet zoveel behalve dan dat ik een drietje in plaats van een tweetje schrijf.. 

In den beginnen van 2022

Mirador del Rio op LanzaroteDe nieuwjaarsduiken laat ik normaal aan andere prettig gestoorden over maar dit keer ben ik op 1 januari toch in een body of water gedoken zoals de Engelsen dat zo mooi zeggen.. De volgende keer doe ik dat graag weer maar dan op een tropische bestemming! Goede voornemens zijn niet zo mijn ding want na de goede voornemens komt de blue monday omdat het niet gaat zoals ik zou vinden dat het moet gaan en aan een hype als blue monday wil ik al helemaal niet meedoen. Wat wel helemaal mijn ding is, om in de winter ergens naartoe te gaan waar de zon schijnt and so I did! De wintermaanden zijn verre van favoriet, de korte dagen en de pijnlijke gewrichten vanwege de reuma ruil ik graag in voor wat extra vitamine D en mooie trainingsuurtjes op de fiets en Lanzarote is daar uitermate geschikt voor! 

Sport in het kort

Prijs in Barcelona! Mochten jullie dat gemist hebben er is het afgelopen jaar ook zeker wat uurtjes gesport… Ik had één groot doel dit jaar en dat was mijn Personal Best verbeteren op de hele afstand in Barcelona. Dat lukte mij niet, wel belandde ik voor het eerst in mijn leven op een Ironman podium, mocht ik zo’n mooie prijs mee naar huis nemen en werd de droom om mij te kunnen kwalificeren voor het WK ironman op Kona Hawaï verder aangewakkerd. Dit was voor mij dan ook echt hét sportieve hoogtepunt van 2022! De eerste plaats op een kwart triathlon, het verbeteren van mijn PR op de 5 km naar 20:49 en mijn langste rit ever in de zeikregen namelijk de elfstedentocht in Friesland waren ook zeker pareltjes. Zoals het cliche gaat: zonder dieptepunten geen hoogtepunten en die waren er toch ook zeker wel. De hoge eisen die ik aan mijn Samen traineneigen prestaties stel zorgen ook voor wat teleurstellingen als de rest gewoon beter is. En na een fantastische race tijdens de Halve triathlon van Almere sloegen in mijn lijf even alle stoppen door… De reuma vuurde door mijn lijf en ik ben uiteindelijk als een strompelend omaatje naar huis gegaan nauwelijks in staat om te lopen. Maar gelukkig na paar dagenrust kon ik weer aan de slag en heb ik een hoop mooie trainingsritten kunnen maken met andere fiets/triathlon gekkies en dat is wat het toch zo ontzettend leuk maakt, goede gesprekken, lekker trappen en elkaar een beetje uit de wind houden…! 

Let’s fly

Dobberen in de dode zeeEigenlijk iets wat ik met het vliegschaamrood op de kaken hier noteer maar zeker iets waar ik zo ontzettend van geniet. Nieuwe mooie plekken ontdekken en dit jaar heb ik 2 nieuwe landen en 3 oude bekenden mogen bezoeken. Edinburg was een ontzettende leuke citytrip, echt een leuke stad met mooie oude gebouwen en kastelen, mooie uitkijkpunten, parken, goede biertjes en mijn persoonlijke favoriet: Gin Tonic. Ook op culinair gebied een aanrader heerlijk genoten van  gepocheerde eieren en Gordan Ramseys beef Wellington. Een andere toevoeging aan de collectie was Israel. Een heel bijzonder land,  wel heftig om te zien dat er borden zijn als verboden voor Israeli’s of Palestijnen, dat zoiets nog bestaat en mag… Wel super mooi om daar door de woestijn te lopen, in de dode zee te liggen en Tijn daar te hebben zien strijden tijdens Ironman Israel. De oude bekenden waren in dit geval Matchende pyjama'sSpanje, Engeland en Italie. Fijne landen om te zijn. Engeland was ik als support en om te oefenen op het links rijden.. In Spanje was ik om uit te rusten na de Ironman en in Italie juist mezelf in het zweet mogen werken en genieten van het fietsen en de vele hoogtemeters! 

Maar ook de binnenlandse tripjes zijn heerlijk. schapeneiland Texel, het altijd fantastische Limburg, familieweekend in de achterhoek en mijn tweede waddeneiland: Ameland tijdens een girls only weekend.

Work: not all play

Persreis naar ItalieEr zijn ook flink wat uurtjes op de laptop doorgebracht afgelopen jaar. Aankomend jaar in februari werk ik 5 jaar bij EBS. En afgelopen jaar was dat flink aanpoten aangezien ik twee FTE in mijn eentje moest doen. Het is ook de eerste keer dat ik een collega verloor en dat is iets waar ik nog vaak aan moet terug denken.. Niet te meer om het persoonlijke briefje wat in de rouwkaart zat. Naast mijn daytime job heb ik ook hele mooie freelance opdrachten mogen doen, mooie samenwerkingen gehad en dus een eerste persreis /fietsreis mogen doen naar Italië. Dat soort opdrachten zijn zeer zeker voor herhaling vatbaar! 

family and friends affair

Mijn rotsDe grootste steun en toeverlaat, materiaalman, kopman, routeplanner, huisgenoot en degene die mij soms achter mijn kont aan zit is natuurlijk Tijn. We delen dezelfde passie, hebben heel veel lol samen en het is heerlijk om er samen op uit te trekken. We genieten van de leuke dingen die we doen en sinds 20 augustus is Tijn niet meer vriendlief, maar mijn verloofde. 

Met mijn oudersIk heb mijn zusje moeder zien worden en heb er nog 2 neefjes bij gekregen zo leuk om de familie groter te zien worden! Ook het Friends gedeelte is dik genieten, we hebben dan niet een gezamenlijk cafe en mijn haarstijl wijkt af van dat van Rachel maar de matchende pyjama’s tijdens de tripjes, het samen kijken naar wielerkoersen en het genieten van eten, drinken en avondjes vol kletspraat is echt top! 

De glazen bol van Jomanda

We gaan zien wat 2023 brengtDe eerste mooie vooruitzichten staan al gepland! Zo ga ik weer heerlijk trainen op Lanzarote en wordt het mijn doel om dit jaar daar niet van mijn fiets af te waaien! Heb ik een mooie nieuwe wegfiets besteld waar ik ontzettend naar uit kijk! Vliegen we eind februari naar Zuid-Afrika waar ik de hele Ironman ga doen en Tijn de halve. Ik ga volle bak voor een ticket voor het WK Ironman op Kona, fingers crossed en gewoon volle bak racen en hopelijk mag ik dan in oktober volgend jaar naar Hawaï, mocht ik het halen kunnen sponsoren zich uiteraard melden… ;-). En wie weet kunnen we dé wedstrijd uit de triathlon geschiedenis combineren met een huwelijksreis.. Verder staat er bij de Zuiderburen een Halve relay triathlon gepland waar ik mag fietsen, Manon gaat zwemmen en Jeanique gaat rennen.

Wat er verder nog gepland staat en gaat gebeuren heeft de glazen bol van Jomanda mij nog niet laten zien maar ik heb er zin in! 

Dan rest mij nog te zeggen:  Een gelukkig nieuw jaar of mijn personal favorite: Een prettig uiteinde.

De statistieken:

  • 2022 kende 333 actieve dagen, 445 zwem, fiets of loop activiteiten. 
  • De totale afstand die ik heb afgelegd is: 9474 km. waarvan 303 km zwemmen, 7607 fiets km’s en 1525 loop kilometers. 
  • 3 PR’s en 44 Strava kroontjes
  • 6,5 kilo vet verloren en beter geleerd mijzelf te voeden in plaats van te vullen en ik voel mij stukken beter! 
  • Mijn FTP is met 11% gestegen en volgens de coach zou ik mee kunnen fietsen in een prof peloton als je mijn bikehandling buiten beschouwing laat. 
  • Twee ziekenhuis bezoekjes en 4 beeldbel consults met de reumatoloog. Daarnaast ook 26 reuma injecties en 1092 medicatie pillen. 
  • Ontelbaar veel gelletjes, sportrepen, gummies en electrolyten tabletten. 
  • Gekste plek voor een training: Zwemmen in de gracht bij mijn ouders voor de deur. 

Maar een wijs man zei ooit: Het gaat niet om de PR’s kilometers die je maakt en de kilo’s die je verliest het gaat erom dat je een leuk en aardig mens bent en met die wijze woorden brei ik een einde aan dit epistel! 

Happy 2023!

 

Samen drijven in de dode zee
Outlaw triathlon
Top team!
Coach!
Gravelen in Italie
Vuelta kijken in Utrecht
Badmutsen club
Nog meer badmutsen
Samen trainen
De elfstedentocht
First in de Kwart triathlon
Samen fietsen

Deel dit bericht met je vrienden

Geen reactie's

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Search

Check m'n Instagram

Meest Recente Artikelen

Proza over 2023 en toekomstmuziek

Proza over 2023 en toekomstmuziek voor 2024

De eerste maand van het jaar  2024 is inmiddels al ruim over de helft maar ik mijmer graag nog even heel kort terug over vorig jaar. Goede proza kost tijd om te schrijven en zoals ze in het Engels zo mooi zeggen:’ You can’t rush

Lees verder »

Dromen zijn geen bedrog

Marco zong vroeger dromen zijn bedrog.. Maar ik kan je zeggen dat er toch een droom is uitgekomen en hoe! Al vanaf de allereerste keer dat ik over de triatlon sport hoorde wilde ik meedoen aan het WK Ironman op Hawaii en ik heb deze

Lees verder »
De fiets-foto op hawaii- just like a pro

Where it all started – Holomua

Eindelijk is het zover…Ik ben op dé plek where it all started, de Ironman, 45 jaar geleden op Hawaii. Waar een aantal mensen de discussie hadden welke atleet, zwemmer, fietser of loper de meest fitte persoon was. Ze besloten dan ook een uitdaging met elkaar

Lees verder »

Dit vind je misschien ook leuk om te lezen

Proza over 2023 en toekomstmuziek

Proza over 2023 en toekomstmuziek voor 2024

De eerste maand van het jaar  2024 is inmiddels al ruim over de helft maar ik mijmer graag nog even heel kort terug over vorig jaar. Goede proza kost tijd om te schrijven en zoals ze in het Engels zo mooi zeggen:’ You can’t rush

Lees verder »

Dromen zijn geen bedrog

Marco zong vroeger dromen zijn bedrog.. Maar ik kan je zeggen dat er toch een droom is uitgekomen en hoe! Al vanaf de allereerste keer dat ik over de triatlon sport hoorde wilde ik meedoen aan het WK Ironman op Hawaii en ik heb deze

Lees verder »
De fiets-foto op hawaii- just like a pro

Where it all started – Holomua

Eindelijk is het zover…Ik ben op dé plek where it all started, de Ironman, 45 jaar geleden op Hawaii. Waar een aantal mensen de discussie hadden welke atleet, zwemmer, fietser of loper de meest fitte persoon was. Ze besloten dan ook een uitdaging met elkaar

Lees verder »