Top en Flop 2018

Lotte van trigt

Waar ik vorig jaar nog keihard riep dat sport het jaar 2017 perfect maakte, durf ik nu hardop te zeggen en te schrijven dat qua sport 2018 flop was! Al de doelen die ik gesteld had voor dit jaar heb ik niet behaald! Dat maakt het geheel wel lekker overzichtelijk! Gelukkig kan ik wel zeggen dat op andere vlakken mijn 2018 helemaal top was! Ik ben er namelijk niet de persoon naar om een heel negatief verhaaltje neer te zetten en van de feitelijke opsomming wordt niemand vrolijk. Dus in een notendop mijn recap van 2018 en wat eigenlijk veel belangrijker is mijn plannen voor 2019. Want van het verleden moeten we leren (niemand wil een 3de wereld oorlog) maar persoonlijk kijk ik liever naar de toekomst want teveel hangen in het verleden kom je niet verder mee!

Flopperdeflop

flopperdeflop - WanderlotjeKabouter Plop zei sapperdeflap ik noem het gewoon flopperdeflop. Geen marathon PR of enig ander PR dit jaar, als we het dan flop doen dan ook gewoon goed flop. Eerlijk is eerlijk het is niet dat ik het niet geprobeerd heb maar ik ging van blessure naar blessure, naar aanrijding en toen was het jaar om. Wil niet zeggen dat ik niet ontzettend genoten heb van al mijn pogingen of er ontzettend van heb geleerd. Bedoel met een gescheurde kuitspier een 30 km wedstrijd lopen is niet handig, zo weet ik nu! In zes weken opbouwen van een 5 km naar een complete marathon raad ik ook eigenlijk iedereen af. Ik heb hem uitgelopen maar vraag niet hoe. Dat je aan het einde van het jaar dan weer lekker loopt, geen extra pijntjes hebt naast de ‘gewone shizzle’ en dus volop aan het trainen bent voor een PR op de 10 km. Om dat vervolgens weer door je neus geboord te voelen worden doordat een of andere pannenkoek het nodig vind om op de snelweg zich achter in jouw auto te boren. Sinds die aanrijding op 1 november heb ik pijn in mijn hoofd, nek en schouder en ja dan is volle bak trainen en PR’s lopen toch wel redelijk onmogelijk. Maar om in strava termen te blijven, kudo’s voor het proberen! Dat ik dus lichtelijk teleurgesteld ben in mijn eigen sportieve prestaties mag dus duidelijk zijn. Ik heb wel een hoop geleerd van dit jaar, logisch gezien weet ik dat ik soms ook echt rust moet pakken. Het praktisch uitvoeren blijft een dingetje maar daar werken we nog aan.. 

afleiding en nieuwe spelers..

Side track

Side tracked- Wanderlotje - geen grote hoogtes

Naast het lopen van mooie tijden had ik ook graag nog wat witte puisten beklommen in de Alpen en de Andes.. Ook dat is in 2018 niet gelukt. Verder dan het kopje van Bloemendaal en de Vaalserberg ben ik niet gekomen. Ook heel leuk, wel minder spannend! Dit is wel een bewuste keuze geweest, ik kan helaas gewoon niet alles doen. Ik heb een hoop vakantie dagen (lang leven werken in het OV) maar ze zijn niet oneindig en bergsport is godsgruwelijk duur en die loterij heb ik nog steeds niet gewonnen. Plus ik had stiekem ook wat afleiding van twee nieuwe spelers, en met maar 2 armen en 2 benen heb ik mijn aandacht en energie iets anders verdeeld dan ik vooraf in 2017 had voorzien maar hier huil ik ’s nachts geen tranen met tuiten om, dus geen man overboord zogezegd!

Toppie

Na alle negativiteit en tranentrekkende verhalen even tijd voor wat positiefs! Wat ging er dan wel zo goed? Nou om te beginnen heb ik eindelijk een baan die ik echt leuk vind! Binnen mijn vakgebied, met leuke collega’s, waar ik veel Toppie - Wanderlotje - te leuke afleidingkan leren, mijn creativiteit kwijt kan en heel belangrijk waar ik de vrijheid en mogelijkheden krijg om te kunnen werken zonder dat ik meer last van mijn rug krijg. Nooit gedacht dat het OV zo leuk zou kunnen zijn, maar voor nu hoop ik echt dat ik nog heel lang kan doorleren hier! Nou moet ik hier ook mijn afleidingen noemen. Om te beginnen Liz, mijn racefiets! Ik wil al jaren een triathlon doen maar het lopen van die 42,2 km hield mij altijd tegen.. Nou is dat tegenwoordig geen excuus meer dus fiets aangeschaft en nu kan ik ook op die manier de wegen onveilig maken en echt ik vind het heerlijk!! Zelfs de pijn in je kont went! Mede door de aanschaf van Liz heb ik mij niet aan mijn eigen afspraken gehouden en al eerder aan een triahtlon gedaan dan eigenlijk mijn plan was.. Ik heb dit jaar een 1/8ste gedaan in het mooie België en potverdikkie wat was dat leuk, afzien en ontzettend gaaf! Helemaal om dit te delen met de andere té leuke afleiding! Samen trainen, iemand die mij een beetje afremt of wat aan mijn verstand probeert te brengen. Maar bovenal heel lief voor mij is en mee lacht om mijn soms totaal niet grappige grappen, is ook echt een top van 2018!

(Goede) Voornemens

Ik ben echt geen fan van de goede voornemens want die kan je nooit waarmaken en daarom bestaat er nu zoiets als  goede voornemens - Wanderlotje - Cauberg blue Monday.. Ik geloof wel in het stellen van doelen en het maken van plannen, en geloof mij plannen maken kan ik! In 2019 gooi ik het over een iets andere boeg! Ik wil nog steeds heel graag een mooie marathon tijd neerzetten. Want ik wil nog steeds heel graag die 6 majors in 1 jaar lopen en met een mooie marathon tijd hoop ik wat sponsors binnen te kunnen slepen! Maar ik begin met wat kleinere doelen! Eerst beter worden op de korte afstanden, weer sterk en snel worden. Hopelijk als die wiplash mij niet meer belemmert kan ik dit ook gaan omzetten in mooie tijden op de korte afstanden. Verder ga ik die nieuwe sport naar hopelijk een hoger niveautje tillen, in juli ga ik een halve Ironman doen in Zweden. 1,9 km zwemmen 90 fietsen en 21 km lopen en geloof het of niet ik kijk er nu al naar uit! Als voorbereiding hierop staat ook Brouwerdam 90 op de planning! Na juli en al dat waterwerk wil ik dan gaan toewerken naar een voor mij snelle marathon, doel: onder de 3,5 uur. Dit moet ergens in het najaar gebeuren, plek en precieze tijd: nog onbekend! Verder ga ik natuurlijk door met het verzamelen van nieuwe paspoort stempels. Te beginnen met Singapore en Maleisië eind januari. Stiekem hoop ik op nog meer mooie reisjes want ja die eindeloze vrije dagen moet ik wel opmaken!

klimgeitje en duracell konijntje: de optelsom

Het totaal plaatje

Totaal plaatje - Wanderlotje - het was een mooi jaar! Alle minnen en plussen bij elkaar opgeteld kan ik nog steeds terug kijken op een mooi jaar! Mijn 30ste levensjaar, waar ik meer persoonlijke doelen heb behaald dan sportdoelen. Mijn eerste opdrachten heb gehad als Freelancer. Een jaar waar ik steeds mijn grenzen op heb gezocht, er soms vol overheen ben gegaan. Iets wat ik heerlijk vind om te doen en wat mij een ontzettend voldaan gevoel geeft. Al heb ik dit jaar ook geleerd iets liever voor mezelf te zijn. Ik inmiddels weet dat ik een echt Duracell konijntje ben want elke keer weer weet ik mezelf op te peppen en door te gaan. Het bijltje erbij neer gooien is iets wat ik echt niet ken, hoeveel pijn of verdriet ik er af en toe ook van heb. Een jaar waar ik heel veel heb kunnen supporten van al die leuke, lieve mensen die wel hun PR’s hebben kunnen verbeteren en wat is dat mooi om te zien! Al krijg ik er persoonlijk ontzettende jeuk van! Geduld is een schone zaak dus na drie weken Maleisië ga ik dit kadaver oppeppen om er volle bak voor te gaan, en hopelijk nog vaker een podiumpje te beklimmen want we weten allemaal dat ik graag de hoogte opzoek, bomen, palen, bergen, podia ik doe het met liefde!

Valencia - hopelijk nog meer mooie loopjes met leuke mensen

Valencia – hopelijk nog meer mooie loopjes met leuke mensen

Happy with my job! Regiomarketeer bij EBS

Happy with my job! Regiomarketeer bij EBS. Werken in het OV ik kan het iedereen aanraden!

Loopmaatjes, vriendjes en fijne mensen zoals Peter Heerschop altijd zegt, liefde liefde het is het beste medicijn!!

Loopmaatjes, vriendjes en fijne mensen zoals Peter Heerschop altijd zegt, liefde liefde het is het beste medicijn!!

Liz - de andere mooie fijne afleiding

Liz – de andere mooie fijne afleiding

 

30 worden is geen ramp!

30 worden is geen ramp!

op naar nog meer mooie zweetdates in 2019!

op naar nog meer leuke zweetdates in 2019!

De leukste afleiding, Trainingsmaatje en samen lachen samen huiilen, vooral heel veel lachen!

De leukste afleiding, Trainingsmaatje en samen lachen samen huiilen, vooral heel veel lachen!

Op naar nog meer mooie medailles en leuke loopjes en evenementen!

Op naar nog meer mooie medailles en leuke loopjes en evenementen! Deze Nel Veerkamp heeft er zin in!

Uitgekletst! Op naar 2019!

Uitgekletst! Op naar 2019!

 

Deel dit bericht met je vrienden

Geen reactie's

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Zoek

Check m'n Instagram

Meest Recente Artikelen

Proza over 2023 en toekomstmuziek

Proza over 2023 en toekomstmuziek voor 2024

De eerste maand van het jaar  2024 is inmiddels al ruim over de helft maar ik mijmer graag nog even heel kort terug over vorig jaar. Goede proza kost tijd om te schrijven en zoals ze in het Engels zo mooi zeggen:’ You can’t rush

Lees verder »

Dromen zijn geen bedrog

Marco zong vroeger dromen zijn bedrog.. Maar ik kan je zeggen dat er toch een droom is uitgekomen en hoe! Al vanaf de allereerste keer dat ik over de triatlon sport hoorde wilde ik meedoen aan het WK Ironman op Hawaii en ik heb deze

Lees verder »
De fiets-foto op hawaii- just like a pro

Where it all started – Holomua

Eindelijk is het zover…Ik ben op dé plek where it all started, de Ironman, 45 jaar geleden op Hawaii. Waar een aantal mensen de discussie hadden welke atleet, zwemmer, fietser of loper de meest fitte persoon was. Ze besloten dan ook een uitdaging met elkaar

Lees verder »

Dit vind je misschien ook leuk om te lezen

Proza over 2023 en toekomstmuziek

Proza over 2023 en toekomstmuziek voor 2024

De eerste maand van het jaar  2024 is inmiddels al ruim over de helft maar ik mijmer graag nog even heel kort terug over vorig jaar. Goede proza kost tijd om te schrijven en zoals ze in het Engels zo mooi zeggen:’ You can’t rush

Lees verder »

Dromen zijn geen bedrog

Marco zong vroeger dromen zijn bedrog.. Maar ik kan je zeggen dat er toch een droom is uitgekomen en hoe! Al vanaf de allereerste keer dat ik over de triatlon sport hoorde wilde ik meedoen aan het WK Ironman op Hawaii en ik heb deze

Lees verder »
De fiets-foto op hawaii- just like a pro

Where it all started – Holomua

Eindelijk is het zover…Ik ben op dé plek where it all started, de Ironman, 45 jaar geleden op Hawaii. Waar een aantal mensen de discussie hadden welke atleet, zwemmer, fietser of loper de meest fitte persoon was. Ze besloten dan ook een uitdaging met elkaar

Lees verder »