Sportieve oudejaarsconference

Lotte van trigt

Mijn sportieve oudejaarsconference van 2021 of zoals je het ook kan zien even nostalgisch mijmeren over wat al is geweest in dit geval dus het jaar 2021. Nou ben ik absoluut geen Peter Pannekoek en trek ik alles behalve volle zalen, maar dit is mijn manier om de ups and downs van 2021 te delen. En ook de glazenbol haal ik te voorschijn voor een klein doorkijkje naar de plannen en mijn intenties voor 2022. Kort gezegd dit epistel moet je natuurlijk gewoon gelezen hebben anders mist er ook in jouw jaar van 2021 een stukje van de puzzel. En mocht je hierna nog meer zin hebben in Peter Pannenkoek en de oudejaarsconference dan zet je gewoon je tv aan! 

Goede voornemens

Team Sirius EuropeIk en goede voornemens zijn niet zo’n goede combinatie. Ik geloof er niet in want als je iets echt graag wil moet je het gewoon doen en er vooral niet teveel over nadenken of over mijmeren. Zo had ik mij voorgenomen om met een trainer te gaan werken en begin februari was dit heugelijke feit beklonken. Onder de vleugels van Team Sirius Europe ben ik dit jaar gaan trainen en ik kan niet anders zeggen dan dat ik dit fantastisch vind. Sommige mensen gedijen niet bij een schema ik ga er kneitergoed op. Het geeft mij houvast en zorgt voor rust in het koppie. De rustdagen vallen mij nu minder zwaar, dus dat is pure winst! 

Wintervibes

Zwemmen bij -10Wintermaanden zijn nooit echt favoriet bij mij, de korte vaak donkere dagen ruil ik stiekem liever in voor lange zonnige dagen. Maar deze winter was er één met een aantal leuke en verrassende firsts! De eerste maanden in ons nieuwe huis en voor mij nieuwe woonplaats. Door de nog steeds rondzingende Corona vibes kreeg ik de kans om met -10 te zwemmen in het buitenzwembad. En ondanks het verwarmde water was het nog steeds kkkouddd. De wintervibes waren ernstig aanwezig want zo waren er ook duurloopjes en het mountainbiken in de sneeuw. Dat mountainbiken is iets wat ik heel leuk vind om te doen. Maar op de echte MTB tracks ben ik een held op de zogezegde tractorbanden want ik vind het stiekem vaak best een beetje spannend. Asfalt blijft daardoor toch favoriet. 

Elk nadeel heeft zijn voordeel

Challenge st poltenDankzij de oh zo geliefde en populaire Corona epidemie. Was er weinig sociale afleiding in de vorm van verjaardagen, borrels en feesten. Dus meer tijd om te trainen. Het zwemmen in de buitenbaden was hier een leuk gevolg van en hebben we uiteindelijk tot eind september vol gehouden. Net als vorig jaar waren er veel mooie ritjes op de racefiets met vriendlief en ook andere triathlon gekkies. Leerde ik eindelijk dat juiste fietssok etiquette, maar deze bleef niet hangen want in huize Huberts levert dat opgetrokken wenkbrauwen op. Zo vorderde het trainingsschema gestaag richting de eerste wedstrijd in Oostenrijk. Mijn wedstrijd resultaat viel daar enigzins tegen maar Oostenrijk was fantastisch. Bergen blijven favoriet niet in wedstrijden maar wel voor het uitzicht en de mooie plaatjes. 

Eye on the prize

Finish-IM CopenhagenHet hoofddoel van 2021 waren die twee volledige triathlons, Copenhagen en Cascais. Dus na ons uitstapje in Oostenrijk was er weer volop focus richting deze twee giganten. Trainen, trainen, trainen beetje hamburgers eten en ook een weekje Frankrijk met Maartje die ook IM Cascais ging doen. Mijn eerste keer klimmen in het hooggebergte. De Mt Ventoux aka de kale puist. En als Tour de France gekkie met 3 t-shirts en petjes op de echte wielerfanaten aanmoedigen tijdens die epische Mt Ventoux rit. Dat ik daarvoor zelf eerst ook nog een keer omhoog moest fietsen nam ik voor lief. De tijd vloog en daar was na de laatste mooie lange trainingen, de laatste verbouwingen aan mijn tijdritbaby en eindelijk een halve triathlon onder de 5,5 uur. De Ironman in Copenhagen! De wedstrijd was een feest en de finish nog veel beter na 11 uur en 9 min! 

The last stretch

Let's clim - fietsen Ironman CascaisNa Copenhagen volgde al vrij snel Cascais. En ook deze wedstrijd was een feest, weliswaar een veel zwaarder parcours maar nog steeds was die rode loper finish fantastisch! De laatste maanden van 2021 stonden in het teken van herstellen en nieuwe doelen! En deze zijn er zeer zeker nog. Zo stond ik voor het eerst op de langlauf latten, en deden we gelijk mee aan een wintertriathlon. Waar ik ondanks het over de kop slaan met mijn Mountainbike (lang leve de goede voorrem) 1ste werd op de korte afstand. Ik ga met een blauw kinnetje het jaar 2021 afsluiten. Zo stond ik dit jaar ook voor het eerst in de krant, op Trikipedia, 3athlon website én kwam ik in een podcast. Van zoveel veren zou je bijna naast je schoenen gaan lopen, gelukkig krijg ik in het nieuwe jaar looptraining van Yvonne van Vlerken want de looptechniek is best crappy dus dat houdt mij net als mijn blauwe kinnetje met beide platvoetjes op de grond. Naast al dat sporten is er ook veel gewerkt. Zowel aan de keukentafel als op ons kantoortje en heb ik ook weer wat leuke ZZP opdrachten gedaan en per eind december zelfs eentje die wat langer gaat lopen bij Athletesportsworld. Erg leuk om mijn werk bij EBS te combineren met losse opdrachten! 

De glazen bol

met jeanique Voor volgend jaar staan er wat mooie doelen op het programma. Te beginnen met 2 weken trainen op triathlon walhalla: Lanzarote met mijn teammaatjes. Ergens begin 2022 wil ik mijn PR aanvallen op de 5 km, ik ben daar ik al druk voor aan het trainen en dat valt niet mee. De focus ligt op snelheid aankomend jaar. Ik wil het seizoen beginnen met Brouwersdam en verder staan er 3 halve triatlons met potlood geschreven, waaronder waarschijnlijk de halve in Almere. Om in oktober tijdens Ironman Barcelona voor een mooi PR te gaan op de hele afstand. De ‘boltste uitspraak die ik doe en voorzie is dat mijn Spakenburgse sportmaatje voor de eerste keer mee zal doen aan een 1/8ste triathlon, de fiets heeft ze al en dat niet kunnen zwemmen maakt ze goed met hard lopen. 

Oudejaarsconference in statistieken

Na zo’n heel epistel even wat cijfers op een rijtje! 

 • Dit jaar kende 313 actieve dagen, 549 actieve sport uren en 390 gelogde zwem, fiets of loop activiteiten. 
 • De totale afstand die ik heb afgelegd is 8.632 km daarvan heb ik er 234 km gezwommen, 1574 km gelopen en 6712 km gefietst. 
 • Heb ik afgelopen jaar 3 keer een lekke band gehad. 
 • De bezoekjes aan de fietsenmaker zijn niet op 1 hand te tellen maar als ik je er 1 aan mag raden ga naar GP cycling, ze hebben er echt verstand van, hebben hart voor fietsen en als je van koffie houdt, die staat er altijd klaar! 
 • In 2021 heb ik 52 reuma injecties gezet, 1395 medicijnen geslikt. En 3 tripjes ziekenhuis gedaan inclusief 1x eerste hulp om mijn kin te lijmen. 
 • Heb ik mij te vaak geërgerd aan mensen tijdens het fietsen, lopen of zwemmen die hun ongenoegen uiten over het feit dat je daar sport, het welbekende korte lontje! Ik ga dat proberen volgend jaar niet meer te doen maar iets meer begrip naar elkaar zou fijn zijn. 
 • 420 electrolyten tabletten, 190 repen of gummies en dit aantal moet zeker omhoog volgend jaar! 
 • 2 paar loopschoenen versleten. 
 • Nog steeds een grote drive en wil om beter te worden en lekker te blijven bewegen, blij dat het kadaver het allemaal redelijk accepteert. En super blij met alle support van friends, familie en coach! 

Bedankt voor het lezen en de support en voor iedereen een mooi 2022 gewenst! 

On the run- IM Copenhagen

Tijdens de Ironman van Copenhagen. 

Tour de france fan girls

Samen met Maartje als echt Tour de France fan girls. 

op de langlauf latten

Op de langlauf latten tijdens de Wintertriathlon

Freelance power

Super blij met alle leuke opdrachten en werk dat ik doe!

De medaille van IM Copenhagen

Blij ei medaille gezicht. Voor deze plak heb ik 2 dagen als een pinguïn rondgelopen. 

Met Tijn

En deze avonturen beleef ik natuurlijk samen met Tijn, mijn rots, favoriete materiaal en, kopman. 

Deel dit bericht met je vrienden

2 Reactie's
 • Rita
  Geplaatst op 08:10h, 31 december Beantwoorden

  Ik hoop dat je dromen weer uit mogen komen in 2022 xxx

  • Lotte
   Geplaatst op 08:56h, 31 december Beantwoorden

   Dank je wel Rita! En dat gaat vast goedkomen!

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Zoeken

Check m'n Instagram

Meest Recente Artikelen

Proza over 2023 en toekomstmuziek

Proza over 2023 en toekomstmuziek voor 2024

De eerste maand van het jaar  2024 is inmiddels al ruim over de helft maar ik mijmer graag nog even heel kort terug over vorig jaar. Goede proza kost tijd om te schrijven en zoals ze in het Engels zo mooi zeggen:’ You can’t rush

Lees verder »

Dromen zijn geen bedrog

Marco zong vroeger dromen zijn bedrog.. Maar ik kan je zeggen dat er toch een droom is uitgekomen en hoe! Al vanaf de allereerste keer dat ik over de triatlon sport hoorde wilde ik meedoen aan het WK Ironman op Hawaii en ik heb deze

Lees verder »
De fiets-foto op hawaii- just like a pro

Where it all started – Holomua

Eindelijk is het zover…Ik ben op dé plek where it all started, de Ironman, 45 jaar geleden op Hawaii. Waar een aantal mensen de discussie hadden welke atleet, zwemmer, fietser of loper de meest fitte persoon was. Ze besloten dan ook een uitdaging met elkaar

Lees verder »

Dit vind je misschien ook leuk om te lezen

Proza over 2023 en toekomstmuziek

Proza over 2023 en toekomstmuziek voor 2024

De eerste maand van het jaar  2024 is inmiddels al ruim over de helft maar ik mijmer graag nog even heel kort terug over vorig jaar. Goede proza kost tijd om te schrijven en zoals ze in het Engels zo mooi zeggen:’ You can’t rush

Lees verder »

Dromen zijn geen bedrog

Marco zong vroeger dromen zijn bedrog.. Maar ik kan je zeggen dat er toch een droom is uitgekomen en hoe! Al vanaf de allereerste keer dat ik over de triatlon sport hoorde wilde ik meedoen aan het WK Ironman op Hawaii en ik heb deze

Lees verder »
De fiets-foto op hawaii- just like a pro

Where it all started – Holomua

Eindelijk is het zover…Ik ben op dé plek where it all started, de Ironman, 45 jaar geleden op Hawaii. Waar een aantal mensen de discussie hadden welke atleet, zwemmer, fietser of loper de meest fitte persoon was. Ze besloten dan ook een uitdaging met elkaar

Lees verder »