De mooiste in de rol als gelpoes

Lotte van trigt

Wat een mooi verhaal had dat moeten worden! Jeanique en ik samen #demooiste lopen zoals die schijnt te heten. Voor de normale mensen onder ons: ik heb het dus over de Marathon van Rotterdam. Samen zouden we onder die magische grens van de 3 uur en 30 min duiken.. Uiteindelijk kon ik De mooiste op mijn buikje schrijven en aan de slag als gelpoes…

Hoe het begon

Windowdressing -mainport hotel - hoe het begonMijn zweet van de marathon van Amsterdam was nog niet opgedroogd of ik had Jeanique al zo gek gekregen om samen Rotterdam te gaan doen. Inschrijven, aantal loopjes gepland samen, we zouden er vol voor gaan. Ik ging wel eerst nog even zes weken op vakantie, bergen beklimmen.. Is goed voor mijn conditie zei ik, daar word ik sterk van! Dat liep allemaal even anders, bergen beklommen, vol genoten maar ik kwam terug met een gescheurde kuitspier (iets wat ik toen nog niet wist..) (lees hier). Na de marathon van Amsterdam en mijn super intensieve vakantie geen rust genomen gewoon gelijk als een tientonner door gedenderd. Want Jeanique ging als een treintje en dat moest ik ook kunnen.. De duurlopen werden dus langzaam weer opgebouwd. Al bleef ik last houden van mijn kuit, iets waar ik nog nooit eerder last van had gehad!

 

 

Miss rusteloos

Hey een nieuw pijntje, wat ontzettend fijn! Het toppunt was wel mijn 27 km duurloop waar ik elke stap mijn kuit hebStreep door #demooiste - dromen zijn bedrog gevoeld. Ook Schoorl was top in dat opzicht elke stap deed zeer en vanaf 22 km had ik geen coördinatie meer in dat been.. Uitstappen ho maar! Ik ben een autist op dat gebied doen wat je je hebt voorgenomen. Gelukkig ik kan heel goed dealen met mijn pijn (lees hier). Toch waren die 30 mooie Km’s in Schoorl de druppel.. Het oordeel van de fysio was niet best.. Zweepslag! Of ik dat niet gevoeld had? Want ik moest toch wel pijn hebben gehad? Jazeker meneer de fysio maar dat heet uitschakelen en daar ben ik koningin in.. Van volop naar het trainen voor de mooiste naar rust, niet wandelen, of ook maar iets wat pijn deed.. Nu ruim 6 weken later loop ik dus nog steeds niet.. Ik krijg er langzaamaan ontzettende jeuk van! Ik heb mij maar ontpopt tot een droom supporter, Split en de 20 van Alphen! Alvast wat eelt op dat hartje kweken voor die 8ste van april want hoewel ik hoopte, wist ik ook dat Marco Borsato in de geval gelijk had: Dromen zijn bedrog! (alleen in dit geval hé!!)

Gelpoes

pyjama party - taart in bed- stapelen - mainport hotelWaar ik in december een vacature online had gezet voor gelpoes (het cheeren en aangeven van gelletjes en andere dingen tijdens de marathon) kon ik deze mooie rol nu helemaal zelf op mij nemen. Naast gelpoes ben ik ook luxepoes want we zaten in het mooie Mainport hotel 10 meter van de start.. En wat een heerlijke stad is dat Rotterdam stiekem toch, niet zo achterlijk druk als Amsterdam (eigenlijk gewoon beter verspreid) en het ademt sport en daar hou ik van! Op zaterdag stond alles in het teken van rustig aan, koolhydraten stapelen en zo begaand als ik ben doe ik daar gewoon rustig aan mee! Bedoel wanneer kan je nou op bed in je pyjama taart eten? Na een onrustige nacht was het dan zo ver de marathon.. Met tranen in mijn ogen nam ik voor het startvak afscheid van die lieve Jeanique ze was d’r klaar voor, spierwild! Ik wist mij in het vip vak te persen vlak bij de start. Stond ik eindelijk ook eens tussen de Kenianen! In mijn capaciteit van gelpoes en Zwitserse kluis (had ook de telefoons, geld en sleutels in bewaring) ging ik gelijk na het startschot richting de Slinge km 14 en 15.

Lotte de soort van mislukte gelpoes..

 

Racen met de metro

Running girl jeanique op km 14 - marathon rotterdam -gelpoesDe Slinge km 14 en 15 dan zien ze en ruiken ze nog fris uit zeg maar.. Eerst de Kenianen daarna de snelle Hollanders en dan de toch wel hele snelle amateurs. Waar de beste Robbie nog riep dat ik er mooi uit zag in mijn jurk (als je dat ziet en kan roepen moet je toch echt harder rennen Robbie volgende keer..) Daar stond ik dan met mijn gelletje te zwaaien wachten op miss de Graaf. Komt ze aangedenderd wil ze mijn gelletje niet eens.. Dus eigenlijk ben ik ook nog een soort van mislukte gelpoes. Na het 15 km punt snel naar de Wilhelmina haven (25/26 km) vlak voor ze de brug weer opgaan.. Hier kon je al zien dat sommigen het echt zwaar hadden, anderen zaten helemaal in hun zone en zagen mij niet eens meer.. Wat helemaal dikke prima is natuurlijk! Snel door naar het 28 km punt voor Jeanique want dat zat vlakbij de metro voor mijn volgende stop.. (serieus als supporter heb je het ook echt zwaar..). Kwam ze weer en die gek roept gewoon dat ze er geen zin meer in heeft, dat ze er klaar mee is.. Dus ik roep heel hard: je kan het, rennen met je kadaver!!! Geloof mij Jeanique was niet de enige die dat hoorde..

Almost finished

Plan om naar het bos te gaan maar uit mijn hoofd gehaald want dat ging ik nooit meer halen.. Dus dan naar Blaak km mister charming at 41 km - blaak - marathon rotterdam punt 41 net na de kubus woningen.. En wat je dan voorbij ziet komen is bizar, mensen hebben echt een transformatie door gemaakt waar je niet jaloers op hoeft te zijn.. Je wordt er zeg maar niet knapper van laten we het daar op houden.. Maar wat is het mooi om te zien, die strijd het fanatisme echt serieus ik hou ervan! Zo moest ik hier ook even een foto trekken van Tijn want wie wil er nou niet een collecters item waarom je er op je aller charmantst uit ziet? Als een wilde gelpoes vervolgens richting de finish met behoorlijk wat illegale manoeuvres.. Onderweg kwam ik Ron nog tegen die op mijn startnummer liep, en eigenlijk bij 25 wilde uitstappen zoals hij mij vertelde maar voor mij toch is doorgerend. Super lief en mag ook echt trots zijn op zichzelf! Ik moet er ontzettend verhit uit hebben gezien want John was zo lief om een spons naar mijn hoofd te gooien.. Geloof mij ik kreeg het helemaal warm van al die lopers!

Op naar die next level shizzle, waar ik zo ontzettend van hou!

 Pinguïn walk

And so it begins - marathon rotterdam - de mooiste -gelpoesEn dan sta je daar achter de finish te wachten, op die marathoners en je bent hier dan gelijk getuige van de eerste pinguïn walkjes. Heerlijk al die strompelende, blije en uitgeputte gezichtjes! De ontbinding is bij sommige behoorlijk opgeheven maar soepel gaat het niet meer. En daar kwam ze dan hoor mijn partner in crime! Wat was ik trots op haar!! Super om haar gelijk op te vangen en er gaat niks boven zo’n lekkere bezwete knuffel!! Ook al had ze haar (ons) beoogde doel niet gehaald. Ze heeft gestreden en een marathon kan je niet plannen.. Zoals ze zelf zei nu kunnen we alsnog samen onder die 3 uur 30 lopen.. En dat gaan we doen vraag is alleen wanneer.. Hand in hand over die finish na dat pleuriseind dat moet er echt van gaan komen.. Want na de pyjama party, romantisch taart eten op bed is elkaar een medaille omhangen toch wel next level en ik hou wel van next level shizzle!

Plan the campagne

Voor nu heb ik wel weer even genoeg gecheerd, ik ga nog naar Antwerpen en dan is het toch echt de bedoeling dat ik mijn eigen hardloopveters weer ga strikken in plaats van die van iemand anders na 42,2 km. Hoe leuk het aanmoedigen ook is, ik wordt er veel te emotioneel van ik ren liever mezelf naar de getver! So let’s make it happen!

plan de campagne - Zelf lopen te lopen - marathon plannen - next level

I have your back!!!

In mijn volgende leven kom ik terug als keniaan... - marathon rotterdam - de mooiste - gelpoes

In mijn volgende leven kom ik terug als Keniaan…

Rotterdam de mooiste

Rotterdam de mooiste

Partners in crime en voedsel lovers in crime - lunch with a view!

Partners in crime en voedsel lovers in crime – lunch with a view!

Respect voor deze topper Jeanique - Marathon Rotterdam - de mooiste

Respect voor deze topper Jeanique

We zijn erbij.. (en dat is prima!) - Dat omschrijft deze dag inderdaad het beste- Stiekem droom ik van snelheid Tijn zijn snelheid

We zijn erbij.. (en dat is prima!) – Dat omschrijft deze dag inderdaad het beste- Al droom ik stiekem van Tijn zijn snelheid.. En dan zijn dromen zeker geen bedrog (hoop ik..)

Deel dit bericht met je vrienden

Geen reactie's

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Zoek

Check m'n Instagram

Meest Recente Artikelen

Proza over 2023 en toekomstmuziek

Proza over 2023 en toekomstmuziek voor 2024

De eerste maand van het jaar  2024 is inmiddels al ruim over de helft maar ik mijmer graag nog even heel kort terug over vorig jaar. Goede proza kost tijd om te schrijven en zoals ze in het Engels zo mooi zeggen:’ You can’t rush

Lees verder »

Dromen zijn geen bedrog

Marco zong vroeger dromen zijn bedrog.. Maar ik kan je zeggen dat er toch een droom is uitgekomen en hoe! Al vanaf de allereerste keer dat ik over de triatlon sport hoorde wilde ik meedoen aan het WK Ironman op Hawaii en ik heb deze

Lees verder »
De fiets-foto op hawaii- just like a pro

Where it all started – Holomua

Eindelijk is het zover…Ik ben op dé plek where it all started, de Ironman, 45 jaar geleden op Hawaii. Waar een aantal mensen de discussie hadden welke atleet, zwemmer, fietser of loper de meest fitte persoon was. Ze besloten dan ook een uitdaging met elkaar

Lees verder »

Dit vind je misschien ook leuk om te lezen

Proza over 2023 en toekomstmuziek

Proza over 2023 en toekomstmuziek voor 2024

De eerste maand van het jaar  2024 is inmiddels al ruim over de helft maar ik mijmer graag nog even heel kort terug over vorig jaar. Goede proza kost tijd om te schrijven en zoals ze in het Engels zo mooi zeggen:’ You can’t rush

Lees verder »

Dromen zijn geen bedrog

Marco zong vroeger dromen zijn bedrog.. Maar ik kan je zeggen dat er toch een droom is uitgekomen en hoe! Al vanaf de allereerste keer dat ik over de triatlon sport hoorde wilde ik meedoen aan het WK Ironman op Hawaii en ik heb deze

Lees verder »
De fiets-foto op hawaii- just like a pro

Where it all started – Holomua

Eindelijk is het zover…Ik ben op dé plek where it all started, de Ironman, 45 jaar geleden op Hawaii. Waar een aantal mensen de discussie hadden welke atleet, zwemmer, fietser of loper de meest fitte persoon was. Ze besloten dan ook een uitdaging met elkaar

Lees verder »