Bye year of 2017 and Hello 2018!

Lotte van trigt

Sport made my year kan ik wel zeggen van 2017! Wat heel belovend begon met een nieuwe baan en veel andere mooie vooruitzichten werden naarmate 2017 vorderde er steeds minder.. Maanden thuis zitten en niet de banen of überhaupt de gesprekken kunnen krijgen die je graag wil of waarvoor je gestudeerd hebt is wel een dikke tegenvaller en ook wel iets waar ik een heel klein beetje verdrietig van werd. Kwamen daar de teleurstellingen op persoonlijk vlak nog bij en het feest van 2017 was compleet! Thank god, kon ik mij uitleven in het sporten. Het is absoluut niet mijn bedoeling om er een dramatisch of negatief verhaal van te maken want voor degene die mij kennen, zo zit ik absoluut niet in elkaar dus het wordt een mooi positief verhaaltje inclusief mijn doelen voor 2018! 

Hoofddoel : Berggeitje worden

Berggeitje in wording - chimborazoZoals ik vroeger op school heb geleerd heb je altijd één hoofddoel en een aantal subdoelen… Mijn hoofddoel voor 2017 was het beklimmen van de Chimborazo 6310 meter hoog.. Ik met totaal geen bergsport ervaring wilde een zesduizender beklimmen. Waarom ik dat gekke idee kreeg en hoe dat ontstond is hier terug te lezen. Ik had in het begin echt werkelijk geen idee wat ik op mijn hals haalde of wat ik in mijn gekke, koppige hoofd had gehaald. Maar besmet met de mountain bug ging ik daar gelijk mee aan de slag, klimlessen volgen, Alpine cursus boeken en ticket en reis boeken naar de Chimborazo! Het ongeluk op de klimmuur met mijn schoonzusje heeft mij een wel een klein beetje aan het wankelen gemaakt maar niet gebroken (wil je er meer over weten lees hier). Het trainen voor het beklimmen van bergen in een land dat onder zeeniveau ligt is natuurlijk een kleine uitdaging.. Trainen in mijn lagere hartslagzones moest ik en zo ontstond het subdoel..

Subdoel: De marathon van Amsterdam

Marathon van Amsterdam - droomdebuutDe marathon van Amsterdam, nadat de halve van Madrid zo ontzettend spetterend ging (het verbeteren van je PR terwijl je een kleine duik op het grindpad neemt vlak voor de finish..) Na overleg met verschillende partijen heb ik de marathon van Amsterdam toegevoegd als een van mijn doelen voor 2017. Het zou prima samengaan met het klaarstomen voor het klimmen van de Chimborazo en het was ernstig welkom want ik zat redelijk gefrustreerd thuis en sport is een prima uitlaatklep. Ik zal niet zeggen dat ik zonder deze doelen mijn polsen had doorgesneden maar demn dan had ik lang niet zo geshined als ik heb gedaan afgelopen jaar zonder al die heerlijke lange duurlopen en mooie interval trainingen. Het trainen voor deze marathon begon als voorbereiding voor de Chimborazo, want van marathon training wordt je herstel zo goed werd er gezegd.. Maar tegelijkertijd wilde ik er wel een mooie tijd neerzetten zo ambitieus als ik ben! Zo ontstonden volgens mijn overzicht op Strava mijn 353 PR’s en een droom debuut, op de marathon gekkenhuis zeg maar.

Hoogtepuntje

Hoogtepuntje- Chimborazo Na het hoogtepuntje in Amsterdam was het bijna tijd om naar Zuid-amerika te vliegen. Maandje herstellen, allememaggies wat ben ik daar slecht in.. Een cursusje rust zou geen kwaad kunnen.. 😉 Eerst 10 dagen Peru, Cusco en het Inca trail als opwarmertje en natuurlijk om die mooie Peruaanse stempel te halen. Toen kwam Ecuador, in mijn eentje dit keer. En boy oh boy het was geweldig! Doelen behaald en hoe! Geshined, kapot gegaan en enorm genoten! De reisverslagen komen er nog aan.. Die ga ik vol liefde en humor schrijven want daar heb ik meer liefde voor dan het jaar 2017.. ;-).

What’s next?

What is next - Peru - Inca Trail En dan heb je op het hoogste punt gestaan in Ecuador, dichterbij de zon kan je niet komen.. Ben je geheeld, heerlijk zes weken lang met jezelf in discussie geweest en heel veel nieuwe mensen leren kennen. Zit je nog net niet huilend in het vliegtuig naar huis en dan weet je dat je aan de bak moet in 2018 om er net zo’n mooi of eigenlijk mooier jaar van te maken, maar ik kan dat! Als Disney aanhanger heb ik nog wel wat dromen en sprookjes op de plank liggen zogezegd.. Zoals iemand laatst tegen mij zei; als er iemand is die over zijn grenzen heen walst en iets in zijn kop haalt om het vervolgens te doen dan ben ik dat, en ik heb al zeg ik het zelf leuke plannen voor 2018!

Year 2018 here I come: Run forest run

Run forest run - Met JeaniqueWe beginnen met de marathon van Rotterdam op 8 april: Het doel is om te lopen onder de 3 uur en 30 min, dit ga ik samen met Jeanique doen. Op de weg naar Rotterdam hebben we nog wat leuke andere wedstrijden. Onder andere ook in Split, Kroatië want als je dan ergens een halve marathon moet rennen waarom niet in Kroatië? De vraag welke berg wordt het nu? Ga je nu Everest doen? heb ik veel gehoord afgelopen dagen.. No worries mam, de Everest is nog een maatje te groot en ik weet niet of ik dat überhaupt wel wil, ik ben niet levensmoe zeg maar! Maar er staan wel weer bergen op het programma!

En de mogelijkheid tot het uitbreiden van mijn wapenarsenaal..

Mountain bug

Aint no mountain High enough - CotopaxiEn dit keer weliswaar de: Antisana, El Altar, Sincholagua en Tungurahua in Ecuador.. Ja, ik verander in zo’n gekkie die 3 keer achter elkaar naar hetzelfde land gaat, al ga ik het wel combineren met Colombia of iets anders moois! Deze vulkanen zijn niet persé hoger maar wel lastiger, technischer en dus een stukje gevaarlijker (sorry mam). Voor deze gekkigheid moet ik wel even oefenen dus het plan is om van de zomer de Alpen in te gaan. Het liefst met mijn verjaardag. Het lijkt mij wel wat om op het moment dat ik 30 jaar wordt ergens aan een berg te hangen met twee ijsbijlen in mijn handen en mijn zondes te overdenken. Want voor de eerste twee giganten moet ik kunnen ijsklimmen! Dus laten we dat maar gaan leren! Voordeeltje: dan mag ik dus nog een ijsbijl aanschaffen en heb ik bijna een heel wapen arsenaal thuis staan!

En verder…

en verder.... -

Oude en nieuwe vrienden – Klimgeitjes all over the place daar in het mooie ecuador!

Verder wil ik heel graag de baan die ik start op 2 januari nu langer dan 1,5 week kunnen volhouden ;-)! Super leuk dat ik het nieuwe jaar mag starten met een nieuwe baan en buiten mijn pootjes nu ook mijn hersenpan weer aan het werk kan zetten! Daar worden we best wel blij van! Het is nog niet helemaal de baan die ik wil of waar ik voor gestudeerd heb. Dus ik blijf wel mijn ogen en vooral mijn oren openhouden voor iets in de sportmarketing, maar ik kan in ieder geval weer aan de slag!! Ik wil mijn Spaans afstoffen en verder gaan leren want heel stiekem heb ik ook wel een beetje jeuk om een paar jaar in het buitenland te werken.. Het liefst in een mooi land dat begint met een E en eindigt op cuador.. Maar allememaggies je weet nooit wat er gebeurt en ik ben dol op verrassingen en laat mij nog niet vastleggen! Ik blijf graag flexibel en ernstig buigzaam en een hoop gekkigheid houden!

Al met al kan ik terug kijken op een mooi jaar, een jaar waarin ik mijn eigen website heb gebouwd, veel heb geleerd, mijn grenzen nog verder heb verlegd, mijn eerste marathon heb gelopen, de zon van heel dichtbij heb gezien, een fantastische reis heb gemaakt en belangrijker nog: Een jaar waarin ik heel veel lieve en leuke mensen heb leren kennen waar ik ontzettend blij van wordt!

Thank you all!!!

Benieuwd naar mijn jaar volgens Strava? Helemaal onderaan is die terug te vinden…

lovely new people - Healthyjuf - Esther

Lachen gieren brullen met Esther – tranen met tuiten maar dan wel de goeie… 😉

nieuwe bestie in Ecuador - altijd handig een berggids in je kennissenkring

Nieuwe bestie in Ecuador – altijd handig een berggids in je kennissenkring

Runbuddies - en andere buddies !!

Runbuddies – en ook om mee te lachen gieren en brullen !!

Ook runbuddies- en een goeie selfie (die zijn zeldzaam...) - Jermaine en Wouter!

Ook runbuddies- en een goeie selfie (die zijn zeldzaam…) – Jermaine en Wouter!

More runbuddies!!! Simone en Frans

More runbuddies!!! Simone en Frans

More spanish people !

More spanish people! – and a place to stay in Buenos aires!

Mijn zweetdate - runningdate voor het jaar 2018! - Jeanique!!

Mijn zweetdate – runningdate voor het jaar 2018! – Jeanique!!

Deel dit bericht met je vrienden

4 Reactie's
 • Esther pr
  Geplaatst op 19:22h, 02 januari Beantwoorden

  Geweldig! Wat een toffe samenvatting! En hoe was je eerste werkdag?
  Weer mooie doelen en verder reizen alsberggeit!
  Mooi jaar voor jou Lot!

  • Lotte
   Geplaatst op 20:58h, 02 januari Beantwoorden

   Dank je wel Esther!! Eerste werkdag was leuk, gaat vast goedkomen hier! Ja ik ga mijn best doen om ze weer allemaal waar te maken! Zin in!! Ook een mooi jaar voor jouw Esther!

 • Gerard
  Geplaatst op 12:15h, 16 januari Beantwoorden

  Superleuk om te lezen Lotte en heel veel plezier en success met je doelen in 2018!

  • Lotte
   Geplaatst op 08:16h, 17 januari Beantwoorden

   Dank je wel Gerard!! Ik heb er heel veel zin in!! 😀

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Search

Check m'n Instagram

Meest Recente Artikelen

Proza over 2023 en toekomstmuziek

Proza over 2023 en toekomstmuziek voor 2024

De eerste maand van het jaar  2024 is inmiddels al ruim over de helft maar ik mijmer graag nog even heel kort terug over vorig jaar. Goede proza kost tijd om te schrijven en zoals ze in het Engels zo mooi zeggen:’ You can’t rush

Lees verder »

Dromen zijn geen bedrog

Marco zong vroeger dromen zijn bedrog.. Maar ik kan je zeggen dat er toch een droom is uitgekomen en hoe! Al vanaf de allereerste keer dat ik over de triatlon sport hoorde wilde ik meedoen aan het WK Ironman op Hawaii en ik heb deze

Lees verder »
De fiets-foto op hawaii- just like a pro

Where it all started – Holomua

Eindelijk is het zover…Ik ben op dé plek where it all started, de Ironman, 45 jaar geleden op Hawaii. Waar een aantal mensen de discussie hadden welke atleet, zwemmer, fietser of loper de meest fitte persoon was. Ze besloten dan ook een uitdaging met elkaar

Lees verder »

Dit vind je misschien ook leuk om te lezen

Proza over 2023 en toekomstmuziek

Proza over 2023 en toekomstmuziek voor 2024

De eerste maand van het jaar  2024 is inmiddels al ruim over de helft maar ik mijmer graag nog even heel kort terug over vorig jaar. Goede proza kost tijd om te schrijven en zoals ze in het Engels zo mooi zeggen:’ You can’t rush

Lees verder »

Dromen zijn geen bedrog

Marco zong vroeger dromen zijn bedrog.. Maar ik kan je zeggen dat er toch een droom is uitgekomen en hoe! Al vanaf de allereerste keer dat ik over de triatlon sport hoorde wilde ik meedoen aan het WK Ironman op Hawaii en ik heb deze

Lees verder »
De fiets-foto op hawaii- just like a pro

Where it all started – Holomua

Eindelijk is het zover…Ik ben op dé plek where it all started, de Ironman, 45 jaar geleden op Hawaii. Waar een aantal mensen de discussie hadden welke atleet, zwemmer, fietser of loper de meest fitte persoon was. Ze besloten dan ook een uitdaging met elkaar

Lees verder »